Vitamine D lamp kopen? Dit zijn de 5 beste daglichtlampen!

Vitamine D lamp kopen

Mensen gebruiken meestal zonnelampen om een vorm van depressie te behandelen die seizoensgebonden affectieve stoornis (SAD) wordt genoemd of om hun lichaam te helpen vitamine D aan te maken. De beste Vitamine D lamp kopen kan echter een uitdaging zijn. Artsen verwijzen soms naar het gebruik van een zonnelamp als ‘lichttherapie’. Mensen met SAD gebruiken het meest zonnelampen, ook wel daglichtlampen genoemd.

SAD is een soort depressie die meestal plaatsvindt in de late herfst en winter. De meeste mensen die het ervaren, vinden dat het verdwijnt of minder ernstig is in het voorjaar en de zomer. Mensen met een vitamine D-tekort kunnen ook een daglichtlamp gebruiken. Vitamine D helpt het zenuwstelsel, de spieren en het immuunsysteem goed te werken. Het helpt het lichaam ook het calcium te absorberen dat het nodig heeft om de botten gezond te houden.

De meeste mensen krijgen alle vitamine D die ze nodig hebben uit hun dieet en de zon. Personen die echter niet genoeg blootstelling aan zonlicht krijgen of een gezondheidstoestand hebben die hun lichaam ervan weerhoudt de vitamines in hun voedsel op te nemen, kunnen een vitamine D-tekort ontwikkelen. Bij kinderen kan dit leiden tot rachitis. Volwassenen kunnen spierzwakte en pijn in de botten ontwikkelen. Soms gebruiken mensen ook zonnelampen om te helpen bij slaapstoornissen of depressie.

Lees verder voor meer informatie over hoe zonnelampen werken. We noemen ook vijf voorbeelden van daglichtlampen die het beste beoordeeld zijn op bol.com door klanten.

Hoe werken Vitamine D lampen?

Mensen hebben om vele redenen blootstelling aan zonlicht nodig. Het beïnvloedt de natuurlijke dagelijkse cycli van het lichaam, of circadiaanse ritmes. Deze bepalen hoe mensen zich voelen, wanneer ze gaan slapen en wanneer ze wakker worden. Zonlicht helpt de hersenen de hormonen te maken die het lichaam nodig heeft om te functioneren. Voorbeelden zijn serotonine, die een rol speelt in de stemming, en melatonine, die helpt bij slaappatronen. De huid gebruikt ook zonlicht om vitamine D aan te maken. Zonnelampen of daglichtlampen werken door zonlicht te imiteren. Artsen kunnen bijvoorbeeld aanbevelen dat mensen met SAD zo snel mogelijk na het ontwaken bij een lichtbak zitten die 10.000 lux levert gedurende 30 minuten per dag.

Er is enig bewijs om de voordelen van lichttherapie te ondersteunen, maar wetenschappers weten nog niet zeker of het werkt. Ook is het niet voor iedereen geschikt. Mensen met lichtgevoeligheid, bipolaire stoornis, diabetes of oogaandoeningen moeten het vermijden. Experts adviseren mensen die lichttherapie willen proberen om alleen zonnelampen te gebruiken die fluorescerend licht uitzenden zonder ultraviolette (UV) golflengten. UV-licht kan de huid beschadigen en leiden tot huidkanker.

Voor mensen die een zonnelamp gebruiken om hun huid te helpen vitamine D aan te maken, is UVB-licht echter essentieel. Iedereen die overweegt een zonnelamp te gebruiken, moet eerst met zijn arts praten.

Vitamine D lamp kopen? Dit is de top 5 bestsellers!

Er zijn veel verschillende zonnelampen te koop. Wilt u een Vitamine D lamp kopen, dan staan hier de best beoordeelde daglichtlampen van dit moment.

1. LIROMA® Daglichtlamp

Vitamine D lamp kopen
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

De LIROMA® Daglichtlamp heeft een instelbare lichtopbrengst en is UV-vrij. De daglichtlamp met een stijlvol bamboe design en een touchscreen scherm met timer geeft door middel van het simuleren van daglicht het ‘gelukshormoon’ in je hersenen een boost, wat ideaal is voor mensen die last hebben van seizoensdepressies of vermoeidheid. Mensen kunnen ervoor kiezen om het overal in te stellen tot wel 11.000 lux en hoger, afhankelijk van hun voorkeur. Hij heeft 3 natuurlijke kleuren (warm wit licht, wit licht, warm licht) en 6 helderheidsstanden. De fabrikanten ontwierpen het om de stemming te stimuleren en de concentratie, focus en energie te verhogen.

2. Liroma® Lichttherapiebril 

Vitamine D lamp kopen
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

Liroma® ontwierp hun Lichttherapiebril voor mensen die de voordelen van een Viatmine D lamp willen ondervinden maar tegelijk volledige bewegingsvrijheid willen. Je kan het vergelijken met een daglichtlamp, maar het grote voordeel is dat je mobieler bent en dus niet voor de lamp hoeft te gaan zitten. Je kunt je boterhammen smeren, tanden poetsen, tv kijken, computeren, bed opmaken etc. Het optimale blauw-groene licht van de Liroma lichttherapiebril geeft je natuurlijke energieniveau een krachtige impuls en voorkomt hiermee winterdepressies en vermoeidheid. Ook je slaap wordt hiermee verbeterd.

3. Beactiff Daglichtlamp

Vitamine D lamp kopen

Beactiff verkoopt een reeks daglichtlampen oftewel Sad lights die energiedips, stress, jetlags, winterblues en vermoeidheid bestrijden. Deze zorgen voor volledig spectrum, UV-vrij licht en heeft 2 lichtstanden tot 10.000 lux intensiteit. Hun daglichtlamp is draagbaar en wordt geleverd met een snoerlengte is 1.50 meter en om hem te gebruiken dient u de lamp aan te sluiten op een telefoon/tablet adapter of bijvoorbeeld de USB-Poort van uw computer maar ook een powerbank voldoet. Mensen die het product gebruiken, zeggen dat het helpt hun stemming, slaappatronen en energieniveau te verbeteren.

4. BrellaVio® Happy Light Daglichtlamp 

Vitamine D lamp kopen
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

De Happy Light lampen van BrellaVio® zijn ook UV-vrij. Hun lampen hebben een intensiteit van maar liefst 12.000 lux. We kunnen daarmaa zeggen dat de BrellaVio Happy Light daglichtlamp een van de weinige daglichtlampen is die in de buurt komt van zuiver daglicht. Een zonnige dag staat namelijk gelijk aan ongeveer 10.000 LUX – 15.000 LUX. De fabrikanten hebben ze ontworpen om de zon ‘s middags te imiteren en mensen kunnen de helderheid aanpassen via het eenvoudige bedieningspaneel. Kies eerst uw ideale kleur en vervolgens jouw ideale helderheid. Stel daarna de timer in voor 15, 30, 45 of 60 minuten. 

5. Enlune Vitamine D Lamp

Vitamine D lamp kopen
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

De Enlune Vitamine D Zonnelamp levert de UVB stralen die het lichaam nodig heeft om vitamine D aan te maken. Door de Enlune Daglichtlamp gelijk ‘s ochtends aan te zetten zorg je ervoor dat jouw ochtenden vanaf nu energievol en plezierig gaan verlopen. Maar natuurlijk kan je hem elk moment van de dag aanzetten. Deze daglichtlamp heeft een timerfunctie, dit hebben de meeste lampen niet. Hiermee kun je instellen hoeveel licht je per sessie binnen wilt krijgen. Je kan kiezen uit 10, 20, 30, 40, 50 en 60 minuten. Daarnaast kun je ook de lichtsterkte bepalen. Je kan hem makkelijk als bureaulamp neerzetten.

Samenvatting

Het gebruik van zonnelampen, die werken door de zon te imiteren, kan sommige mensen helpen die leven met SAD, vitamine D-tekort of slaapproblemen. Mensen moeten voorzichtig zijn bij het gebruik van zonnelampen. In de meeste gevallen moeten ze op zoek gaan naar producten die geen UV-licht gebruiken, omdat dit de huid kan beschadigen en tot huidkanker kan leiden.

Wanneer iemand een vitamine D-tekort heeft, heeft zijn huid UVB-licht nodig om de vitamine te maken. In de meeste gevallen is het echter beter om vitamine D uit voedsel en natuurlijk zonlicht te halen dan om een zonnelamp te gebruiken. Lichttherapie zal niet voor iedereen werken. Mensen met lichte gevoeligheden, bipolaire stoornis, diabetes of oogproblemen moeten het gebruik ervan vermijden.

U leest: Vitamine D lamp kopen? Dit zijn de 5 beste daglichtlampen!

Ook populair: Natuurlijk slaapmiddel van Kruidvat: Melatonine