Verzorging van de rosacea huid: welke producten zijn het beste?

Verzorging van de rosacea huid

Dermatologen schrijven hun patiënten de hele dag producten voor, maar heb je je ooit afgevraagd welke ze persoonlijk gebruiken als het gaat om de verzorging van de rosacea huid?

Julie Russak, MD, FAAD, oprichter van Russak Dermatology Clinic en Russak+ Aesthetic Center in NYC, heeft haar hele leven met rosacea te maken gehad. Omdat ze in Rusland opgroeide met een familie van medische professionals, leerde ze al vroeg om voor zichzelf en haar huid te zorgen. Haar focus op dermatologie kwam tot bloei toen ze naar de medische school in de VS ging en genetica en kanker studeerde, met name melanoom. Naast haar eigen praktijk werkt Dr. Russak nu ook als Consulting Dermatologist bij Covey, een nieuw huidverzorgingsmerk dat een minimalistische volledige huidverzorgingsroutine biedt met slechts drie producten.

“Een van de meest voorkomende misvattingen over huidproblemen zoals rosacea en eczeem is dat ze een arsenaal aan producten nodig hebben om ze te behandelen”, zegt Dr. Russak. “Maar de realiteit is dat als je acht, tien of twaalf stappen gebruikt uw huid, kunt u meer irritatie veroorzaken.”

Dr. Russak heeft zelf de tijd genomen om te leren wat voor haar huid werkt. “Ik moet uiterst selectief zijn met de producten die ik gebruik, omdat mijn huid zo reactief kan zijn”, merkt Dr. Russak op. Haar rosacea laait op als ze onder enige vorm van stress staat, en ze krijgt jeukende, rode vlekken op haar gezicht. Alles wat ze gedurende deze tijd op haar huid aanbrengt, zal haar huid veel meer irriteren dan normaal. Blijf lezen voor precies wat Dr. Russak gebruikt voor de verzorging van de rosacea huid om haar eigen huidproblemen, zoals rosacea, aan te pakken.

Ze gelooft dat minder meer is.

Het enige dat ze in haar routine gebruikt, is “een zachte reiniger, een vitamine C-serum en een vochtinbrengende crème die zowel hydrateert als SPF bevat.”

Ze is een grote fan van vitamine C-serum.

Ze beschouwt vitamine C als “een werkhuis-ingrediënt” “omdat het zowel de huid beschermt als herstelt.” Je vraagt ​​je misschien af ​​hoe ze dat doet met zo’n gevoelige huid, en het geheim is dat het een variant is die THD-ascorbaat wordt genoemd. “Hoewel velen met een gevoelige huid andere soorten vitamine C kunnen schuwen, is THD-ascorbaat zo zachtaardig dat het je in staat stelt om de herstellende en beschermende voordelen van vitamine C te plukken zonder de irritatie, maar toch is het 50 keer effectiever dan de meer algemeen gebruikte L-ascorbinezuur. zuur”, zegt ze.

Nog een pro tip: Dr. Russak beweert dat het beter houdbaar is en niet begint te oxideren zodra je het opent.

SkinTreat Vitamine C Serum & Hyaluronzuur serum is het best beoordeelde vitamine C serum op bol.com

verzorging rosacea huid

Ze gebruikt ‘s ochtends en ‘s avonds dezelfde huidverzorgingsproducten.

Ja, zelfs haar vitamine C-serum, een zachtere vorm van vitamine C en veel minder irriterend voor de huid. “Bij gebruik overdag beschermt een vitamine C-serum de huid tegen schadelijke invloeden van buitenaf, zoals UV-stralen en vrije radicalen. ‘S Nachts stimuleert het de collageenproductie tijdens de meest herstellende tijd van de huid: slaap. Als ik dit serum gebruik, ziet mijn huid er meteen helderder uit”, merkt ze op.

Ze streeft naar een sulfaatvrije reiniger.

“Het is belangrijk om een gezichtsreiniger te kiezen dat vrij is van natriumlaurylsulfaat (SLS). SLS ontdoet de huid van zijn natuurlijke oliën, die een droge huid, irritatie en allergische reacties kunnen veroorzaken, en ook irriterend kunnen zijn voor de ogen, “zegt Dr. Russak. Ze heeft zelfs geholpen bij het ontwikkelen van haar eigen face wash, dat rustgevende babassu-olie en aloë bevat. Het bladsap maakt gebruik van een “gebruikt een natuurlijk, plantaardig oppervlakteactief systeem in plaats van een sulfaatsysteem om te reinigen, waardoor het veel zachter is dan je typische gezichtswasbeurt.”

De Naïf natuurlijke gezichtsreiniger- face wash is vrij van parabenen, siliconen en chemische schuim middelen (SLS/SLES) en is daardoor geschikt voor de verzorging van de rosacea huid

verzorging rosacea huid

Ze brengt ‘s ochtends azelaïnezuur aan.

Om haar rosacea te behandelen, gebruikt ze de booster van Paula’s Choice dat 10% azelaïnezuur bevat, na het aanbrengen van haar vitamine C-serum. “Veel klinische onderzoeken tonen aan dat azelaïnezuur ontstekingen in de huid zichtbaar vermindert. In het algemeen is azelaïnezuur ook veel zachter dan typische AHA’s, wat ideaal is voor mensen met een gevoelige huid of huidaandoeningen zoals rosacea,” merkt Dr. Russak op.

Paula’s Choice 10% Azelaic Acid Booster met Salicylzuur is een echt multitasker. De krachtige combinatie van azelaïnezuur, salicylzuur en plantextracten kunnen je huid op verschillende manieren helpen. 

verzorging rosacea huid
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-3.png

Ze verzorgt de huid rond haar ogen.

Elke ochtend gebruikt ze Clinique All About Eyes Rich Oogcrème. “Deze crème versterkt de DEJ (dermale epidermale overgang) van de huid waar veel veroudering optreedt en bevat peptiden om de huid te verstevigen. Bovendien is het parfumvrij, dus geschikt voor een zeer gevoelige huid.”, zegt Dr. Russak.

Clinique All About Eyes Rich Oogcrème kalmeert, verzacht en beschermt dankzij een krachtige cocktail van antioxidanten.

verzorging rosacea huid
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-3.png

Ze gaat voor een hoge SPF.

‘s Ochtends nadat ze de huid heeft gehydrateerd, brengt zeSkinCeuticals Sheer Mineral UV Defense SPF50 aan. Ze geeft de voorkeur aan zonnebrandmiddelen op basis van mineralen omdat ze minder irriterend zijn voor de huid en een fysieke barrière vormen om UV-stralen te blokkeren.

SkinCeuticals Sheer Mineral UV Defense SPF50 op basis van mineralen: minder irriterend voor de huid

verzorging rosacea huid
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-3.png

Ze gebruikt retinol, maar niet dagelijks.

‘S Nachts, slechts drie keer per week, mengt Dr. Russak retinol op recept in haar vochtinbrengende crème. “Omdat ik een gevoelige huid heb, verdunt het mengen van retinol in een vochtinbrengende crème het zonder de verbazingwekkende voordelen van retinol op te offeren, zoals het verbeteren van de huidtextuur en het verminderen van fijne lijntjes”, zegt ze.

Het Simia™ Original Active Retinol Serum is het best beoordeelde retnol verzorgingsproduct op bol.com. Simia Retinol Serum is een harmonische mix van waardevolle bestanddelen die ieder hun eigen unieke werking hebben op de huid.

verzorging rosacea huid
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-3.png

U leest: Verzorging van de rosacea huid: welke producten zijn het best?

Ook populair: 6x de beste zonnebrand voor rosacea volgens dermatologen