Waar helpt eucalyptus tegen? Dit zijn de 9 grootste voordelen!

waar helpt eucalyptus tegen

Stel jij jezelf de vraag: Waar helpt eucalyptus tegen? Oorspronkelijk afkomstig uit Australië, worden eucalyptusbomen nu over de hele wereld gekweekt en gebruikt voor hun geneeskrachtige eigenschappen. Hun genezende kracht komt van eucalyptusolie, die wordt gemaakt van de ovale bladeren van de boom. De bladeren worden gedroogd, geplet en gedistilleerd om de essentiële olie vrij te maken. Nadat de olie is geëxtraheerd, moet deze worden verdund voordat deze als medicijn kan worden gebruikt. Hier zijn negen voordelen van eucalyptusolie.

Waar helpt eucalyptus tegen?

1. Stil een hoest

Eucalyptusolie wordt al vele jaren gebruikt om hoest te verlichten. Tegenwoordig hebben sommige vrij verkrijgbare hoestmedicijnen eucalyptusolie als een van hun actieve ingrediënten. Vicks VapoRub bevat bijvoorbeeld ongeveer 1,2 procent eucalyptusolie samen met andere hoestonderdrukkende ingrediënten. De populaire rub wordt op de borst en keel aangebracht om hoestsymptomen van verkoudheid of griep te verlichten.

2. Maak je borst leeg

Ben je aan het hoesten maar komt er niets uit? Eucalyptusolie kan niet alleen een hoest stillen, het kan je ook helpen het slijm uit je borst te krijgen. Het inademen van damp gemaakt met de essentiële olie kan slijm losmaken, zodat wanneer je hoest, het wordt verdreven. Het gebruik van een rub met eucalyptusolie heeft hetzelfde effect.

Clean Air Optima® Eucalyptus – 100% Puur & Biologisch – Etherische Olie

Waar helpt eucalyptus tegen

3. Houd de insecten weg

Muggen en andere bijtende insecten brengen ziekten met zich mee die gevaarlijk kunnen zijn voor onze gezondheid. Het vermijden van hun beten is onze beste verdediging. Veel populaire insectenwerende middelen, maar ze zijn gemaakt met sterke chemicaliën. Als een effectief alternatief voor degenen die deze middelen niet kunnen of willen gebruiken, maken veel fabrikanten een botanische verbinding om het ongedierte af te weren. Hierbij gebruiken ze olie van citroen-eucalyptus om het ongedierte weg te houden.

4. Ontsmet wonden

De Australische aboriginals gebruikten eucalyptusbladeren om wonden te behandelen en infectie te voorkomen. Tegenwoordig kan de verdunde olie nog steeds op de huid worden gebruikt om ontstekingen te bestrijden en genezing te bevorderen. U kunt crèmes of zalven kopen die eucalyptusolie bevatten. Deze producten kunnen worden gebruikt bij kleine brandwonden of andere verwondingen die thuis kunnen worden behandeld.

De Herb Extract® Kruidenzalf met Eucalyptus Olie is geschikt voor verkoudheid, reuma, beenpijn, migraine, spanning, pijn in gewrichten en pezen

Waar helpt eucalyptus tegen

5. Helpen met ademhalen

Ademhalingsaandoeningen zoals astma en sinusitis kunnen worden verholpen door stoom in te ademen met toegevoegde eucalyptusolie. De olie reageert met slijmvliezen en vermindert niet alleen slijm, maar helpt het ook los te maken, zodat je het kunt ophoesten. Het is ook mogelijk dat eucalyptus astmasymptomen blokkeert. Aan de andere kant, voor mensen die allergisch zijn voor eucalyptus, kan het hun astma verergeren. Er is meer onderzoek nodig om te bepalen hoe eucalyptus mensen met astma beïnvloedt.

6. Houd de bloedsuikerspiegel onder controle

Eucalyptusolie heeft potentieel als een behandeling voor diabetes. Hoewel we op dit moment niet veel weten, denken experts dat het een rol kan spelen bij het verlagen van de bloedsuikerspiegel bij mensen met diabetes. Onderzoekers hebben nog niet ontdekt hoe de essentiële olie werkt. Tot er echter meer bekend is, beveelt de wetenschappelijke gemeenschap zorgvuldige controle van de bloedsuikerspiegel aan voor mensen die diabetesmedicatie met eucalyptusolie gebruiken.

7. Verzacht koortsblaasjes

De ontstekingsremmende eigenschappen van eucalyptus kunnen de symptomen van herpes verlichten. Het aanbrengen van eucalyptusolie op een koortslip kan de pijn verminderen en het genezingsproces versnellen. U kunt vrij verkrijgbare balsems en zalven voor koortsblaasjes kopen die een mengsel van essentiële oliën gebruiken, waaronder eucalyptus, als onderdeel van hun lijst met actieve ingrediënten.

Kneipp eucalyptus badolie is vitaliserend en een pure weldaad voor lichaam en geest

Waar helpt eucalyptus tegen

8. Frisse adem

Munt is niet het enige wapen tegen stinkende adem. Vanwege de antibacteriële eigenschappen kan eucalyptusolie worden gebruikt om de ziektekiemen te bestrijden die een onaangename mondgeur veroorzaken. Sommige mondspoelingen en tandpasta’s bevatten de etherische olie als actief ingrediënt. Het is mogelijk dat eucalyptusproducten ook de vorming van tandplak op de tanden en het tandvlees helpen voorkomen door de bacteriën aan te vallen die tandbederf veroorzaken.

9. Gewrichtspijn verlichten

Onderzoek suggereert dat eucalyptusolie gewrichtspijn verlicht. In feite bevatten veel populaire vrij verkrijgbare crèmes en zalven die worden gebruikt om pijn te verzachten van aandoeningen zoals artrose en reumatoïde artritis deze essentiële olie. Eucalyptusolie helpt pijn en ontsteking te verminderen die gepaard gaan met veel aandoeningen. Het kan ook nuttig zijn voor mensen die rugpijn hebben of die herstellen van een gewrichts- of spierblessure. Praat met uw arts over of het geschikt voor u kan zijn.

Ook populair: Jojoba-olie of Arganolie: dit zijn de verschillen tussen de twee