Valentino Voce Viva review: de geur van vanille bubblegum

Valentino Voce Viva review

Gelicentieerd zijn onder L’Óreal (in 2019) deed het niet goed voor Valentino geuren. Het grootste deel van de lijn werd stopgezet, de weinige die bleven hebben hun magie verloren, en de eerste nieuwe release van het merk (fruitig-muskusachtig Donna Born in Roma) was een enorme teleurstelling voor mij, van echte geur tot flesontwerp. Zou deze Valentino Voce Viva review een herkansing in petto hebben?

Het merk bracht in 2020 een nieuwe pijler uit: Voce Viva. Ik vond de naam en de fles mooi en hoopte dat dit een comeback zou zijn naar Valentino’s goede oude (geur) vorm. Maar tegelijkertijd deden de overdreven nootbeschrijvingen me een wenkbrauw optrekken. “Couture oranjebloesem”? “Gouden gardenia”? “Kristalmos-akkoord”? Ik bedoel, het is gemakkelijk om hier en daar een opbloei te negeren, maar die hoeveelheid onnozele pluisjes is meestal een slecht teken.

Valentino Voce Viva review

Vanille bubblegum met een overdosis mos

Ondanks de overvloed aan arpeggio’s in de beschrijving van de advertentie, is Voce Viva een heel eenvoudige geur. Ik krijg een alcohol-getinte, aquarel bergamot opening voor een paar seconden, dan onthult de geur onmiddellijk zijn hart: een zachte, zachte, bubblegum-achtige oranjebloesem. Ik denk dat ik in het begin een beetje gember krijg, en er zweeft ook een ethyl-maltolachtige zoetheid rond – fruitig en suikerspin-achtig, enigszins doet denken aan Giorgio Armani Si, maar veel zwakker. De basis is helemaal tonka en een romige, plakkerige verse vanille, en dat is alles.

De ”golden gardenia” moet een geurvrije variant zijn, veronderstel ik; en de *controleert de advertentie opnieuw* “verslavende overdosis mos” is gelukkig niet zo grimmig als het klinkt; Ik kan het briefje nauwelijks detecteren, dus we zijn waarschijnlijk veilig. <- Het spijt me voor het hoge niveau van sarcasme, maar echt… deze druppel groen een eikenmos “overdosis” noemen is ronduit belachelijk. Wat is dan Ô de Lancôme? Een kernsmelting van een eikenmos? Eikenmos supernova?

Suikerspin-gekleurde plastic oranjebloesem is vrijwel alles wat er is voor Voce Viva. De geur is licht, lineair en ongevoelig, op een manier die moeilijk tot sterk afkeer is, maar ook gemakkelijk te vergeten. Het helpt niet dat het een zeer zwakke sillage heeft, en het poeft bijna volledig weg in 3-4 uur.

Voce Viva is gecreëerd door parfumeurs Amandine Clerc-Marie en Honorine Blanc.

Geur impressies

Noten: (Top) Mandarijn, bergamot, gember; (Hart) oranjebloesem, gardenia; (Basis) vanille, tonka, muskus, sandelhout, eikenmos.

Kleurimpressie: vanille.

Roept op: vanille bubblegum.

Vergelijkbaar met: Kenzo Flower Eau de Vie; Giorgio Armani My Way; YSL Libre.

Seizoen en gelegenheid: lente en herfst, zacht weer, overdag.

Valentino Voce Viva review

Mijn Valentino Voce Viva review geeft deze parfum 3,5 ster

Sarcasme terzijde…Voce Viva ruikt oké. Het is zacht en rond, matig zoet / bloemig / muskusachtig, en ik kan niet zien dat zijn passerende sillage iemand sterk hindert. Maar zo’n eenvoudige, lineaire compositie zou een geweldige uitvoering nodig hebben gehad om niet plat te voelen, en helaas, deze geur komt er niet. In plaats van zachtaardig en subtiel, lijkt het plakkerige, milde karakter me vaag en onontgonnen. Saai.

Kortom, Voce Viva is niet verschrikkelijk, maar vanwege de (hoge) prijs zijn er veel vergelijkbare geuren die ik interessanter, rijker en charmanter vind – zeepachtige Kenzo Flower Eau de Vie, poederachtig-aromatische Yves Saint Laurent Libre, mooie Giorgio Armani Si Fiori, pluche Prada Infusion de Fleur d’Oranger, levendige Jean Paul Gaultier Classique Pin Up…

Dus hoewel ik deze niet echt niet leuk vind, zou ik het ook niet aanbevelen, tenzij je écht gek bent op de geur van vanille bubblegum! Daarom krijgt deze parfum van mij 3,5 ster en ik kijk uit naar de volgende parfumlancering.

Ook populair: Prada Candy review: zachte karamel met poederachtige muskus