Verbrande huid snel genezen met deze 5 tips

verbrande huid snel genezen

Het maakt niet uit hoe hard we onze huid proberen te beschermen en gedurende de dag ijverig SPF50 aanbrengen, we zijn allemaal zo nu en dan kwetsbaar voor verbranding. Of u nu overrompeld wordt of een plekje mist bij het aanbrengen van uw zonnebrandcrème, verbranden kan pijnlijk en warm zijn en kan uw huid dagenlang strak en oncomfortabel laten aanvoelen. Het kiezen van de juiste producten en uw huid laten rusten en herstellen is de enige manier om het uiterlijk van een verbrande huid te verminderen en eventuele pijn en ongemak te minimaliseren. We hebben onze beste tips verzameld om de verbrande huid snel te genezen en om ervoor te zorgen dat u de zomer geniet van de zon in plaats van te worstelen met pijnlijke zonnebrand.

Tips van dermatologen om een verbrande huid snel te genezen

 1. Drink veel water
  Gewoon voor een langere tijd in de zon liggen, kan ervoor zorgen dat je uitgedroogd raakt en water nodig hebt. Door de zon verbrande huid kan je huid nog meer uitdrogen, wat leidt tot dat ongemakkelijke, strakke gevoel dat we allemaal ervaren als we verbrand worden. Als u meer water drinkt dan normaal, is ongeveer 6-8 glazen per dag onze aanbevolen hoeveelheid, dit zal uw huid helpen om snel te genezen en het comfort van uw pijnlijke, strakke huid herstellen. Vermijd dranken die u kunnen uitdrogen, zoals alcohol, en blijf bij H2O. Simpel maar zo effectief.
 1. Reik naar Aloë Vera
  Verzachtend, verkoelend en zacht, Aloë Vera, het ingrediënt dat uw huid nodig heeft bij verbranding door de zon. Aloë Vera-gels verlichten pijn en diep hydraterende, pijnlijke, uitgedroogde huid, en zijn een essentiële vakantie, vooral als je heel eerlijk bent en vatbaar bent voor branderigheid.

De Holika Holika Aloe 99% Soothing Gel werkt om roodheid te verminderen en ontstekingen te verzachten terwijl de huid wordt gehydrateerd. De lichtgewicht emulsie is perfect voor alle huidtypes, zelfs de meest gevoelige en delicate, en zal u helpen het natuurlijke genezingsproces van uw huid te versnellen. We houden ervan om de Aloë 99% Soothing Gel in de koelkast te bewaren om de verbrande huid onmiddellijk te verlichten zodra deze is aangebracht. Het zal de verbrande huid snel genezen en direct een verkoelend effect bieden.

verbrande huid snel genezen
 1. Blijf uit de zon
  Dit lijkt misschien voor de hand liggend, maar velen van ons kiezen er nog steeds voor om weer de zon in te gaan als we eenmaal verbrand zijn. Door in de schaduw te blijven of op een koele plaats in de zij te blijven, krijgt uw huid meer kans om te genezen. Verdere blootstelling aan de zon kan de huid verder irriteren, waardoor nog grotere schade ontstaat en eventuele pijn of ongemak verergert. Wil je niet teveel missen, zorg dan voor een zonneparasol of bedek je aangetaste huid gedurende de dag. Het dragen van een cover-up en het regelmatig aanbrengen van Aloë Vera gedurende de dag is de beste optie voor een verbrande huid als je niet de hele dag binnen wilt doorbrengen.
 1. Schaal uw huidverzorging terug
  Je huid heeft de kans nodig om te kalmeren en te genezen na te veel zon. Het gebruik van huidverzorging die speciaal is ontworpen voor de gevoelige en tere huid, is de perfecte manier om uw verbrande huid te verzorgen zonder verdere irritatie te veroorzaken. Wat de reiniger betreft, zal een kalmerende, reinigingsmelk voorzichtig alle onzuiverheden van je huid verwijderen zonder dat je te veel moet schrobben of aan je tere huid moet trekken. De Avène Gentle Milk Cleanser hydrateert de droge, pijnlijke huid terwijl make-up of vuil dat zich gedurende de dag kan hebben opgehoopt, voorzichtig wordt verwijderd.
verbrande huid snel genezen

Vervolg met een vochtinbrengende crème die je gevoelige huid verzorgt en diep hydrateert. De La Roche-Posay Toleriane Ultra Allergy biedt onmiddellijke en langdurige verlichting van uitdroging en irritatie, kalmeert uw huid en vermindert roodheid die mogelijk veroorzaakt is door te veel zon.

verbrande huid snel genezen
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Ook populair: 14x de beste zonnebrand voor de gevoelige huid