Top 9 leuke adventskalender voor volwassenen en kinderen

leuke-adventskalender

Een eindejaarstraditie: een leuke adventskalender zorgt voor dagelijks plezier in de weken voorafgaand aan Kerstmis. Ze zijn de afgelopen jaren zeker specifieker geworden en komen tegemoet aan bijna elke interesse. Hou je van thee? Er zijn opties. Een aftelkalender voor de kat? Check. Omdat adventskalenders een seizoensartikel zijn, zijn ze vaak snel uitverkocht. Daarom raden de kalenderliefhebbers aan om vroeg te winkelen of er zelf een te maken. Deze lijst is grotendeels gebaseerd op ervaringen uit de eerste hand met versies van voorgaande jaren, maar we zijn ervan overtuigd dat deze nieuwe lichting kalenders elke dag een leuke en speciale verrassing zal opleveren.

9x leuke adventskalenders

1. Schleich Adventskalender

leuke adventskalender

Je kunt de dagen tot Kerstmis aftellen met elke dag een ander miniatuurspeelgoed. Schleich (het Duitse speelgoedbedrijf dat de boerderijdierenset maakt) staat bekend om zijn realistische, met de hand beschilderde beeldjes. De adventskalender met boerderijthema bijvoorbeeld bevat vijf 24 verrassingen om te verzamelen of mee te spelen, waaronder negen verschillende boerderijdieren (zoals een babygeit, een paard en een kalf) en 15 boerderijaccessoires.

2. Rituals Adventskalender

leuke adventskalender

Een van de meest populaire merken om tijdens de kerst cadeau te doen is en blijft toch wel Rituals. Met hun overheerlijke parfums, geurkaarsen en verzorgingsproducten is het een feest om cadeau te doen (en te krijgen!). In deze leuke Adventskalender ontvang je allerlei soorten luxe verrassingen van Rituals die je je kan wensen; waaronder vier kaarsen uit de Private Collection, de premium homelijn van het merk.

3. English Tea Shop Adventskalender

leuke adventskalender

Vele thee-obsessieven hebben de theeën van English Tea Shop geprezen. En de adventskalender van dit bedrijf geeft zowel regelmatige theedrinkers als informele sippers de kans om nieuwe smaken te proberen, zoals Gingerbread Treat en Festive Spice. De kalender is verkrijgbaar in diverse kleuren. Ook mooi meegenomen, de piramidetheezakjes zijn gemaakt van polyester voor recycling en de geschenkdozen zijn volledig composteerbaar.

4. Lego Adventskalender

leuke adventskalender

Het personeel van BeautyToko omvat veel AFOL (volwassen fan van Lego), evenals fans van Lego’s sets voor kinderen. We kunnen kibbelen over de verschillende individuele minifiguren of creativiteit bij het ontwerpen van decors, maar we houden van de Lego-adventskalenders omdat ze ons één mini-build per dag opleveren. Een porg in een kerstmuts in de Star Wars-set? Darth Vader in een lelijke trui? Grogu (Baby Yoda voor jullie niet-Mandaloriaanse fans) in een feestelijke onesie? Kom op. Goud. Het is leuk voor kinderen en een alternatief voor meer snoep. En na een paar jaar kun je er een hele vakantieshow van maken.

Pro-tip: de bouwinstructies staan op de achterkant van de kleine deurtjes. Knip ze aan het einde van het seizoen af en bewaar ze in een zakje met ritssluiting met de Lego-onderdelen, zodat je ze kunt herbouwen, zelfs als de onderdelen naar de uiteinden van het universum worden verspreid. En als je kinderen hebt, weet je dat ze dat altijd doen.

5. Favorina Adventskalender Met Jam En Honing

leuke adventskalender

De smakelijke jams en honing in de adventskalender van Favorina bevatten vaak exclusieve smaken. Dus waarom zou je de liefde niet verspreiden? Houd een kalender voor jezelf bij en stuur er nog een naar verre vrienden en familie. “Mijn broers en zussen en ik hebben 24 dagen achter elkaar iets te delen over de afstand”, zei een liefhebber. “We kunnen nieuwe smaakcombinaties uitproberen en nieuwe dingen leren over elkaars voorkeuren.” Wanneer de jam of honing leeg is, zijn de schattige kleine potjes geweldig om overgebleven specerijen te bewaren, kruiden mee te nemen op een kampeertrip, een enkele bloemknop weer te geven, overgebleven verf en pailletten op te bergen of een speelkeuken in te slaan.

6. Playmobil Adventskalender

leuke adventskalender

De verschillende adventskalenders van Playmobil zijn altijd een hit. Bijvoorbeeld de Adventskalender van Playmobil Fight for the magic Stone is geweldig voor schoolgaande kinderen. Kinderen in deze leeftijdsgroep zullen het geweldig vinden om elke dag een klein nieuw speeltje te ontdekken. De aandacht voor detail in de accessoires is heerlijk, en het doel om een volledige scène uit te bouwen, houdt de spanning de hele maand gaande. De uitbetaling op kerstochtend is een geschenk op zich – een tableau met snuisterijen waar de kinderen het hele jaar graag mee zullen spelen.

7. Unicorn Adventskalender

leuke adventskalender

De Unicorn Adventskalender Paardenspeelset is de moeite waard om een keer te kopen voor elke door paarden geobsedeerde persoon in je leven. De kalender eindigt als een complete speelset met veel leuke accessoires voor meisjes. iemand die houdt van een goed speelgoedpaard, zal hier vaak mee spelen. Dit is bovendien ook een uitstekende reisspeelgoedset, want het feit dat de kalender alles van eenhoorns heeft is even magisch.

8. Happycat Adventskalender

leuke adventskalender

Vorig jaar kocht hoofdredacteur Nathalie voor haar kat drie verschillende adventskalenders. Twee waren gevuld met speelgoed, waar zij even beleefde belangstelling voor veinsde en daarna negeerde. De Happycat-traktatiekalender bleef echter de hele maand een hit. “Elke ochtend maakten we de verpakking van die dag open met drie of vier graanvrije stukjes zalmsmaak, en de kat kwam aanrennen. De snacks zijn bovendien allemaal suikervbrij en 100% natuurlijk.

9. Doe-het-zelf Adventskalender

leuke adventskalender
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Als je favoriete adventskalender dit seizoen uitverkocht is, of als je geen leuke aventskalender kunt vinden die bij je past, kun je altijd je eigen adventskalender maken – met een beetje hulp.

Het aanpassen en vullen van een herbruikbare, lege kalender kan een nieuwe traditie worden waar je nog jaren naar uitkijkt. Veel (online) winkels zoals bol.com verkopen lege adventskalenders die je kunt versieren. We houden van de Relaxdays adventskalender, die kleine vakjes heeft die de perfecte maat hebben voor een kleine verrassing, een snoepje, theezakje, geurkaarsje of andere cadeau-ideeën.

Als je eenmaal je lege aftelkalender hebt gevonden, is het aan het leuke deel van het vullen ervan. Denk aan de meest geliefde theesoorten of heerlijke mini geurkaarsen of theelichtjes. Zorg ervoor dat u de vakjes of lades van uw kalender meet voordat u gaat winkelen voor snuisterijen.

U leest: Top 9 leuke adventskalender voor volwassenen en kinderen

Ook populair: Kerst pyjama voor koppel kopen? Bestel matching kerst pyjama’s!

Dit vind je misschien ook leuk: