Waarom een conditionerende Heat Cap je haar zal transformeren

heat cap haar

Over het algemeen zie ik er niet graag belachelijk uit. Dat gezegd hebbende, in het comfort van mijn eigen huis en in naam van schoonheid, zal ik zo ongeveer alles doen om mijn game te perfectioneren. Vooral als het iets te maken heeft met mijn strengen. In dit artikel deel ik een van mijn nieuwste ontdekkingen voor een drastische verbetering voor de conditie van mijn haar en een versnelde haargroei; namelijk het gebruik van een Heat Cap voor je haar.

Ik beschouw mezelf nu als een beetje een geleerde als het gaat om de kunst van het helen en repareren van een door oorlog (of bleek- en styling-) geteisterde manen. Ik heb een overvloed aan behandelingen ontdekt die mijn haar langzaam maar zeker hebben doen herleven naar zijn gezonde, lange en glanzende status, en ik ben goed thuis in de behandelingen en salonprocessen die de hype en investering waard zijn. Een van die therapieën zijn die diepe conditioneringsbehandelingen in de salon – een reddingsoefening die mijn religie van één keer per maand werd toen ik mijn gebleekte, gebroken lokken verzorgde om weer in vorm te komen.

Inmiddels ben ik achter het geheim om zelf thuis soortgelijke deep conditioning behandelingen te geven aan het haar, namelijk middels een conditionerende Heat Cap. Deze muts met lijnzaad kan je in de magnetron verwarmen, wat een wereld voor verschil maakt als het gaat om haarmaskers.  De warmte zorgt er systematisch voor dat de ingrediënten efficiënter in het haar doordringen. In dit artikel vertel ik je meer over de Heat Cap en waarom je er een moet hebben als je graag gezond haar wilt of je haar sneller wilt laten groeien!

Bestel jouw deep conditioning Heat Cap met lijnzaad bij bol.com

Heat Cap haar

Deep conditioning met een heat cap

Mijn ‘bleekmiddelapocalyps’ vond ongeveer vijf jaar geleden plaats, en toen mijn haar begon te herstellen, ging ik steeds minder naar de salon voor mijn gespecialiseerde, verwarmde diepe conditioneringsbehandelingen. Natuurlijk had mijn haar kunnen blijven profiteren van de extra hit, maar de gewoonte werd gewoon minder noodzakelijk. Mijn haar zat op een goede plek (en mijn portemonnee en schema niet), dus die haarsafspraken vielen uit de boot.

Nu ik extra gevoelig ben voor haargezondheid, voer ik wekelijkse thuisbehandelingen uit via haarmaskers van vijf minuten onder de douche en mijn voor altijd geliefde Olaplex-producten. Dat gezegd hebbende, was het pas een paar maanden geleden dat ik mijn liefde voor conditionerende behandelingen van salonkwaliteit herontdekte en de geweldige voordelen waarmee het ritueel mijn haar zou kunnen zegenen. Laat me het uitleggen, en laat me je voorstellen aan mijn nieuwste haarobsessie, de Heat Cap gevuld met lijnzaad.

Wat is een Heat Cap?

Wat gewoonlijk diep conditionerende behandelingen in de salon zo superieur maakt aan de haarmaskers die we thuis toepassen, is het proces en het strategische gebruik van warmte, wat de exacte inspiratie is achter de warmtevasthoudende Heat Caps. In wezen opent de toepassing van warmte de haarschubben, zodat ze beter in staat zijn om de behandelingen, maskers of oliën die u na het reinigen op uw haar aanbrengt, te absorberen en te plukken.

Wanneer we onze maskers zonder warmte aanbrengen, zijn de nagelriemen voor het grootste deel gesloten en kunnen onze lokken dus niet alle hydratatie en gezondheidsbevorderende voordelen van onze favoriete elixers opnemen. Dus in wezen, zonder warmte, is je maskeringsritueel een wasbeurt. Bovendien is deze oefening belangrijk en heilzaam voor elk haartype, ongeacht hoe grof of fijn je textuur is, of hoe beschadigd of gezond je haar is. Het is toch verbazingwekkend. In feite vertelde een vriend met een ander haartype me over Heat Caps, en nu zijn we allebei even geobsedeerd door het ritueel.

Heat Cap haar

De voordelen van de Heat Cap

Gevuld met lijnzaad, stellen de kleurrijke, magnetronbestendige, diep conditionerende warmtemutsen je in feite in staat om salonachtige haarbehandelingen uit te voeren in het comfort van je huis – moeiteloos de doeltreffendheid van de haarbehandelingen verbeterend (of het nu maskers of oliën zijn) die je al gebruikt en Liefde.

Heat Caps verbeteren de resultaten van je favoriete diepe conditioner, haarmasker, olie of andere haarbehandeling drastisch. Zonder warmte kan je behandeling alleen maar zoveel doen om de kwaliteit van je haar te verbeteren. Meestal is de cuticula gesloten, dus de behandeling kan alleen inwerken op het oppervlak van de haarschacht. De resultaten zijn minimaal en oppervlakkig in vergelijking tot door warmte versterkte diepe conditioneringsbehandelingen.

Een Heat Cap zorgt ervoor dat de haarschubbenlaag voor een langere periode opengaat, waardoor de behandeling de haarschacht kan binnendringen en het van binnenuit voedt. Na slechts twee of drie keer gebruiken, geloofde ik 100% in de magie. Plus , hoewel je er een beetje dom uitziet, is het het perfecte accent voor een gezellige avond met popcorn en Netflix, en eerlijk gezegd, gezien de wonderbaarlijke resultaten, wat maakt het uit?

Hoe gebruik je een Heat Cap voor je haar?

Stap 1: Was het haar en breng uw behandeling aan

Eenvoudig! Om uw Heat Cap-behandeling te starten, doet u wat u normaal zou doen in de douche zonder conditioner. Was gewoon je haar, droog het voorzichtig met een handdoek om overtollig water te verwijderen en breng vervolgens de behandeling naar keuze aan. Persoonlijk ben ik geobsedeerd door dit heerlijke nieuwe haarmasker van Kérastase (een wekelijkse behandeling ontworpen voor droog en dof haar), maar gebruik alles waar je van houdt.

Stap 2: Doorkammen en plastic douchekapje aanbrengen

Nadat je je behandeling hebt aangebracht, werk je het door je haar zodat het grondig en gelijkmatig verdeeld is. Een ontwarrende kam of borstel zal het doen, maar ik ben ervan overtuigd dat een kam met brede tanden oppermachtig is als het gaat om nulbreuk. Zodra je behandeling is ingewerkt, breng je een plastic haarkapje aan over het hele hoofd en de haarlijn. Bij de Heat Cap van het merk Zena worden 10 van deze haarkapjes meegeleverd.

Stap 3: Verwarm en draag je hete hoofd

Oké, hier wordt het stomend. U plaatst de Heat Cap op een schone glazen of keramische plaat in een magnetron van 1000 watt met de lijnzaad bodem en het elastiek van de Heat Cap naar boven gericht. Verwarm de heat cap driemaal in de magnetron tussen de 30 en 45 seconde per kant. Als extra warmte gewenst is, ga dan door met intervallen van 10 tot 20 seconden, volgens de bovenstaande omdraaimethode, totdat het gewenste warmteniveau is bereikt. (Psst! Aangezien alle magnetrons en voorkeuren anders zijn, zal dit waarschijnlijk een beetje vallen en opstaan ​​vergen.) Let gewoon op de waarschuwing om een ​​totaal van drie minuten van begin tot eind niet te overschrijden.

Nadat je muts is verwarmd, doe je hem over je plastic haarmuts en draag je hem tussen de 20 en 45 minuten. Nadat je je haar hebt laten marineren, laat je je lokken vijf minuten afkoelen en spoel je je behandeling vervolgens uit met koud water om de cuticula te verzegelen en de glans te behouden. En voila!

Heat Cap haar

Mijn ervaringen met de Heat Cap

Dankzij het gebruik van een Heat Cap is mijn haar langer, sterker en sneller gegroeid dan ooit tevoren, en ik vind het heerlijk om het thuis af te wisselen en te gebruiken met al mijn favoriete oliën en maskers voor verschillende behandelingen. Iedereen die graag haarmaskers gebruikt zou er een moeten hebben, want de resultaten zullen zoveel beter zijn dat het gebruik zonder Heat Cap.

U leest: Waarom een conditionerende Heat Cap je haar zal transformeren

Ook populair: The Hair Fuel review: een verdubbeling in haargroei

Dit vind je misschien ook leuk: