Vermoeide ogen door beeldscherm voorkom je met een blue light bril

vermoeide ogen door beeldscherm

Herkent u het probleem van vermoeide ogen door het beeldscherm? We zijn hier om te helpen. Bekijk hieronder onze redenen om te computeren / gamen / tv kijken met een blauwlichtbril. Bij elke nieuwe innovatie horen een reeks voor- en nadelen.

Als samenleving kunnen we sommige ideeën en hun gevolgen als onwettig voor iedereen bestempelen, maar we laten veel keuzes over aan individuele discretie. Deze laatste situaties worden over het algemeen als “minder schadelijk” bestempeld dan de eerste – of tenminste, hun schade treft meestal alleen de persoon die ermee instemt erbij betrokken te zijn.

Een van die beslissingen, meer recentelijk op de voorgrond, draait om de emissie van blauw licht. In het laatste decennium of zo is deze yang naar de yin van moderne LED’s ontstaan, en hoewel het zeker wordt gecategoriseerd als een minder kwaad dat alleen degenen treft die aan het licht worden blootgesteld, omvat deze beschrijving bijna elke persoon die in een moderne omgeving woont .

Dus, grijpen we in?

Niet per se met ingrijpende regels, maar we zien nu wel een markt die wemelt van de beste blauwlichtbrillen die wetenschap en geld kunnen maken, die sterk gericht zijn op gamers. In werkelijkheid kan een blauwlichtbril van toepassing zijn op iedereen die veel tijd besteedt aan het staren naar schermen – van bovengenoemde gamers tot hun moeders en vaders (we zien u de klok rond naar uw telefoons loensen!).

Vermoeide ogen door een beeldscherm voorkomen

Wat zijn blauw licht glazen?

De creatie van de blauwlicht-emitterende LED’s – die het meest worden gebruikt in onze telefoons, tablets, computers en andere afgeschermde apparaten – was zwaar bevochten, tijdrovend en een briljante vooruitgang; we worden nu echter zo opgeslokt door deze lichten dat we een trend beginnen te zien ontstaan ​​met betrekking tot ons gezichtsvermogen. En het is niet geweldig. Een blauw licht bril is een hulpmiddel om de schadelijke effecten die LED’s op ons zicht lijken te hebben, tegen te gaan.

De hoogst beoordeelde blauw licht bril op bol.com is de Brili Blauw Licht filter Bril

Vermoeide ogen door beeldscherm

Wat is blauw licht?

Terugkijkend op de wetenschapsles op de middelbare school, herinnert u zich misschien dat al het licht op het UV-lichtspectrum valt, hoewel we er maar een klein deel van kunnen zien. Simpel gezegd, blauw licht is slechts een bepaald stuk lichtgolflengte (~ 400-750 nanometer). Even simpel: niet al het blauwe licht is slecht! Het is zelfs gunstig voor ons, vooral overdag. In natuurlijke hoeveelheden helpt blauw licht bij onze alertheid en zorgt het ervoor dat we schudden en bewegen wanneer we zouden moeten zijn.

Helaas wordt de toegevoegde blootstelling aan blauw licht van LED’s “te veel van het goede” genoemd. Vergelijkbaar met de manier waarop zonlicht brandwonden en celbeschadiging bij mensen kan veroorzaken bij herhaalde en/of intense blootstelling, beginnen onderzoeken aan te tonen dat langdurige retinale absorptie van blauw licht enige schade aan het gezichtsvermogen kan veroorzaken.

Bovendien laat het visueel absorberen van blauw licht ‘s nachts ons lichaam denken dat het wakker en waakzaam moet zijn, wat heeft bijgedragen aan wijdverbreide slapeloosheid. Terwijl de natuur ons klaarmaakt om te slapen door het blauwe licht in te pakken als de zon ondergaat, kan 24-7 toegang en blootstelling aan LED’s het circadiane ritme van het lichaam ernstig verstoren (automatische slaaptijd).

Waarom je zou moeten gamen / tv kijken met een blauwlichtbril

Je hebt misschien een aantal van deze inhoudingen gemaakt via de vorige informatie, maar hier is een korte lijst van enkele van de voordelen van gamen met een blauwlichtbril:

  1. Verbetert het zicht en de helderheid tijdens het gamen
  2. Vermindert vermoeide ogen en verblinding
  3. Bestrijdt droge ogen en oogvermoeidheid
  4. Helpt bij het reguleren van je slaapcyclus
  5. Kan betere, beter verteerbare kleurenlandschappen creëren.

En natuurlijk begint onderzoek te wijzen op het idee dat het dragen van een blauwlichtbril ook kan helpen om oogletsel op de lange termijn te voorkomen.

Deze voordelen zijn ook op geen enkele manier gedegradeerd naar gamers; iedereen die veel tijd besteedt aan het kijken naar schermen, waaronder bankhangende mensen, grafisch ontwerpers, film- en video-editors en andere computerjunkies, kan (en zou misschien moeten) een blauw licht bril dragen. Zo voorkom je vermoeide ogen door een beeldscherm, wat vaak gepaard gaat met hoofdpijn en allerlei andere lichamelijke klachten.

Niet alle blauw licht brillen zijn hetzelfde

Bij het zoeken naar de beste blauw licht bril tegen vermoeide ogen door een beeldscherm, zijn er een paar belangrijke dingen om rekening mee te houden. Ten eerste, je krijgt waar je voor betaalt. Je zou verwachten iets minder dan €100 te betalen voor een functionele blauwlichtbril, en meer als je ze aanpast met vergroting, voorschriften en / of antireflectie coating. Bij bol.com kan je de hoogst beoordeelde Brili Blauw Licht Bril al bestellen voor €23,95. Ook zijn er brillen op sterkte verkrijgbaar.

Ten tweede zijn er drie hoofdgroepen van blauwlichtglazen: ambertint, liquet en kristallijn. Amberkleurige brillen met blauw licht zijn de krachtigste verdedigers en bieden een vermindering van 65 procent, waardoor een geweldig contrast ontstaat en schittering op het scherm wordt geminimaliseerd.

Liquet-brillen vallen op een beschermingsschild van 35 procent, voor de afweging van meer gebalanceerde kleuren. Kristallijne blauwlichtbrillen zijn het beste voor diegenen die de echte kleuren willen zien waarmee ze werken, maar als gevolg daarvan filteren ze slechts 10 procent van de emissies.

Ten slotte is er vaak een aanpassingsperiode wanneer u zelfs de beste blauwlichtbril begint te dragen. Vooral voor degenen die een amberkleurige tint kiezen, moeten je ogen zich dienovereenkomstig aanpassen, maar het is de moeite waard om door te zetten!

De Brili blauw licht bril is de oplossing voor iedereen die brandende of drogen ogen ervaart tijdens schermgebruik. 

Vermoeide ogen door beeldscherm

Ook populair: 9x de beste 4K monitor van 2021 voor gaming en films kijken