Vichy Mineral 89 Serum review: een lichtgewicht en voedend serum

Vichy Mineral 89 Serum review

Na onze Vichy Mineral 89 Oogcrème review is het nu tijd voor een Vichy Mineral 89 Serum review. Het Vichy’s serum zorgt voor lichtgewicht hydratatie van de huid. Hyaluronzuur (HA), het belangrijkste ingrediënt, is van nature aanwezig in de huid en maakt de huid voller en hydrateert door water vast te houden. Naarmate we ouder worden, produceren we niet meer zoveel HA, wat een factor kan zijn bij een drogere, minder stevige huid. Maar door HA plaatselijk toe te passen, kunnen we veel van dezelfde voordelen plukken – het kan tenslotte bijna 1000 keer zijn gewicht in water vasthouden!

Hyaluronzuur wordt door de meeste huidtypes goed verdragen, dus het is een gemakkelijke aanvulling op elke huidverzorgingsroutine (uw huidige producten kunnen het ook al bevatten!). Ik heb de Vichy Mineral 89 Hyaluronic Acid Face Moisturizer aan mijn routine toegevoegd om te zien hoe het presteert ten opzichte van andere HA-serums die ik heb gebruikt. Vooruit – in deze Vichy Mineral 89 Serum review mijn eerlijke gedachten. Je kan een flacon van 50ml voor €23,99 bij bol.com bestellen.

Vichy Mineral 89 Serum review

Over Vichy Mineral 89 Serum

  • BEST VOOR: Alle huidtypes
  • GEBRUIK: Tegen droogheid
  • ACTIEVE INGREDINTEN: hyaluronzuur, vulkanisch water
  • VEGAN: Nee
  • CRUELTY FREE: Nee
  • PRIJS: €23,99 voor 50ml

Over het merk

Vichy Laboratories maakt huidverzorgingsproducten met een focus op anti-aging. Van hun gepatenteerd vulkanisch water van Vichy, dat in elk product wordt gebruikt, is klinisch bewezen dat het de huid versterkt en hydrateert.

Over mijn huid: op zoek naar hydratatie

Als het gaat om de verzorging van mijn huid, geef ik de voorkeur aan hydraterende producten boven producten die haar uitdrogen. Hoewel mijn huid vettig en acne-gevoelig is, merk ik dat het zichzelf beter reguleert als ik het veel vocht geef. In dit geval had ik echter de extra hydratatie nodig – ik had onlangs een microchanneling-gezichtsbehandeling (vergelijkbaar met microneedling) en ik had te maken met de schilferige, droge nasleep.

Na ‘s ochtends en ‘s avonds mijn gezicht te hebben gewassen, heb ik het Vichy-serum aangebracht. ‘S Morgens volgde ik het met mijn moisturizer-SPF-combo, First Aid Beauty 5 in 1 Face Cream SPF 30, en ‘s avonds gebruikte ik Augustinus Bader The Cream.

Vichy Mineral 89 Serum review: een glad en zacht gevoel

Vichy Mineral 89 Hyaluronic Acid Serum is een helder, lichtgewicht serum. Het heeft geen toegevoegde geur en het product zelf heeft weinig geur – een eigenschap die een geurgevoelig persoon zoals ik op prijs stelt.

Het serum is glad en gemakkelijk aan te brengen in slechts een paar seconden. Het laat de huid de eerste paar minuten een beetje plakkerig achter, maar dit is de beste tijd om op te volgen met een vochtinbrengende crème als je het gebruikt (en gezien hoe HA werkt, zou je dat waarschijnlijk ook moeten doen).

Het resultaat: een soepele, gezonde huid

Het Vichy Mineral 89 hyaluronzuurserum werd op de proef gesteld sinds ik het een week na een microchannelingbehandeling begon te gebruiken en mijn huid was nog steeds schilferig. Ik heb niet altijd de beste resultaten gehad met hyaluronproducten (soms vind ik ze niet zo hydraterend als ze beweren).

Ik was aangenaam verrast dat dit Vichy-serum niet alleen hydraterend aanvoelde vanaf het moment dat ik het aanbracht, maar de volgende dag was mijn droge huid verdwenen.

De formule is veilig te gebruiken op alle huidtypes en kan worden aangebracht in de buurt van de ogen en op de lippen – een functie waar ik dankbaar voor ben, aangezien ik oogcrèmes oversla in plaats van mijn gebruikelijke producten over mijn hele gezicht te gebruiken.

Dit serum maakt gebruik van natriumhyaluronaat, een derivaat van hyaluronzuur. Het is stabieler dan pure HA en kan verder in de huid reiken. Het is ook geformuleerd met vulkanisch water van Vichy, het gepatenteerde ingrediënt van het merk dat boordevol 15 mineralen zit en waarvan klinisch is bewezen dat het de huid versterkt, hydrateert en kalmeert. En hoewel minder trendy, speelt de grote hoeveelheid glycerine in het serum een ​​grote rol in de hydratatie ervan.

Over het algemeen vond ik dat het Vichy-serum mijn huid goed hydrateerde zonder mijn gebruikelijke huidverzorgings- of make-upstappen te verstoren. Ik denk dat de meeste mensen het gemakkelijk zullen vinden om het in hun routine op te nemen.

Vichy Mineral 89 Serum review
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

De waarde: ongeveer gemiddeld

Een flesje kost €23,99 voor 50ml. Twee pompjes bedekken mijn gezicht en hals, en bij tweemaal daags gebruik verwacht ik dat het ongeveer twee maanden meegaat. Mijn enige probleem met het prijskaartje is dat het geen andere voordelen heeft dan hyaluronzuur en hydratatie – er kunnen andere producten beschikbaar zijn met meerdere actieve ingrediënten voor ongeveer dezelfde prijs. De glazen fles verhoogt echter wel de wow-factor en geeft het gevoel dat je een hoogwaardig product krijgt.

Vergelijkbare producten: veel om uit te kiezen

  • L’Oréal Paris Revitalift Hyaluronzuur Filler Serum (€34,99): Ik kon ook dit HA-serum van L’Oreal uitproberen. Het is iets duurder per ounce, maar nog steeds vergelijkbaar in prijs. Vichy deelt het percentage HA in zijn product niet, maar ik vond het Vichy-serum wel meer hydraterend dan L’Oreals.
  • The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5 (€14,95): voor een super betaalbare optie, probeer dit serum dat slechts $ 6,80 kost voor een ounce. Het maakt gebruik van natriumhyaluronaat en natriumhyaluronaat-crosspolymeer, een vorm van HA waarvan wordt verondersteld dat het het ingrediënt beter aan de huid afgeeft. Het heeft ook de bonus van B5, een andere huidhydrator.

Vichy Mineral 89 Serum review: eindoordeel

Dankzij ingrediënten als HA en vulkanisch water hydrateert het Vichy Mineral 89 Hyaluronic Acid Serum de huid. Omdat het werkt en een betaalbare prijs heeft, moeten degenen die op zoek zijn naar een meer gehydrateerde huid of die HA willen proberen, niet aarzelen om deze optie van Vichy te bekijken.

U leest: Vichy Mineral 89 Serum review: een lichtgewicht en voedend serum

Ook populair: Elvive Wonder Water review: is deze hype echt een haarwonder?