Vergeet de Samsung Galaxy S23 – dit is waarom de S22 beter is

Samsung-Galaxy-S23-review

Fans van de Galaxy S-reeks van Samsung bevinden zich midden in een “zou ik of zou ik niet”-dilemma als ze op de markt zijn voor een nieuwe telefoon. Op dit moment worden de beste beschikbare Samsung-telefoons gemarkeerd door de Galaxy S22-modellen die eerder dit jaar zijn uitgebracht. En met uitstekende camera’s, een solide processor en nu de beschikbaarheid van Android 13 via Samsung’s One UI 5-update, zou een Galaxy S22 een uitstekende keuze zijn voor een nieuwe telefoon.

Maar wacht even – over een paar maanden komt er een nieuw toestel van Samsung op de markt. Het is geen geheim dat de smartphonegigant momenteel aan de Galaxy S23 werkt, waarbij de meest recente geruchten suggereren dat de telefoon zijn debuut zal maken tijdens een Galaxy Unpacked-lanceringsevenement begin februari 2023. Dus het dilemma als je een nieuw Galaxy-apparaat overweegt: nu de Galaxy S22 kopen of wachten tot de Galaxy S23 arriveert?

Laat me verduidelijken dat ik het alleen heb over het instapmodel Galaxy 22 en misschien een klein beetje over de iets grotere Galaxy S22 Plus. De Galaxy S22 Ultra is een heel andere zaak, aangezien de geruchten over veranderingen die naar de Galaxy S23 Ultra komen, klinken alsof ze het wachten van twee maanden waard zijn. Maar als je niet het type bent dat veel geld betaalt voor een Galaxy-vlaggenschip, spring dan zonder voorbehoud of spijt op de Galaxy S22. Dit is waarom ik denk dat het niet loont voor fans van Galaxy-telefoons om te wachten op het toestel van volgend jaar.

Samsung Galaxy S23 review

De Galaxy S22 is een geweldige telefoon

Zoals ik in het begin al zei, is de Galaxy S22 een geweldig apparaat, een van de beste telefoons die we het afgelopen jaar hebben getest. Het heeft misschien niet de flitsende functies van de Ultra, maar het biedt wel een premium-ervaring tegen een redelijke startprijs van €725. (We zullen zo dadelijk wat meer over prijzen praten.)

De Galaxy S22 heeft een helder, kleurrijk scherm – ik denk zelfs dat dit het beste scherm is van alle vlaggenschiptelefoons die in 2022 zijn uitgebracht. En hoewel ik altijd met mijn ogen ga rollen naar de onhandige ‘Nightography’-branding die Samsung promoot met deze telefoon, kun je niet negeren hoe goed de Galaxy S22-camera’s presteren bij weinig licht.

Samsung Galaxy S23 review

Als fan van compacte telefoons, waardeer ik ook hoe de Galaxy S22 zijn 6,1-inch scherm verpakt in een ontwerp dat zo gemakkelijk in mijn hand past. En als je de voorkeur geeft aan meer schermruimte, nou, daar is de Galaxy 22 Plus voor. Je krijgt alle geweldige functies van de Galaxy S22, alleen met een groter 6,6-inch scherm (en sneller bedraad opladen).

Er hangt een vraag boven elke technische aankoop: komt er iets beters dan wat ik koop? Het antwoord op die vraag is steevast ja. Apparaatfabrikanten werken altijd aan een verbeterde versie van wat ze proberen te verkopen. Het ding dat u moet bepalen, is of die waarschijnlijke veranderingen zullen leiden tot iets dat u zult missen.

We zullen het pas zeker weten tijdens het beruchte Unpacked-evenement van komende februari, maar op basis van wat we tot nu toe hebben gehoord, is de Galaxy S23 waarschijnlijk een stapsgewijze verbetering ten opzichte van de Galaxy S22. Je krijgt een stuk snellere en een energiezuinigere chipset met de Galaxy S23, mocht Samsung doen wat iedereen verwacht en het Snapdragon 8 Gen 2-silicium gebruiken voor zijn nieuwe telefoon. De S23 zou het contourgesneden ontwerp van de S22 kunnen overtreffen, waarbij de lenzen van de achteruitrijcamera minder uitsteken. We hebben ook gehoord over bescheiden hobbels in het batterijformaat.

Dat zijn allemaal geen grote veranderingen, aangezien het erop lijkt dat de Galaxy S23 Ultra deze keer de meeste aandacht van Samsung zou kunnen krijgen. Een hoofdcamera van 200 MP – die naar verluidt op weg is naar de Ultra – zou zeker het wachten waard zijn, dus nogmaals, als je naar de premium telefoon van Samsung kijkt, moet je een aankoop uitstellen tot volgend jaar. Maar ik denk niet dat iemand die een Galaxy S22 vasthoudt jaloers zal zijn op de dag nadat de Galaxy S23 is geland.

Samsung Galaxy S23 review

Bespaar veel geld op soortgelijke functies

Elke aankoop brengt een soort opportuniteitskost met zich mee. In het geval dat u nu een Galaxy S22 koopt, betekent dit dat u afziet van alle wijzigingen die Samsung van plan is voor de S23. Maar als wat we horen klopt, is er niet veel dat het standaard Galaxy S23-model te bieden heeft dat je niet kunt krijgen met de Galaxy S22. En dat laatste krijg je nu een stuk betaalbaarder. Voor mij kan de beslissing niet duidelijker zijn. Koop de Galaxy S22 en lach jezelf helemaal naar de bank om hoeveel geld je hebt bespaard.

U leest: Vergeet de Samsung Galaxy S23 – dit is waarom de S22 beter is

Ook populair: Top 5 beste tablet voor tv kijken, films en Netflix van 2023

Dit vind je misschien ook leuk: