Verzorging van de ouder wordende huid met deze anti-aging tips

Verzorging ouder wordende huid

Wil je voor altijd jong blijven? We weten niet hoe we de klok moeten stoppen, maar we kunnen je helpen de camera’s en spiegels voor de gek te houden door te denken dat je jonger bent. Hier zijn enkele essentiële tips om de huidverzorgingsroutine te krijgen als het gaat om de verzorging van de ouder wordende huid.

Wassen met een zachte reiniger
Een goede verzorging van de ouder wordende huid begint met een juiste reiniging. Reiniging is belangrijk voor het verwijderen van huidverzorgingsproducten of make-up die u gedurende de dag hebt aangebracht, evenals natuurlijke huidoliën, verontreinigende stoffen en bacteriën die zich hebben opgehoopt. Het betekent ook dat uw huidverzorgingsproducten uw huid kunnen binnendringen en effectiever kunnen werken!

U wilt een zachte reiniger gebruiken om uw huidbarrière te behouden en deze bestand te houden tegen uitdroging en beschadiging. Reinigingsproducten met een hoge pH, zoals natuurlijke zepen, zijn erg hard en kunnen uw huid kwetsbaar maken voor irritatie en infectie. Reinigingsproducten met een lage pH werken om een ​​optimale huidbalans te behouden.

Een ander ingrediënt om te vermijden is natriumlaurylsulfaat, omdat het erg hard is. U hoeft ook geen reinigingsmiddelen met luxe, actieve ingrediënten te kopen. Reinigingsproducten blijven niet lang op je huid. Die actieve ingrediënten zijn veel nuttiger in latere stappen, zoals wanneer je serum aanbrengt.

De Clinique Liquid Facial Soap Gezichtsreiniger Mild reinigt de huid zachtjes maar grondig

verzorging ouder wordende huid

Heeft u een toner nodig?
Toners zijn in het verleden ontwikkeld om de lage pH van de huid te herstellen na het wassen met een hoog-pH reinigingsmiddel. Gebruik je een reiniger met een lage pH, dan is een toner niet nodig. Het is veel beter om schade in de eerste plaats te voorkomen dan om het later ongedaan te maken!

Gebruik een fysieke of chemische exfoliant
Naarmate je ouder wordt, vertraagt ​​je huid en vult zichzelf aan. Dode huidcellen worden niet zo snel vervangen door verse cellen, wat betekent dat uw huid er dof en ongelijkmatig uit gaat zien en zelfs kan barsten. Exfolianten zijn een geweldige manier om dode huidcellen te verwijderen.

Er zijn twee hoofdcategorieën van exfolianten: fysiek en chemisch. Het is het beste om harde fysieke exfolianten, zoals suikerscrubs en reinigingsmiddelen met kralen, te vermijden, omdat het je huid vatbaarder maakt voor verslapping. Kies in plaats daarvan een washandje of een zachte spons, zoals deze Konjac-spons met actieve kool, die aan de behoeften van je huid kan voldoen.

Chemische exfolianten lossen geleidelijk de bindingen tussen huidcellen op en laten ze los. Ze zijn ook geschikt voor de huid van elke leeftijd! De beste exfolianten voor een rijpere huid zijn alfahydroxyzuren (AHA’s), zoals glycolzuur en melkzuur. Je vindt deze zuren ook in toners, serums en peelings voor thuis. AHA’s zijn ook geweldig voor het vervagen van ongelijke pigmentatie en helpen je huid ook te hydrateren!

Paula’s Choice Skin Perfecting 8% AHA Gel Exfoliant met Glycolzuur Gel-exfoliant verwijdert dode huidcellen, vervaagt pigmentvlekjes & vermindert fijne lijntjes

verzorging ouder wordende huid

Dep, niet wrijven met je anti-aging serums
Over het algemeen bevatten serums een hogere concentratie aan actieve ingrediënten dan een vochtinbrengende crème. De beste anti-verouderingsingrediënten om op te letten zijn vitamine A-derivaten die bekend staan ​​als retinoïden (retinol, tretinoïne en tazaroteen) en vitamine C (L-ascorbinezuur en magnesiumascorbylfosfaat). Ze verhogen niet alleen het collageen in je huid, ze werken ook als antioxidanten om de biologische en omgevingsoxidatieve stress op te nemen die zich opbouwt om veroudering te veroorzaken.

Het Sylk Actieve Retinol & Hyaluronzuur serum is het hoogst beoordeelde anti-aging serum op bol.com

verzorging ouder wordende huid

Hydrateren, hydrateren, hydrateren
Met de leeftijd komt ook minder talg. Dit betekent niet alleen minder kans op acne, maar ook dat je huid sneller uitdroogt. Een van de belangrijkste redenen voor fijne lijntjes is onvoldoende hydratatie van de huid, maar gelukkig is het gemakkelijk te verhelpen met een goede vochtinbrengende crème ter verzorging van de ouder wordende huid!

Zoek naar een vochtinbrengende crème die waterbindende bevochtigers bevat, zoals glycerine en hyaluronzuur. Een occlusieve zoals vaseline en minerale olie ‘s nachts kunnen voorkomen dat water uit je huid verdampt. Maar zorg ervoor dat uw huid schoon is om te voorkomen dat bacteriën worden vastgehouden!

De RAU Hyaluron 24h anti-age gezichtscrème met avocado-olie, sheabutter en hyaluronzuur is een anti-age verzorgende crème voor de droge en veeleisende huid 

Breng altijd zonnebrandcrème aan
De zon heeft ook invloed op de verzorging van de ouder wordende huid. Bescherming tegen de zon is een trefzekere manier om uw huid er zo jong mogelijk uit te laten zien. De zon is verantwoordelijk voor zoveel van de zichtbare tekenen van veroudering van uw huid dat schade door de zon een eigen speciale categorie krijgt in de dermatologie: fotoveroudering. De UV-stralen van de zon kunnen veroudering veroorzaken door:

  • collageen afbreken en afwijkingen in elastine veroorzaken, wat leidt tot een dunnere huid en rimpels
  • waardoor ongelijkmatige pigmentvlekken ontstaan


Gebruik dus zonnebrandcrème, en niet alleen voor het strand – gebruik het elke dag. Een dagelijkse toepassing van een breedspectrum SPF 30-zonnebrandcrème kan ouderdomsvlekken doen vervagen, de huidtextuur verbeteren en rimpels met 20 procent afvlakken in slechts drie maanden, volgens een recent onderzoek. De onderzoekers suggereren dat het komt omdat zonnebrandcrème de huid een pauze laat nemen van voortdurend gehavend te worden door UV-stralen, zodat zijn eigen krachtige regeneratieve vermogens een kans krijgen om te werken.

Je kunt je huid ook op andere manieren tegen de zon beschermen. Het dragen van zonbeschermende kleding zoals shirts met lange mouwen, hoeden en zonnebrillen, en het vermijden van de zon in het midden van de dag, zal uw blootstelling aan veroudering en kankerverwekkende UV-stralen verminderen. En het spreekt voor zich dat je niet te lang mag zonnen. Gebruik in plaats daarvan nzelfbruiningsspray of -lotion als je op zoek bent naar een echt gezonde gloed.

Bescherm uw huid tegen trauma
Een van de belangrijkste redenen waarom rimpels ontstaan, is te wijten aan schade aan uw huid, en aangezien een oudere huid kwetsbaarder is, kan trauma grotere gevolgen hebben. Hoewel er niet veel bewijs is over de impact van de manier waarop je je huidverzorgingsproducten aanbrengt, hebben onderzoeken aangetoond dat als je je gezicht tegen een kussen drukt terwijl je slaapt, blijvende “slaaprimpels” kunnen ontstaan. Het is dus logisch om voorzichtig te zijn en sterke wrijvende en trekkende bewegingen te vermijden terwijl u uw gezicht wast en uw huidverzorgingsproducten aanbrengt.

Door het gebruik van een moerbei satijnen kussensloop kun je de fijne lijntjes in je gezicht verminderen

verzorging ouder wordende huid

Zorg ook voor de rest van je lichaam
Afgezien van uw gezicht, zijn de belangrijkste gebieden die uw leeftijd blootleggen, uw nek, borst en handen. Zorg ervoor dat u die gebieden niet verwaarloost! Houd ze bedekt met zonnebrandcrème en niemand zal ooit je ware leeftijd weten.

Ook populair: Dermalogica Stress Positive Eye Lift Oogcrème review