Val je af van chocolade? Ja, dat kan zeker op de juiste manier!

val je af van chocolade

Val je af van chocolade? Chocolade wordt vaak in verband gebracht met gewichtstoename. Maar in een verrassende wending ontdekken onderzoekers ook dat het daadwerkelijk kan helpen bij het afvallen.

Chocolade: een woord dat waarschijnlijk een afkeurende blik van uw diëtist of fitnesstrainer zal opwekken en een grijns van verrukking van aanhangers van een meer zorgeloze levensstijl. En toch kan het lijken alsof wetenschappers eindelijk de kant van de laatste hebben gekozen in plaats van de eerste.

Wat zou verantwoordelijk kunnen zijn voor deze plotwending van epische proporties? Zou chocolade echt goed voor je kunnen zijn? Neem een ​​kijkje met ons om erachter te komen of je in staat zou kunnen zijn om brutaal weg te duiken in een enorme bar wanneer de stemming erom vraagt ​​- en zelfs je voedingsdeskundige te verleiden hetzelfde te doen.

Biologische Cacao Poeder van Mattisson. Cacaopoeder is een echte superfood en heerlijk als toevoeging in shakes en smoothies en helpt daarbij met het afvallen.

Val je af van chocolade

Wetenschappelijk bewezen: van chocolade van je af

Dus wat zou er achter deze wetenschappelijke U-bocht kunnen zitten? Nogal wat onderzoeken, zo blijkt. De consumptie van donkere chocolade bleek een gevoel van verzadiging en een verminderd verlangen naar voedsel te bevorderen tijdens een experiment met 16 deelnemers, gericht op het vergelijken van de effecten van zowel melk als pure chocolade.

In een ander onderzoek werd ook aangetoond dat het de niveaus van ghreline beïnvloedt, een hormoon dat de eetlust regelt. En hoewel de voordelen van pure chocolade vaak worden geprezen, bleek ook melkchocolade te helpen bij gewichtsverlies wanneer het werd toegediend aan 19 postmenopauzale vrouwen in porties van 100 g voor het slapengaan en wanneer ze wakker werden, als onderdeel van een experiment dat werd uitgevoerd in een ziekenhuis in Boston. De resultaten van het experiment toonden aan dat de melkchocolade de deelnemers daadwerkelijk hielp om af te vallen.

De KRIKET Krekelreep – Gezonde Chocoladereep: de pure chocolade in de reep is niet alleen goed om je honger te stillen, maar is ook een echte stemmingsbooster. Een bron van gezonde ingrediënten en lactosevrij.

val je af van chocolade

Aanvullende voordelen van (pure) chocolade

Verbeterde immuunfunctie

Cacaopoeder bevat mineralen zoals ijzer, selenium en zink. Deze micronutriënten spelen een rol bij het verminderen van oxidatieve stress en ontstekingen en bij het voorkomen van infecties.

Verbeterde hartgezondheid

Van cacao wordt aangenomen dat het in staat is het vetgehalte in het bloed en de bloeddruk te verlagen. Als gevolg hiervan wordt aangenomen dat het ook in staat is om hartaandoeningen te voorkomen.

Verbeterde hersengezondheid

Cacao bevat een hoog gehalte aan flavonoïden en er wordt aangenomen dat deze chemicaliën de bloedstroom in de hersenen verhogen, de aanmaak van nieuwe hersencellen stimuleren en zelfs de cognitieve functie verbeteren. Als gevolg hiervan wordt het beschouwd als een krachtige nootropic.

De Modifast Protein Shape Milkshake Chocolade is de best beoordeelde maaltijdshake op bol.com. Het is een eiwitrijke milkshake met een heerlijke chocoladesmaak die het afvallen ondersteunt. 

val je af van chocolade

Hoe val je af van chocolade?

Betekent dit nu dat chocolade de overgang kan maken van een veel verguisde traktatie naar de status van gezondheidsvoedsel van het hoogste niveau? Niet helemaal. Het is tenslotte de moeite waard om te onthouden dat de meeste beschikbare chocolaatjes beladen zijn met suiker en vet.

Dat gezegd hebbende, pure chocolade van hoge kwaliteit met 70% cacao of hoger is ongeveer de gezondste vorm van ‘s werelds favoriete zoetwaren product, al moet het altijd met mate worden gegeten.

Er is echter geen reden waarom je geen cacaopoeder met al die voordelen (en geen vet of suiker) aan die mix van eiwitpoeder, yoghurt en fruit kunt toevoegen; of die kant-en-klare eiwitshake; of help jezelf aan de populaire chocolade-eiwitreep!

U leest: Val je af van chocolade? Ja, dat kan zeker op de juiste manier!

Ook populair: 12x de beste proteïne poeder volgens voedingsdeskundigen