Viktor en Rolf Bonbon review: een toffee marshmallow snoepwinkel

viktor en rolf bobon review

Het heerlijke weer en het naderende vakantieseizoen inspireren me om de laatste tijd veel zoete en gezellige gourmandgeuren te proberen… vooral vanille- en / of karamelgecentreerde geuren. Zo kwam ik onlangs bij Bonbon, een eau de parfum dat in 2014 werd gelanceerd en werd ondertekend door parfumeurs Cecile Matton en Serge Majoullier. In deze Viktor en Rolf Bonbon review vertel ik je alles over deze sappige, zoete verleiding!

Viktor en Rolf Bonbon review

Een chique toffee en marshmallow snoepwinkel

Vergeleken met andere caramel gecentreerde geuren (zoals de prachtige Prada Candy, de mooie Juicy Couture Viva la Juicy Gold Couture of ultieme zoete bom Pink Sugar) lijkt V&R Bonbon mij niet bijzonder karamelachtig. De noot is aanwezig, aangenaam en zacht, in een toffee-stijl, maar wordt overschaduwd door de andere hoofdakkoorden van de geur: stroperig fruit en marshmallow.

Bonbon opent met perzik, mandarijn en sinaasappel. Ze geven de geur een sprankelende, sappige zoetheid, maar je kunt niet elke vrucht apart plukken – in plaats daarvan versmelten ze met barnsteen om de indruk te krijgen van een glanzende, gouden siroop. Nu ben ik niet de grootste fan van fruittonen in het algemeen, en vooral jamachtig fruit is een schot in de roos in mijn boek. Maar tot mijn verbazing heb ik de “compote” van Bonbon gevonden, zij het heel (heel) zoet, maar ook soepel en aangenaam; helemaal niet de chemische puinhoop die ik van dit soort akkoorden zou verwachten.

Terwijl Bonbon opdroogt, verlaat de siroop de schijnwerpers en krijgt de indruk van donzige, poederachtige marshmallowwolken – met de toffee-karamel nog steeds een aanwijzing voor zijn aanwezigheid aan de achterkant van de compositie. Op dit punt ben ik in één hand aangenaam geamuseerd door Bonbon’s natuurlijke fruitige marshmallow sillage, die aanvoelt als een verbeterde versie van Dolce & Gabbana Pour Femme; Aan de andere kant begint de intense zoetheid van de geur overweldigend te worden – en ik wou dat ik een kleiner dessert had gekozen.

Over Viktor en Rolf Bonbon

Noten: (Top) Sinaasappel, mandarijn, perzik; (Hart) Karamel, oranjebloesem, jasmijn; (Basis) Amber, sandelhout, guaiac hout, ceder.

Kleurimpressie: Felroze met een vleugje amberachtig oranje.

Roept op: een chique snoepwinkel waar toffee en marshmallow ter plaatse vers worden gemaakt; hete roze pompschoenen.

Vergelijkbaar met: Dolce & Gabbana Pour Femme; Dolce & Gabbana De enige; Juicy Couture Viva la Juicy Gold Couture.

Seizoen en gelegenheid: herfst en winter, gezellige of leuke gelegenheden.

Viktor en Rolf Bonbon review
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Mijn Viktor en Rolf Bonbon review geeft deze parfum 4 sterren

Viktor & Rolf maken vaak niet echt indruk op me, niet met hun melanges, maar met de hoge kwaliteit van hun noten. Hun belangrijkste pilaargeur, Flowerbomb, komt op mij over als een soepele, niet-chemische versie van Lancôme La Vie Est Belle, terwijl Bonbon … een jamachtige, karamel-besprenkelde, tandpijnlijke zoete geur is, maar zo vakkundig gemaakt dat het op de een of andere manier erin slaagt om aangenaam te zijn!

Ik heb de neiging om de voorkeur te geven aan minder zoete, fruitvrije versies van karamel, dus in dit front kan Bonbon niet staan boven een zacht en elegant Prada-snoep. Als deze specifieke opmerking echter een tweede gedachte is en SWEETNESS is wat u zoekt, dan denk ik dat Bonbon behoorlijk hoog op mijn lijst met aanbevelingen staat. Het is bijna ondraaglijk zoet, maar het voelt nooit alsof het je krijst of slaat met chemische tonen van slechte kwaliteit. Een merkwaardige geur inderdaad, zoals een dessert dat het lekkerst is in kleine porties, maar toch prachtig gedaan.