Versace Crystal Noir Eau de Parfum review: verleidelijk en intens

Versace Crystal Noir Eau de Parfum review

Crystal Noir is een geur die al jaren op de parfummarkt staat en nog steeds een sterk aanbevolen parfum is in de massamarkt, omdat de prijs meestal redelijk betaalbaar is voor Versace en de geur zelf gemakkelijk verovert, vooral tijdens het koude seizoen. In deze Versace Crystal Noir Eau de Parfum review ga ik het hebben over Crystal Noir Eau de Parfum, er is ook een Eau de Toilette-versie die precies dezelfde fles en kleur heeft, waardoor je goed moet kijken als je het online zoekt of in een parfumerie. De parfum is in 50ml (€73,26) en 90ml (€89,95) verkrijgbaar bij bol.com.

Versace Crystal Noir Eau de Parfum review

Over Versace Crystal Noir

  • Topnoten: zwarte bes, zwarte vijg, viooltje
  • Hartnoten: tuberoos, jasmijn, gardenia, amber, frangipani
  • Basisnoten: Sandelhout, Cashmeran, Vanille, Heliotropine
  • Geslacht: Vrouwelijk
  • Concentratie: Eau de Parfum
  • Geurfamilie: Oriëntaals Bloemig
  • Parfumeur: Antoine Lie

Een donkere, sappige uitstraling

Voor dit parfum wordt de zogenaamde “headspace-technologie” gebruikt, een methode om het aroma dat de bloem in de lucht achterlaat vast te leggen, in plaats van het aroma van de bloem zelf, waardoor een luchtsensatie wordt verkregen die anders is dan de gebruikelijke. Er wordt ook een minimalistische compositie behouden, waarbij weinig noten worden gebruikt en het parfum een ​​geur wordt tussen bloemig en oriëntaals.

Volgens Versace slaagt dit erin om “de intrinsieke elegantie van de ingrediënten te verbeteren”. Als we ingaan op de officiële noten, zien we dat er op de Versace-website een lijst is van zwarte bes, vijg en viooltje bovenaan, tuberoos, plumeria en jasmijn in het hart, en sandelhout, cashmeran, vanilleboon en heliotropine voor de achtergrond. De twee grote olfactorische polen van Crystal Noir zijn echter gardenia en amber. Er is niet veel aanwezigheid van de vruchten, hoewel ze bijdragen aan het creëren van een donkere en sappige uitstraling.

Verleidelijk en intens

We zullen ook een bepaald pittig karakter opmerken van zeer subtiele kruiden die zich combineren met het bloemige facet. Een andere noot is kokosnoot, die romigheid toevoegt aan het zoete en pittige karakter van de
gardenia. De basis, samen met de amber, gebruikt witte musk en je kunt een bepaald houtachtig idee zien uitstralen naar de rest van de parfumfasen.

De luchtige bloemige noot komt misschien niet zo dicht bij echte gardenia als sommigen zouden verwachten, dus het is het beste om de geur te testen voordat je hem koopt. Het is moeilijk voor ons om teleurgesteld te zijn als we een donker, verleidelijk en intens parfum verwachten. Crystal Noir voldoet aan deze kenmerken zonder te bloemig of te zoet te zijn, en behoudt een evenwichtige middenweg die met gemak complimenten trekt.

Versace Crystal Noir Eau de Parfum review

Versace Crystal Noir Eau de Parfum review: conclusie

Crystal Noir is geen ontspannen en casual parfum, maar straalt eerder een idee van verfijning en elegantie uit dat goed werkt op evenementen, avondjes uit of zelfs voor op het werk. De oosterse kant is vanaf het eerste moment erg aanwezig en geeft Crystal Noir een winterse of herfstachtige indruk. Het heeft een goede levensduur en ik beveel hem aan aan iedereen die houdt van verleidelijke, intense geuren.

U leest: Versace Crystal Noir Eau de Parfum review: verleidelijk en intens

Ook populair: Versace Dylan Turquoise pour Femme review: levendig tropisch