Vegan eten tegen acne? Na 5 jaar merk ik deze verschillen!

vegan eten tegen acne

Helpt vegan eten tegen acne? Toen ik ongeveer vijf jaar geleden veganist werd, was een van de bijwerkingen die me door de moeilijke overgangsperiode dreven het bijna onmiddellijke effect op mijn huid. Binnen enkele weken was mijn teint helderder en helderder geworden, genoeg zodat ik de foundation weggooide waar ik regelmatig op had gesmeerd. Mijn haar zou wat meer tijd nodig hebben om te herstellen, maar in de loop van de maanden werd het zichtbaar sterker en glanzender.

Toch was de belangrijkste verandering voor mij niet de transformatie die ik in de spiegel zag, maar in mijn benadering van mijn routine. Ik ontdekte dat door zoveel aandacht te schenken aan alles wat in mijn lichaam ging, dat kritische oog ergens anders begon af te dwalen: toen ik hoorde over de voordelen van bepaalde ingrediënten die ik at, wilde ik ook meer leren over hun externe impact. Ik begon etiketten te lezen en schonere producten te kiezen; Ik begon net zoveel liefde en zorg aan mijn huid te besteden als aan mijn maaltijden.

Het proces heeft lang geduurd, maar ik heb het organisch gedaan en het gaat tot op de dag van vandaag door.

Oppervlakkig gesproken zijn de onmiddellijke effecten van mijn nieuwe dieet die ik op mijn huid en haar heb opgemerkt, alleen maar versterkt en versterkt door de speciale aandacht die ik nu besteed aan mijn schoonheidsroutine. Mijn huid en haar hebben er nog nooit zo goed uitgezien, en wat nog belangrijker is, ik vind het echt heerlijk om de tijd te nemen om in elk opzicht voor mezelf te zorgen. Maar hoe hebben mijn haar en huid er precies van geprofiteerd om veganist te worden?

De voordelen van vegan eten tegen acne

Mijn huid straalt (en ik heb amper uitbraken)

Acne is nooit een groot probleem voor mij geweest, zelfs niet als tiener, maar mijn onvolkomenheden zijn van vage ergernis naar bijna helemaal verdwenen gegaan. Verder is mijn teint egaler van toon, en als ik merk dat ik de juiste balans van voedingsstoffen eet (met name genoeg gezonde vetten, wat in het begin een worsteling was), gloeit mijn typisch droge huid eigenlijk van hydratatie.

Ik weet wanneer mijn dieet uit balans is

Omdat het op mijn huid verschijnt. Ik ben nog nooit zo goed afgestemd geweest op de invloed van mijn dieet op de buitenkant van mijn lichaam. Als ik te veel wijn heb gedronken, krijgt mijn huid een zekere dofheid. Te veel taco-runs? Bam! – mini-uitbraak op mijn kin. Hoewel ik begrijp dat sommige mensen dat misschien niet doen, vind ik het heerlijk om deze directe visuele signalen te hebben om me te laten weten dat het tijd is om de zaken een beetje op te ruimen. Het is ook gewoon een opluchting om de reden achter een vlek te kennen. Het is een verder bewijs dat mijn huid en mijn darmen een symbiotische relatie hebben.

Tijdens mijn vroege veganistische dagen nam ik een zeer doe-het-zelf-benadering van mijn schoonheidsroutine: ik gaf er de voorkeur aan mijn eigen formules te maken van enkele ingrediënten, en geloofde dat bijna alles wat ik nodig had voor mijn schoonheidsroutine in mijn voorraadkast lag.

Tegenwoordig staat mijn ijdelheid vol met producten die door anderen zijn gemaakt, maar deze eerste fase – en nogmaals, mezelf voorlichten over het voedsel dat ik aan het eten was – zorgde voor waardering voor alle verbazingwekkende voordelen van deze natuurlijke ingrediënten. Appelciderazijn is nog steeds een van mijn favoriete wondermiddeltjes. Kokosnootolie? Ik gebruik het overal. En in mijn ervaring droogt niets een gezichtspuist zo snel op als ontgiftende kleipoeder – zelfs niet de plaatselijke smetbehandelingen die ik als tiener gebruikte. Vanwege dit bewustzijn ben ik veel meer aandacht gaan besteden aan etiketten en ingrediëntenlijsten. Ik weet welke chemicaliën en kunststoffen ik zoveel mogelijk moet vermijden en probeer te streven naar schone formules. Ik kan niet meer zonder mijn natuurlijke European Clay Powder om daar mijn kleimaskers mee te maken.

Vegan eten tegen acne

Europees kleipoeder is een natuurlijk mineraal silicaat dat kan worden gecombineerd met water om een natuurlijk, huidverstevigend kleimasker te creëren. Ideaal voor de meeste huidtypes, Europees kleipoeder helpt onzuiverheden en ongewenst vuil uit de huid te verwijderen, waardoor de poriën minder opvallen en de algehele huidtint verbetert.

Mijn haar heeft een nieuw leven gekregen

Ik heb al eerder gezegd dat mijn haar het eerste deel van mijn routine was dat de volledig natuurlijke behandeling kreeg. Mijn lokken waren de eerste 19 jaar van mijn leven voortdurend pluizig en droog, wat voor soort producten ik ook gebruikte. Dat veranderde allemaal toen ik overstapte op natuurlijke (of bijna natuurlijke) formules. Ik probeer om te beginnen hittestyling en föhnen te vermijden, maar de waarheid is dat het ook niet langer nodig is. En net als bij mijn huid, heeft het opvullen van gezonde, plantaardige vetten zoals kokosolie, avocado en noten mijn haar een glanzende glans gegeven die er nooit eerder was. (Het groeit ook belachelijk snel.)

Vegan eten tegen acne

Deze veelzijdige 100% pure kokosolie is zeer voedend voor het haar en heeft een herstellen en kalmerende effect op de huid. De olie is niet vettig, geurloos en voelt licht aan op de huid.

De markt voor natuurlijke schoonheid groeit in een razend tempo, maar het is nog relatief nieuw en erg spannend. Ik ben dol op het feit dat ik zoveel geweldige opkomende merken heb leren kennen door gewoon op zoek te gaan naar schone en innovatieve formules. Veel van mijn huidige favorieten hebben hun weg gevonden naar mijn routine door diep te zoeken. En helpt vegan eten tegen acne? Daar kan ik duidelijk over zijn: zeker weten! De huid knapt er enorm van op, helemaal wanneer je er natuurlijke huidverzorgingsroutine erop na houdt.

Ook populair: Is oogcreme nodig? Dermatologen leggen het ons uit!

Dit vind je misschien ook leuk: