Top 7 beste elektrische kachel voor in de woonkamer

beste-elektrische-kachel-woonkamer-kopen

Als de temperatuur daalt, kunnen we allemaal wel wat extra warmte van een elektrische kachel gebruiken. Hoewel er niets boven een centraal verwarmingssysteem gaat voor een kosteneffectieve verwarming van het hele huis, zijn er altijd momenten waarop u slechts één kamer een boost wilt geven of wanneer het inschakelen van de ketel mensen kan storen die proberen te slapen. Het aanschaffen van de beste elektrische kachel voor de woonkamer kan daarom een goed idee zijn.

Elektrische kachels zijn een stuk veiliger, zuiniger en mooier dan de oude elektrische haarden met twee staven die je je misschien herinnert van het huis van je oma of de opgravingen van studenten. Je kunt kachels vinden voor minder dan €40 die een minimum aan ruimte innemen en toch een koude kamer in een handomdraai kunnen opwarmen. Ze zijn ook handig voor serres, buitenkantoren, koude achterslaapkamers of overal waar je wat extra warmte nodig hebt.

Beste elektrische kachels voor in de woonkamer

1. De beste convectieverwarmer:

Delonghi HSX2320 Convectorkachel

beste elektrische kachel woonkamer
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Prijs: €159

De convectieverwarmer van De’Longhi maakt niet veel ophef over stijl of functies. Met zijn eenvoudige ontwerp en slanke behuizing lijkt hij gebouwd om uw woonkamer snel behaaglijk warm te krijgen. Met de twee schakelaars aan de zijkant kun je schakelen tussen drie energie-instellingen tot 2000 watt, en er is een thermostaat om je kamer op de huidige temperatuur te houden, of op een constante 5°C voor vorstbescherming.

De HSX2320 warmt snel op en verwarmt uitstekend zelfs middelgrote en grotere kamers, terwijl hij geruisloos warmere lucht uit de aan de bovenkant gemonteerde ventilatieopeningen duwt. Het is ook licht en gemakkelijk te verplaatsen, waardoor het een handige kachel is om in huis te hebben.

2. Beste kleine kleine kachel:

AirKing Compacte Elektrische Kachel Met Touchscreen 

beste elektrische kachel woonkamer

Prijs: €119,99

Het is misschien klein, maar deze compacte keramische kachel van 2100 gram kan niet worden verslagen om een ​​kleine woonkamer tot 20 m² snel op te warmen. Zelfs op de laagste vermogensstand van 900 watt geeft hij onverwachte hoeveelheden warmte af. Whack het tot de volledige 1800 watt en je kijkt naar een goede, bijna verzengende explosie van warmte.

De ingebouwde oscillatie van 80 graden doet het prima om die warmte rond te verspreiden. Het is niet opgewassen tegen het verwarmen van grotere ruimtes, maar voor een kleinere woonkamer, slaapkamers of een kantoorruimte is deze kleine schoonheid een traktatie.

3. Beste elektrische oliegevulde radiator:

Aigostar Pangpang 33IEJ Oliegevulde Elektrische Radiator

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Prijs: €205,99

Met een krachtige power van 2300 watt zorgt de Aigostar Pangpang 33IEJ Oliegevulde Elektrische Radiator dat elke woonkamer tot 25 m² in no time is verwarmd. De bredere uitsparingen maken het mogelijk dat de lucht zich sneller verplaatst waardoor de ruimte sneller wordt verwarmd.

Het apparaat heeft 11 ribben en is via 4 zwenkwieltjes heel makkelijk te verplaatsen. De omval- en een oververhittingsbeveiliging zorgt voor een optimale veiligheid en ook de speciale snoeropbergruimte is een fijne handigheid. Is de gewenste temperatuur bereikt, dan slaat de radiator automatisch af. Als met al is het in uw woonkamer met de elektrische Aigostar 33IEJ radiator nooit koud. 

4. De stijlvolle keramische kleine verwarming:

De’Longhi Capsule HFX30C18.IW Keramische kachel

beste elektrische kachel woonkamer
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Prijs: €65,99

De styling van de De’Longhi Capsule heeft een vleugje retro-cool, maar de keramische verwarmingselementen kunnen nog steeds veel warmte wegpompen. Het handvat aan de bovenkant maakt het gemakkelijk om door het huis te bewegen, terwijl de voet kan worden weggeklapt voor opslag.

Er is keuze uit twee vermogensinstellingen en een instelbare thermostaat, samen met antivries- en koelventilatorfuncties. Ondanks een laag vermogen van maximaal 1800 watt, zal het zelfs grote woonkamers binnen een half uur lekker warm maken en het is minder lawaaierig dan je gemiddelde luchtverhitter. Deze kleine kachel is niet alleen schattig, maar ook veelzijdig en handig.

5. Een geweldige verwarmer voor kleine en middelgrote kamers:

Veito CH1800RE Energiezuinige Carbon Infrarood Elektrische Kachel

beste elektrische kachel woonkamer
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Prijs: €229

Dit is een geweldig klein kacheltje die energiezuinige werkt op een hoge capaciteit. Mede doordat hij tot 115 centimeter hoog geplaatst kan worden, warmt hij binnen enkele seconden op en begint hij enkele seconden later warme lucht uit te blazen in middelgrote ruimten.

De kachel heeft 4 basis warmte-instellingen 800 / 1100 / 1400 / 1700 Watt en de ingebouwde thermostaat functie zorgt ervoor om de vooraf ingestelde temperatuur te bereiken en te handhaven. Geef het een kleine ruimte om te verwarmen en het wordt binnen een paar minuten gezellig, maar het kan ook grotere woonkamers aan als het wat meer tijd krijgt. De kachel is met een afstandbediening te bedienen.

6. Beste design kachel:

Stadler Form Anna Big Heater 

beste elektrische kachel woonkamer
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Prijs: €138,24

Met de Stadler Form Anna kun je urenlang plezier beleven in een warme woonkamer. Wat is deze kleine monoliet – een stijlvolle Bluetooth-luidspreker van een obscuur Deens designhuis? Nou, het is eigenlijk een slanke keramische kachel met twee vermogensniveaus tot 2000 watt en een thermostaat, veel stiller dan de gemiddelde luchtverhitter en een stuk minder visueel opdringerig.

Het is leverbaar in een zwart of wit design en heeft een automatische uitschakeling die in werking treedt als hij per ongeluk omvalt. Van zo’n slanke unit verwacht je misschien niet veel warmte, maar hij is prima in staat om een ​​middelgrote woonkamer tot 20 m² aangenaam warm te houden.

7. De meest stijlvolle smart elektrische kachel:

MOA Smart Glazen Paneelverwarmer met WiFi 

beste elektrische kachel woonkamer
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Prijs: €159

De glazen paneelverwarming is een product in minimalistisch design, met subtiele aanraakgevoelige bedieningselementen ingebouwd in het oppervlak en een temperatuurdisplay dat vervaagt tot bijna onzichtbaar wanneer u de instellingen of de thermostaat niet actief aanpast. Het is ook een effectieve woonkamerverwarmer met een vermogen van 1500 watt, wat genoeg is om een ruimte tot ongeveer 40 m² te verwarmen.

Hij geeft een gezellige achtergrondwarmte af via de convectiepoorten aan de achterkant en doet geweldig werk om zelfs grotere kamers gezellig te maken zonder lawaai en met weinig poespas. Het andere grote pluspunt van deze is dat hij werkt met WIFI en App. De Smart-functies zijn eenvoudig – je kunt alleen de thermostaat bedienen en een timer instellen om je verwarming in te schakelen – maar nog steeds handig als je niet wilt opstaan ​​en je eigen aanpassingen wilt maken. We vinden het ook fijn dat je het paneel op de meegeleverde pootjes kunt neerzetten of aan de muur kunt bevestigen.

Hoe u de beste elektrische kachel voor uw woonkamer kiest?

Kachels zijn er in verschillende soorten en met een reeks vermogens, waarvan sommige geschikt zijn voor verschillende scenario’s en met verschillende korte- en langetermijnkosten. Denk voordat u de beste elektrische kachel voor de woonkamer koopt na over wat u van uw kachel precies wilt. Wil je een kamer de hele dag of avond warm houden, of heb je gewoon hier en daar een snelle warmtestoot nodig? Ben je op zoek naar iets dat een hele kamer kan verwarmen of iets om je warm te houden terwijl je op de bank zit? Wat voor soort lopende kosten bent u bereid te dragen? Al deze dingen helpen bij het bepalen van het soort verwarming dat u moet kopen.

Moet ik gaan voor een luchtverhitter, convectorkachel, radiator of halogeenkachel?
Er zijn vier hoofdtypen elektrische kachels en elk heeft zijn voor- en nadelen:

  • Luchtverhitters: Deze blazen lucht over een verwarmd element, waardoor ze een kleine ruimte heel snel kunnen vullen. Ze zijn echter vaak luidruchtig en zijn niet altijd geweldig om een ​​kamer gedurende langere perioden warm te houden, omdat de verwarming elke keer dat de temperatuur daalt moet blijven aanslaan. In veel moderne luchtverhitters wordt een keramisch element met een positieve temperatuurcoëfficiënt (PTC) gebruikt in plaats van het ouderwetse verwarmde metalen element. Daarom ziet u deze vaak als keramische verwarmingselementen.
  • Convectieverwarmers (of convectoren): deze ontwerpen geleiden luchtstromen door het lichaam van de verwarmer en de kamer in. Ze hebben misschien meer tijd nodig om de ruimte te verwarmen, maar ze zijn niet zo lawaaierig en zorgen vaak voor een meer gelijkmatige warmte in de kamer.
  • Radiatoren: Een elektrisch element verwarmt olie of een andere substantie in het lichaam van de kachel. Ze hebben vergelijkbare voor- en nadelen als convectieverwarmers, maar hebben de neiging om de warmte langer vast te houden, waardoor ze ideaal zijn voor constante achtergrondwarmte.
  • Halogeenverwarmers: dit zijn de afstammelingen van de oude twee-bar-elektriciteit, die warmte direct op de objecten voor het gloeiende element uitstraalt. Ze zijn goed om een ​​of twee mensen vrij dicht bij elkaar te verwarmen, maar niet zo ideaal om de hele kamer gelijkmatig te verwarmen. Sommige mensen kunnen de hoeveelheid licht die wordt afgegeven ook vervelend vinden. Halogeenkachels lijken uit de gratie te raken, goede modellen van grote merken worden steeds moeilijker te vinden.

Hoe krachtig moet de verwarming zijn?

Kachels hebben een vermogen gemeten in watt (W) of kilowatt (kW) en over het algemeen krijg je qua warmte eruit wat je erin stopt qua energie. In een kleinere kamer, of een kamer die bijverwarming nodig heeft bovenop de centrale verwarming, ben je misschien al blij met iets van 600W, maar grotere of koudere kamers hebben misschien een 1,2kW tot 3kW-model nodig.

Hoeveel moet ik uitgeven?

U kunt slechts €10 uitgeven aan een verwarming of meer dan €400, hoewel de meeste tussen €50 en €200 liggen. U betaalt extra voor stijlvolle ontwerpen, nieuwe technologie, slimme bedieningselementen en geavanceerde functies, maar niet per se meer voor het werkelijke verwarmingsvermogen. 2 kW warmte van een kachel van €20 zal niet veel anders aanvoelen dan 20 kW warmte van een kachel van €200, hoewel de efficiëntie en hoe die warmte door de kamer wordt geleid, een verschil kan maken.

Het grotere probleem zijn de exploitatiekosten. Een verwarming van 2 kW gebruikt 2 kW elektriciteit op volle kracht, dus als u 50 cent per kilowatt/uur betaalt voor elektriciteit, kan het u €1 per uur kosten. Dat is natuurlijk op volle toeren, en met de warmte-instellingen naar beneden gekozen en een effectieve thermostaat in werking, hoeft het niet zo duur te zijn.

Wat is de beste elektrische kachel voor de woonkamer?

Als u op zoek bent naar de beste elektrische kachel voor de woonkamer die niet veel stroom verbruikt en die helpt om de energierekening te verlagen, kunt u het beste kiezen voor een halogeenverwarming, een convectieverwarming of een met olie gevulde radiator, vooral als ze effectieve thermostaatregelingen hebben. Uw ideaal is om een ​​verwarming te vinden die een constante temperatuur handhaaft zonder altijd op volle kracht te draaien. Luchtverhitters zijn duurder in gebruik, maar kunnen een kamer sneller opwarmen. Als die kamer echter slecht geïsoleerd of tochtig is, zul je merken dat je vaker moet gaan voor een nieuwe explosie, wat de bedrijfskosten opdrijft.

Zijn er nog andere functies waar ik op moet letten?

De thermostaat is de belangrijkste, omdat deze cruciaal is om de kamer op een behoorlijke temperatuur te houden – niet te warm, niet te koud – en om energie (en geld) te besparen door de verwarming uit te zetten wanneer dat niveau is bereikt. Vorstbescherming kan een handige functie zijn voor serres of bijkeukens, omdat het betekent dat u de verwarming daar kunt gebruiken en dat deze op een minimaal niveau zal werken en net genoeg warmte afgeeft om de temperatuur ten noorden van nul te houden.

Sommige kachels hebben een timer om ze bijvoorbeeld ‘s avonds in te schakelen, terwijl andere een temperatuurdisplay of een afstandsbediening hebben. Een paar kachels introduceren zelfs wifi-connectiviteit en slimme bedieningselementen, zodat je je kachel kunt activeren en bedienen met een app – of zelfs Alexa-spraakopdrachten.

Met een koude-luchtstand kan de kachel bij warm weer als een ventilator fungeren, hoewel het nut van een dergelijke functie varieert. Pas ten slotte op voor veiligheidsvoorzieningen zoals kantelbeveiliging of een veiligheidsuitschakeling, die kunnen voorkomen dat de kachel oververhit raakt of brand veroorzaakt als deze wordt omgestoten.

U leest: Top 6 beste elektrische kachel voor in de woonkamer

Ook populair: Top 8 beste elektrisch verstelbaar bureau om te kopen in 2022