Waarom een antibiotica voor een urinewegeninfectie niet goed is

antibiotica urinewegeninfectie

“Voor het eerst zien we dat veelvoorkomende infecties, zoals urineweginfecties, veroorzaakt door bacteriën zoals E.coli, onmogelijk te behandelen zijn”, zegt John McKenna, auteur van Antibiotics. Een antibiotica voor een urinewegeninfectie is voor op een lange termijn om meerdere redenen daarom ook geen goed idee.

Ik heb dit boek onlangs gelezen en vind dat het een aantal sterke inzichten bevat die het waard zijn om te delen, met name over de toediening van antibiotica als het gaat om de behandeling van urineweginfecties. John zegt dat terwijl we bij veel verschillende antibioticastammen resistentie zien ontstaan, E.coli een “buitengewoon hoog niveau van resistentie” heeft ontwikkeld.

E. coli is de MOS t voorkomende oorzaak van urineweginfecties. Mckenna stelt zelfs dat E. Coli „veruit de meest voorkomende oorzaak van urineweginfecties wereldwijd is en altijd is geweest”.

Toen ik in mijn twintiger jaren met UTI’s vocht, wendde ik me tot antibiotica als mijn belangrijkste bron van behandeling. Misschien was het meer zo dat mijn huisarts altijd antibiotica voorschreef voordat hij dieper ging graven. Hoe dan ook, ik heb nooit echt stilgestaan ​​bij de effecten die de antibiotica op mijn lichaam hadden. Ik nam ze gedachteloos mee, in de wanhopige hoop dat ze de pijn en het ongemak dat ik voelde zo snel mogelijk zouden verlichten.

Pas nu ik in de dertig ben, denk ik diep na over de schade die al die antibioticakuren op mijn lichaam hebben gehad. In plaats van altijd de symptomen te behandelen, besef ik dat ik dieper op de oorzaak had moeten graven.

D-mannose: een natuurlijke remedie

Als iemand die vaak last heeft van een overactieve blaas en regelmatig urinewegeninfecties meemaakt, ben ik onderzoek gaan doen naar een natuurlijk manier om de blaas en urinewegen te kunnen ondersteunen. Iets wat geen bijwerkingen heeft en schade aan het lichaam toe richt zoals antibiotica voor urinewegeninfectie dat doet.

Ik kwam uit bij D-Mannose. D-Mannose is een omgekeerd suiker wat nauwelijks door het lichaam wordt opgenomen. Juist deze stof helpt zo goed bij het behouden bij een gezonde blaas en urinewegen. Daarom neem ik dagelijks 2 capsules D-mannose ter ondersteuning.

En dit is wat ik ten harte kan aanbevelen. Na vele antibioticakuren verder te zijn, heb ik er sinds het gebruik van D-mannose geen een meer hoeven nemen. D-Mannose werkt gewoon heel goed wanneer je gevoelig bent voor de E. coli bacterie. Iedereen met soortgelijke klachten kan ik dan ook aanbevelen om het te proberen. Het is het proberen waard, want het ontziet je lichaam enorm van de schadelijke antibiotica!

De best beoordeelde D-Mannose op bol.com: Herbafarm D-Mannose 250 mg. Dmannose is zeldzame omgekeerde suiker. Het komt in kleine hoeveelheden voor in diverse planten en fruitsoorten, bijvoorbeeld ananas en veenbes. Ons lichaam neemt de D-Mannose nauwelijks op in de stofwisseling en wordt vrijwel volledig uitgescheiden via de nieren en de blaas . Hier heeft de DMannose zijn invloed. Gebruik DMannose regelmatig om de weerstand in de blaas en urinewegen te ondersteunen.

antibiotica urinewegeninfectie

Resistentie tegen antibiotica

Als ik lees over de bijwerkingen van antibioticagebruik in het boek van McKenna, resoneren velen van hen – de vermoeidheid, het vitamine B-tekort, de candidiasis. Maar misschien wel de meest klinkende van allemaal is de resistentie tegen antibiotica die mijn lichaam uiteindelijk aantoonde. In 2013 belandde ik na negen jaar antibioticabehandeling in het ziekenhuis met een nierinfectie. Ik had het volledige pakket Alprim ingenomen, zoals voorgeschreven en voorgeschreven en toch was mijn urineweginfectie op de een of andere manier gevorderd en tot een gevaarlijk niveau geëscaleerd.

McKenna gelooft dat dit soort uitkomsten meer van ons kunnen treffen dan we denken. Hij zegt dat we midden in een antibiotica-epidemie zitten en dat onze aanpak ervan “een paradigmaverschuiving van enorme proporties” vereist. Anders zouden we spoedig kunnen ontdekken dat „kleine infecties, zoals urineweginfecties, mogelijk opname in het ziekenhuis vereisen zodat antibiotica intraveneus kunnen worden toegediend”.

Ik heb zelf een intraveneus antibiotica-infuus gehad, ik kan zeggen dat dit geen potentiële toekomst is waar ik naar uitkijk.

De kwestie van een groeiend verzet is daar eigenlijk maar een onderdeel van. Hier speelt nog een ander groot probleem. Dat zijn de schadelijke effecten die antibiotica op de darmen kunnen hebben.

Het wordt tijd dat we ons standaardgedrag om meteen naar antibiotica voor urinewegeninfectie of andere klachten te grijpen in twijfel gaan trekken en naar andere alternatieven gaan zoeken.

Ook populair: Wat helpt tegen blaasontsteking? Slik D-mannose!