Top 7 beste serum voor wimpers voor lange, gezonde wimpers

beste serum voor wimpers

Of je nu je ochtendroutine wilt vereenvoudigen of er gewoon iets wakkerder uit wilt zien tijdens je spin-sessie om 6 uur ‘s ochtends, lange, weelderige wimpers kunnen een grote bijdrage leveren aan het bereiken van die perfect natuurlijke look. Maar soms is make-up gewoon niet in de kaarten (vooral voor een vroege training) – en dat is wanneer het beste serum voor wimpers kan helpen.

Om de lengte, het volume en de glans van je wimpers een boost te geven, wil je je richten op wimpergroeiserumformules die peptiden bevatten (die essentieel zijn om wimperbreuk te voorkomen) en prostaglandine. Dit ingrediënt is de speciale saus die een snelle wimpergroei bevordert, waardoor je snel resultaat ziet.

Om u te helpen bij het kiezen van het beste serum voor wimpergroei, heeft BeautyToko alle verschillende formules overwogen die beschikbaar zijn en de soorten resultaten waarnaar consumenten op zoek zijn. Bovendien hebben we dermatologen geraadpleegd om ervoor te zorgen dat elk serum voor wimpergroei dat we aanbieden nuttig was – niet schadelijk – voor de tere huid rond je ogen. Onze beste algehele keuze, RevitaLash Advanced Eyelash Conditioner, bevat een kleine hoeveelheid prostaglandine om wimpers te stimuleren en snelle groei te bevorderen.

Beste serums voor wimpers

1. Beste algemeen:

RevitaLash Advanced Eyelash Conditioner

beste serum voor wimpers

Waarom we ervan houden: Het is een door dermatologen aanbevolen en bekroonde formule.

De RevitaLash Advanced Eyelash Conditioner is een grote hit in de wereld van wimperserums, en niet zonder reden – het werkt echt. Blair Murphy-Rose, M.D., een board-gecertificeerde dermatoloog in NYC, beveelt deze keuze aan haar patiënten aan.

“Revitalash is een over-the-counter favoriet serum voor wimpergroei met aanzienlijke verbeteringen in de groei”, zegt Dr. Murphy-Rose. “Revitalash bevat een kleinere hoeveelheid prostaglandine, latanoprost genaamd, dat vergelijkbare resultaten kan hebben als Latisse (een voorgeschreven wimpergroeibehandeling), hoewel het meestal langer duurt voordat de effecten zichtbaar worden. Omdat er minder prostaglandine is in vergelijking met Latisse, heeft Revitalash een verminderde kans op bijwerkingen.” (Meer informatie over prostaglandine-bijwerkingen aan het einde van dit artikel.)

Michelle Henry, M.D., een board-gecertificeerde dermatoloog en oprichter van Skin & Aesthetics Surgery of Manhattan, houdt ook van dit wimperserum. “RevitaLash Advanced Eyelash Conditioner is ook een geweldige serumoptie voor vollere wimpers”, zegt ze. “Dit serum is doordrenkt met behulpzame peptiden die de wimpers beschermen tegen breuk en tegelijkertijd glans geven.”

Prijs op het moment van publicatie: €89,85

 • Inhoud: 3.5ml
 • Actieve ingrediënten: Latanoprost
 • Resultaten: 6 weken


2. Beste budget serum voor wimpers:

FemmeLash EyeLash serum

beste serum voor wimpers

Waarom we het leuk vinden: het is goedkoop en toch erg effectief.

Voor mensen met een beperkt budget is dit wimpergroeiserum van SmartFX een geweldige aanvulling op je dagelijkse routine. Dr. Henry is ook een grote fan. “De FemmeLash EyeLash serum is een budgetvriendelijk wimperserum met een natuurlijke formulering”, zegt ze. “Het is minder irriterend voor de ogen en kan twee keer per dag worden aangebracht.”

Het serum is bovendien geschikt voor wimperextensions en een tube gaat 5 maanden mee. Gebruikers vertellen dat ze binnen enkele weken dat ze zodanig lange wimpers opmerken dat ze geen wimpertang meer nodig hebben.

Prijs op moment van publicatie: €18,95

 • Inhoud: 5ml
 • Actieve ingrediënten: 100% natuurlijke ingrediënten
 • Resultaten: 4 weken

3. Beste op Amazon:

Grande Cosmetics GrandeLash Wimperserum

beste serum voor wimpers
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

Waarom we het leuk vinden: deze keuze ging viraal op TikTok vanwege de verlengende effecten.

Het Grande Cosmetics GrandeLash Wimperserum is waarschijnlijk een van de meest populaire en bekende wimperserums op de markt. Bij dagelijks gebruik zou je binnen vier weken resultaat moeten zien.

Hoewel deze keuze een favoriet is bij veel wimperserumstans, is het belangrijk op te merken dat sommige mensen irritatie van dit product hebben gemeld – het kan in je ogen prikken en / of de wimperlijn er rood en ontstoken uit laten zien. Daarom is het belangrijk om deze pluk uit te testen voordat je hem op je wimpers aanbrengt.

Prijs op het moment van publicatie: €107,95

 • Inhoud: 4ml
 • Actieve ingrediënten: Panthenol
 • Resultaten: 4 weken

4. Beste conditionerende behandeling:

Beautical Wimperversterkend Serum

beste serum voor wimpers
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

Waarom we ervan houden: Deze keuze richt zich op een specifieke fase van de wimpercyclus voor langere, vollere wimpers.

Het Beautical Wimperversterkend Serum is een high-end wimperserum dat specifiek is ontworpen met een mix van krachtige actieve ingrediënten  van het merk, om de wortels van de wimpers te stimuleren en zorgt voor een gelijkmatige, constante groei, diepe conditionering en hydratatie.

Het serum helpt de wimpers te regenereren die beschadigd zijn door externe stressfactoren of ouderdom en zorgt voor een donkerdere, glanzende kleur. De eerste resultaten zijn zichtbaar in slechts 2-3 weken, maar verwacht een volledig resultaat te zien binnen 8-10 weken.

Prijs op het moment van publicatie: €79.95

 • Inhoud: 3ml
 • Actieve ingrediënten: Panthenol, Biotine, Dehydrolatanoprost
 • Resultaten: 8 weken


5. Beste vegan formule:

Forchics Eyelash Enhancing Serum

beste serum voor wimpers
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

Waarom we ervan houden: Het is geweldig voor mensen met gevoelige ogen.

Het is vermeldenswaard: dit product bevat geen prostaglandine, een ingrediënt in andere wimperserums dat een snelle wimpergroei bevordert. Het is dus mogelijk dat u met deze keuze geen supersnelle resultaten ziet.

Als je hebt gemerkt dat andere wimperserums irritatie aan je ogen lijken te veroorzaken, overweeg dan om de Forchics Eyelash Enhancing Serum uit te proberen. Dit product heeft een meer vegan formulering in vergelijking met andere, mede omdat het is gemaakt van natuurlijke en biologische ingrediënten.

Dr. Henry beveelt Forchics Eyelash Enhancing Serum aan bij haar patiënten. “Het wimpergroeiserum is tegenwoordig een populair product op de markt – het serum is doordrenkt met Biotine en Vitamine E, dat de haargroei bij de wortel bevordert”, zegt ze. “Het serum is ook zacht voor de gevoelige huid en is dierproefvrij en veganistisch.”

Deze formule bevat geen prostaglandine, synthetische geurstoffen, siliconen, fenoxyethanol, synthetische kleurstoffen, minerale oliën, PEG, petrochemicaliën en GGO’s. Het is glutenvrij en veroorzaakt geen irritatie. Omdat deze keuze echter geen prostaglandine bevat, ziet u mogelijk niet zo snelle wimpergroeiresultaten in vergelijking met andere wimperserums op de markt.

Prijs op het moment van publicatie: €64,95

 • Inhoud: 3ml
 • Actieve ingrediënten: Panax Ginseng, Biotine, Vitamine E, Rozemarijn
 • Resultaten: 4 weken

6. Beste voor wimperextensions:

Elaralash Wimperserum

beste serum voor wimpers
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

Waarom we ervan houden: Deze optie kan worden gedragen terwijl je wimperextensions draagt.

Make-up artietsen en dermatologen gebruiken graag het Elaralash Wimperserum voor haar klanten om hen te helpen gezonde wimpers te behouden terwijl ze wimperextensions dragen. Het bevat tal van natuurlijke, botanische ingrediënten om sterke, zachte wimpers te behouden. De applicator heeft de vorm van een klein kwastje en kan gebruikt worden terwijl je wimperextensions draagt (of niet). Vanwege dit ontwerp kan het fijn werken om dit op de wimperaanzet aan te brengen.

Prijs op het moment van publicatie: €59

 • Inhoud: 5ml
 • Actieve ingrediënten: Natuurlijke plantaardige ingrediënten
 • Resultaten: 6 weken

7. Beste om wimpers donkerder te maken:

Talika Lipocils Expert

beste serum voor wimpers
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

Waarom we ervan houden: Het is al heel lang favoriet bij fans en heeft een applicator voor twee doeleinden.

De Talika Lipocils Expert is een bekroond wimperserum dat werkt om wimpers te verlengen en donkerder te maken bij langdurig gebruik. “Talika’s cult-favoriete Lipocils Expert bevat groeibevorderende peptiden, zijde-eiwitten voor het krullen van wimpers, plus coleus forskohlii, een natuurlijke pigmentatiebooster, om wimpers donkerder te maken”, legt Dr. Murphy-Rose uit.

We houden ook van de inventieve, unieke applicator – het is een deel borstelharen en een deel doe-voet applicator. Op die manier veeg je de formule door je wimpers en gebruik je de doe-voet applicator om het product langs je wimperlijn aan te brengen.

Prijs op het moment van publicatie: €46,37

 • Inhoud: 10ml
 • Actieve ingrediënten: Mythisch plantencomplex
 • Resultaten: 4 weken

Hoe we hebben geselecteerd

BeautyToko speurde de markt af om alle beschikbare wimperserums te vinden. Vervolgens hebben we hun actieve ingrediënten, prijs en recensies overwogen om onze lijst te verfijnen tot de 10 beste. We hebben ook twee experts over dit onderwerp geïnterviewd – board-gecertificeerde dermatologen Dr. Blair Murphy-Rose en Dr. Michelle Henry – die uitgebreid hebben gewerkt aan het begrijpen van wimpergroei in hun praktijken. Ze hebben ook veel van de producten op de markt op zichzelf en hun patiënten getest en weten welke resultaten opleveren. De dermatologen gaven citaten over de producten op deze lijst en wogen over de voordelen en mogelijke valkuilen van het gebruik van wimperserums.

Wat u moet weten over serums voor wimpergroei

Bijwerkingen
Er zijn een paar gevaren of voorzorgsmaatregelen die u moet kennen voordat u een wimperserum probeert. “Sommige wimperserums kunnen verkleuring van de huid van het ooglid veroorzaken, en Latisse kan verkleuring van de iris veroorzaken (het deel van uw oog dat gekleurd is), vooral bij gebruik op lichtere ogen”, legt Dr. Murphy-Rose uit. “Om het risico te minimaliseren, brengt u een zeer minimale hoeveelheid product per keer aan en brengt u het volgens de instructies alleen op de wimperlijn aan.”

Zoals elk huidverzorgingsproduct kunnen wimperserums allergische reacties veroorzaken, zoals huiduitslag, indien aangebracht. “Het periorbitale gebied is bijzonder gevoelig voor overgevoeligheidsreacties”, zegt dr. Murphy-Rose. “Als u symptomen opmerkt, stop dan met het gebruik en raadpleeg een arts.” (Ter info: het periorbitale gebied gaat van de huid van het ooglid naar het benige gebied dat het oog omringt.)

Wimperserums kunnen oogirritatie, allergische reacties of bijwerkingen veroorzaken. “Als u roodheid, jeuk of zwelling van het oog opmerkt, kunt u het beste stoppen met het gebruik van het product”, stelt Dr. Henry voor. Prostaglandine is een beetje een controversieel ingrediënt vanwege de mogelijke bijwerkingen van het permanent donkerder maken van de irissen en/of het donkerder maken van de huid rond de ogen. “Van met prostaglandine doordrenkte formules is vastgesteld dat ze hyperpigmentatie van de oogleden veroorzaken door de aanmaak van melanine te stimuleren”, zegt Dr. Henry.

Hydraterende ingrediënten
De belangrijkste ingrediënten om naar te zoeken in serums voor wimpergroei zijn peptiden, zoals myristoylpentapeptide en myristoylhexapeptide. “Deze eiwitpeptiden stoppen wimperbreuk en helpen haarbeschadiging te herstellen”, legt Dr. Henry uit. “Vitamine B5 en B7 versterken de haarwortels, bevorderen de haargroei en voorkomen vroegtijdige haaruitval.” Onze keuze voor het beste serum voor wimpergroei in het algemeen, RevitaLash Advanced Eyelash Conditioner, bevat zowel prostaglandine als peptiden om te versterken omdat het volheid en lengte bevordert.

Beste serum voor wimpers – veelgestelde vragen

Hoe werken wimperserums?
Wimpergroeiserums en conditioners werken door de haarfollikel te stimuleren om te groeien en deze follikel in de groeifase van de haarcyclus te houden, ook wel de anagene fase genoemd. “Serums kunnen ook voeding leveren en resulteren in langere en dikkere wimpers met hun formules op basis van eiwitten die de haarzakjes helpen herstellen”, legt Dr. Henry uit.

Prostaglandinen zijn een type ingrediënt dat in veel wimperserums op de markt wordt aangetroffen. Ze stimuleren de wimpergroei door een hormoonachtig mechanisme dat nog niet goed wordt begrepen, volgens Dr. Murphy-Rose. “Latisse bevat een prostaglandine op recept, bimatoprost genaamd, waarvan bekend is dat het de groei stimuleert”, zegt ze. “Serums op basis van prostaglandine die zonder recept verkrijgbaar zijn, bevatten een zwakkere prostaglandine, zoals latanoprost, die ook de groei stimuleert, maar het kan langer duren om dezelfde resultaten te bereiken. Het voordeel van het gebruik van een zwakker serum op basis van prostaglandine is dat het risico op bijwerkingen is ook lager.”

Hoe lang moet je wimperserums gebruiken om resultaat te zien?
Hoewel het zien van wimpergroeiresultaten zeer individueel en subjectief is, zijn merkbare resultaten gemiddeld al na twee weken of 20 dagen zichtbaar. “De meeste mensen zien een groot verschil na twee of drie maanden dagelijks gebruik”, zegt dr. Henry. “Aangezien de normale haargroeicyclus ongeveer zes tot acht weken duurt, stoppen wimpergroeiserums de uitvalfase en helpen ze de groeifase van de cyclus te verlengen.” Veel serums voor wimpergroei moeten dagelijks op consistente basis worden gebruikt om de gewenste resultaten te zien.

Kun je het beste serum voor wimpers gebruiken met wimperextensions?
Volgens Dr. Murphy-Rose kun je wimpergroeiserums gebruiken met wimperverlengingen, maar door de verhoogde groeisnelheid moet je mogelijk vaker naar de wimpersalon gaan.

U leest: Top 7 beste serum voor wimpers voor lange, gezonde wimpers

Ook populair: MAC Studio Radiance Moisturizing + Illuminating Silky Primer review