Trouwringen trends 2021: de vijf grootste trends voor dit jaar

trouwring trends 2021

Staat er voor 2021 een trouwerij op jouw planning? Fantastisch, gefeliciteerd! Wellicht heb je al nagedacht over verlovings- of trouwringen, hoe die er idealiter uitzien en wat goed bij jou en je partner past. In 2021 staan er weer diverse prachtige trends te wachten als het gaat om trouwringen. Wellicht kunnen deze trends dienen als inspiratie voor de perfecte ring. Wat je sieradenstijl ook is, met een klassieke diamanten ring zit je altijd goed. Een ding staat vast: alle ringen uit deze trouwringen trends 2021 lijst bezitten schoonheid en schittering, een symboliek waar men komend jaar allemaal naar verlangt.

De top 5 trouwringen trends 2021

Trend 1. Smaragd trouwring

Trouwringen trends 2021

Groen, onder andere de kleur van duurzaamheid. Iets wat steeds vaker terugkomt vandaag de dag. Van de Smaragd wordt verwacht dat het de ‘It’-steen van 2021 zal worden. Het wordt immers geassocieerd met sereniteit en een nieuw begin. Dat gaat hand in hand met het jaar na het turbulente 2020. Daarnaast is de smaragd steen een zachtere steen dan diamant. Deze trouwringen verdienen het dan ook met zorg behandeld te worden.

Trend 2. Roos geslepen diamanten trouwring

Trouwringen trends 2021

Een roos geslepen trouwring is een traktatie voor het oog, mede door de platte bodem en koepelvormige bovenkant die lijkt op een rozenkop. In de 16e eeuw werd deze vorm uitgevonden en het fijne is dat door de platte onderkant, de steen groter lijkt dan het werkelijke karaatgewicht. De roos geslepen diamant heeft iets romantisch en antieks, iets wat enorm in trek is mede door de vintage en retro trends van de afgelopen tijd.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Trend 3. Open trouwring

trouwring trends 2021 open trouwring

Vier de moderne liefde met deze niet-traditionele maar ongelooflijk chique keuze: de open trouwring met een serieus romantische symboliek. Met een diamant of meerdere diamantjes aan twee kanten, ook wel ‘Toi et Moi’-ringen genoemd, wat’ jij en ik ‘betekent in het Frans. Het symbool van twee zielen die een worden. Met tweemaal zoveel bling zal dit een favoriete trend voor 2021 worden.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Trend 4. Blauwe steen trouwring

Trouwringen trends 2021

Blauwe steen trouwringen zullen in 2021 fors toenemen. Saffieren zijn natuurlijk een klassieker, maar ook aquamarijnen, toermalijnen, topaas, tanzaniet en blauwe opalen zijn trending stenen waarvan verwacht wordt dat we ze steeds vaker zullen zien. Het mooie aan de romantische blauwe steen is dat ze er schitterend uitzien met zowel platina als geelgouden zettingen.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Trend 5. 3 diamanten trouwring

Trouwringen trends 2021

Drie keer de bling met een 3 diamanten trouwring. In 2021 zullen we deze drie-stenen stunners veel terug gaan zien. De ringen maken veelal gebruik van ronde of getrapte zijstenen, vooral baguettes en trapeziums, om een ​​groter middenstuk op een effen band te accentueren. Het is een klassieke ring met net even wat meer pit. Een plaatje voor het oog!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Dit vind je misschien ook leuk: