Verzwaringsdeken kopen? Dit zijn de beste dekens van 2021!

verzwaringsdeken kopen

Veel mensen merken dat het toevoegen van een verzwaarde deken aan hun slaaproutine helpt om stress te verminderen en kalmte te bevorderen. Op dezelfde manier als een knuffel of inbakeren van een baby, kan de zachte druk van een verzwaarde deken de symptomen helpen verlichten en de slaap verbeteren voor mensen met slapeloosheid, angst of autisme. Wilt u een verzwaringsdeken kopen? Bekijk hier alle voordelen van verzwaarde dekens en welke het beste uit de test zijn gekomen in 2021.

De beste verzwaringsdekens van 2021

Wilt u een verzwaringsdeken kopen? Deze top 3 is het best beoordeeld op bol.com!

1. Simply Cosy Verzwaringsdeken

Verzwaringsdeken kopen

De best beoordeelde verzwaringsdeken op bol.com: de Simply Cosy verzwaringsdekens. De dekens zijn niet alleen in diverse afmetingen verkrijgbaar, maar ook in diverse materialen zoals Katoen of Bamboe en gewichten. Zo zijn er verzwaringsdekens vanaf 2.5 kilo voor kinderen maar er zijn ook dekens van 10 kilo verkrijgbaar. Gebruikers delen in hun positieve ervaringen over de heerlijke zachtheid van de deken en de aangename druk die ze tijdens het slapen voelen.

2. Slaapcity® Verzwaringsdeken

Verzwaringsdeken kopen
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

Een goede tweede plek is voor het merk Slaapcity. De verzwaarde deken van Slaapcity kan dezelfde effecten nabootsen van armen om je heen die je stevig vasthouden door middel van de diepe druktherapie, die zorgt voor drukstimulatie voor uw zenuwstelsel en kan helpen de kwaliteit van de slaap te verbeteren, waardoor u sneller in slaap valt. Deken deken heeft een gewicht van 7kg en wordt geleverd in de maat  150 x 200 cm. U krijgt bovendien vijf jaar garantie op uw aankoop. Klanten beamen het gevoel van een geborgen knuffel die je krijgt wanneer je onder het Slaapcity® Verzwaringsdeken ligt.

3. Calmzy Verzwaringsdeken

Verzwaringsdeken kopen

De hoogwaardige Calmzy verzwaringsdekens zijn zeer populair. Het verschil met een normaal deken is dat een Calmzy verzwaringsdeken is gevuld met hypoallergene, niet giftige, glazen korreltjes. De superzachte dekens zijn verkrijgbaar in diverse formaten en kilo’s. Gebruikers vertellen in hun reviews hoe ze de hele nacht doorslapen met het Calmzy deken. Ook wordt benoemd hoe angstaanvallen en nachtmerries aanzienlijk verminder zijn.

Wat is een verzwaringsdeken?

Verzwaarde dekens ofwel verzwaringsdekens zijn ontworpen om zwaarder te zijn dan normale dekens. Er zijn twee stijlen verzwaarde dekens: gebreid en dekbedstijl. Verzwaarde dekens in dekbedstijl voegen gewicht toe met plastic of glazen kralen, kogellagers of andere zware vulling, terwijl gebreide verzwaringsdekens worden geweven met dicht garen. Een verzwaringsdeken kan worden gebruikt op het bed, de bank of waar je maar wilt om te ontspannen.

Voordelen van een verzwaringsdeken

Verzwaarde dekens zijn geïnspireerd op een therapeutische techniek die diepe drukstimulatie wordt genoemd en die stevige, gecontroleerde druk gebruikt om een ​​gevoel van kalmte op te wekken. Een verzwaringsdeken kopen kan subjectieve en objectieve voordelen hebben voor de slaap.

Bied comfort en veiligheid

Er wordt gezegd dat verzwaringsdekens op dezelfde manier werken als een strakke swaddle ervoor zorgt dat pasgeborenen zich knus en gezellig voelen. Veel mensen merken dat deze dekens hen helpen sneller in te dommelen door een gevoel van veiligheid te bevorderen.

Verlicht stress en verzacht angst

Een verzwaarde deken kan helpen bij het beheersen van gevoelens van stress en angst. Omdat stress en angst vaak de slaap verstoren, kunnen de voordelen van een verzwaarde deken zich vertalen in een betere slaap voor mensen die last hebben van stressvolle gedachten.

Slaapkwaliteit verbeteren

Verzwaarde dekens maken gebruik van diepe drukstimulatie, waarvan wordt gedacht dat het de productie van een stemmingsverhogend hormoon (serotonine) stimuleert , het stresshormoon (cortisol) verlaagt en de niveaus van melatonine verhoogt, het hormoon dat u helpt te slapen. Dit kan de algehele slaapkwaliteit helpen verbeteren .

Kalmeer het zenuwstelsel

Een overactief zenuwstelsel kan leiden tot angst, hyperactiviteit, snelle hartslag en kortademigheid, die niet bevorderlijk zijn voor de slaap. Door een gelijkmatige hoeveelheid gewicht en druk over het lichaam te verdelen, kunnen verzwaarde dekens de vecht-of-vluchtreactie kalmeren en het ontspannende parasympathische zenuwstelsel activeren ter voorbereiding op de slaap.

Hoewel veel mensen verbeteringen van deze populaire dekens melden, is er discussie over de vraag of verzwaringsdekens alle voordelen bieden die fabrikanten beweren. Zoals met elk product dat medische voordelen aanhaalt, is het verstandig om voorzichtig te werk te gaan.

Iedereen die aanhoudende slaapproblemen heeft, moet met een arts praten, die zijn situatie het beste kan beoordelen en kan bepalen of een verzwaringsdeken een effectief onderdeel kan zijn van een alomvattende behandelaanpak.

Wie kan het beste een verzwaringsdeken kopen?

Verzwaarde dekens hebben potentiële voordelen voor alle soorten slapers, vooral degenen die veel stress ervaren of bepaalde medische aandoeningen hebben. In het bijzonder kunnen verzwaringsdekens therapeutische voordelen bieden voor mensen met autisme, angst, depressie en ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder).

Angst en depressie

Veel mensen met angst en depressie zitten gevangen in een vicieuze cirkel. Angst en depressie kunnen de slaap negatief beïnvloeden, en op zijn beurt verergert het gebrek aan slaap angst en depressieve symptomen. De rustgevende effecten van een verzwaarde deken kunnen de slaap van mensen met deze psychische aandoeningen helpen verbeteren. Een studie toonde aan dat verzwaarde dekens hielpen bij het verminderen van slapeloosheidssymptomen voor mensen met angst, depressie, bipolaire stoornis en ADHD.

Autismespectrumstoornissen

Door de tastzin te activeren, kan een verzwaarde deken mensen met autismespectrumstoornissen helpen zich te concentreren op de diepe druk van de deken in plaats van op andere zintuiglijke prikkels uit hun omgeving. Deze druk kan comfort bieden en hen in staat stellen te ontspannen, zelfs in situaties die mogelijk overstimulerend zijn. Ondanks een gebrek aan onderzoek naar de objectieve voordelen voor slaap, geven kinderen met autisme vaak de voorkeur aan een verzwaringsdeken.

Zijn verzwaringsdekens veilig?

Verzwaringsdekens worden over het algemeen als veilig beschouwd, zolang de persoon die de deken gebruikt voldoende kracht en fysieke behendigheid heeft om de deken indien nodig zelf op te tillen om verstikking of beknelling te voorkomen.

Sommige slapers moeten extra voorzorgsmaatregelen nemen en met hun arts overleggen voordat ze een verzwaringsdeken gebruiken. Een verzwaringsdeken is mogelijk niet geschikt voor mensen met bepaalde medische aandoeningen, waaronder chronische ademhalings- of bloedsomloopproblemen, astma, lage bloeddruk, diabetes type 2 en claustrofobie. Experts raden ook aan dat mensen met obstructieve slaapapneu (OSA) het gebruik van verzwaarde dekens vermijden, omdat het gewicht van een zware deken de luchtstroom kan beperken.

Hoewel u ook verzwaringsdeken kopen kan die speciaal voor kinderen zijn ontworpen, mogen baby’s en peuters geen verzwaringsdekens gebruiken, omdat ze het risico lopen eronder vast te komen te zitten.

Hoe u de juiste verzwaringsdeken kopen kan

De meeste mensen geven de voorkeur aan een verzwaringsdeken die overeenkomt met ongeveer 10% van hun lichaamsgewicht, hoewel u bij het zoeken naar een verzwaarde deken rekening moet houden met uw eigen voorkeuren . Verzwaarde dekens worden verkocht in gewichten variërend van 7 pond tot 25 pond, en ze zijn meestal verkrijgbaar in standaard beddengoedmaten zoals twin, full, queen en king. Sommige fabrikanten maken ook gewogen dekens op kinder- of reisformaat.

Verzwaarde dekens zijn duurder dan gewone dekens, meestal tussen de €100 en €300. De duurdere modellen zijn meestal gemaakt van duurzamere materialen en bieden mogelijk een beter ademend vermogen of andere functies.

Ook populair: Vitamine D lamp kopen? Dit zijn de 5 beste daglichtlampen!