Waarom is La Mer zo duur? Het verhaal achter het merk La Mer

waarom is la mer zo duur

Veel beauty liefhebbers vragen het zich af: Waarom is La Mer zo duur? Als ik aan La Mer denk, denk ik aan de zee, de mysterieuze moisturizer en die iconische witte pot. Waar ik echter niet aan denk, is de oprichter van de raketwetenschapper die stierf en de geheimen van La Mer meenam naar zijn graf – geheimen die Estée Lauder-bedrijven wanhopig wilden opgraven. Max Huber, de mysterieuze man die Crème de la Mer uitvond, wist dat hij iets speciaals op het spoor was met zijn huidherstellende crème.

Toen Huber zijn gezicht verbrandde in een experiment dat misliep, veranderde zijn leven voor altijd. Hij was in alle opzichten een ijdele man en hij kon niets vinden om zijn verschroeide huid te genezen. Terwijl ze innoveren en nieuwe producten creëren, vraagt ​​het team van La Mer zich voortdurend af of Huber het misschien op die manier heeft gedaan. Waarom is La Mer zo duur? Hier ontrafelen we de mysteries van de achtergrond van het merk en raden we de beste La Mer producten aan.

La Mer is geboren

Huidverzorging wordt traditioneel gemaakt door chemici, maar Huber was een natuurkundige die de effecten van licht, geluid en energie begreep. Hij woonde aan de kust in San Diego en werd altijd aangetrokken door de kracht en levenskracht van de zee. “De zee bedekt het grootste deel van de planeet en algen vormen biologisch gezien een groot deel van de aarde”, vertelde Paul Tchinnis, onderzoeks- en ontwikkelingsdirecteur van La Mer. “Macrocystis pyrifea is een zeekelp die twee tot drie voet per dag groeit. Vissen voeden zich ermee en gedijen goed.”

Dit kelp is wat Huber koos om de basis van zijn bouillon te maken. Huber dacht bij zichzelf: als het twee tot drie voet per dag kan groeien, zou het zeker regeneratieve effecten op de huid kunnen hebben? Het kostte hem 12 jaar onderzoek en 6000 herhalingen, maar uiteindelijk slaagde hij en was Crème de la Mer geboren. Hij verkocht het aan vrienden en vanuit een kleine winkel in de buurt van zijn huis. Op dat moment stond Huber op de radar van Estée Lauder Companies – ze zagen het potentieel en wilden erin. Zenuwachtig dat een groot bedrijf zijn merk zou vernietigen, weigerde Huber te verkopen.

Zo geïntrigeerd door Crème de la Mer en zijn vermogen om de huid te genezen, gaf ELC zijn senior chemicus, Andrew Bevacqua (nu senior vice-president van onderzoek en ontwikkeling), de opdracht om La Mer in zijn laboratoria in 1986 opnieuw te creëren. “[Crème de la Mer] geneest de huid echt sneller”, zegt Bevacqua. “Ik speelde wat met de ingrediënten en creëerde een crème die eruitzag en rook naar La Mer, maar de resultaten waren gewoon niet vergelijkbaar.”

De dood van Huber
Toen Huber in 1991 stierf, bleven de geheimen van La Mer achter bij zijn dochter, die samen met haar vader had gewerkt aan het creëren van La Mer. Of dat dacht ze tenminste. Het probleem was dat Huber geen notitieboekjes had – hij werkte op instinct en zijn eigen interne kennis. Het duurde niet lang voordat zijn dochter zich realiseerde dat het merk voorbestemd was om samen met haar vader te sterven, omdat ze er niet in was geslaagd de effectieve bouillon opnieuw te maken. Ze herinnerde zich de interesse van Estée Lauder Companies in Crème de la Mer en nam contact op om te zien of ze het zouden kopen.
Het duurde niet lang voordat Bevacqua op een vlucht was om Hubers dochter te ontmoeten en eindelijk de geheimen van La Mer te ontrafelen.

De geheimen van La Mer
Toen Bevacqua aan de westkust aankwam en zag waar Huber Crème de La Mer maakte, was hij geschokt. “Het was het meest bizarre dat ik ooit heb gezien. De kamer stond vol met emmers room – er waren rare geluiden en geuren en pulserend licht”, herinnert hij zich. “Ik heb twee weken bij Max’ dochter doorgebracht, aangezien ze aan vaders zijde had gestaan ​​om te leren hoe ze La Mer moest maken. Ze leerde me wat hij haar leerde.”

We hebben allemaal de artikelen gezien waarin de ingrediënten in een pot Crème de la Mer worden vergeleken met die in drogisterijcrèmes. Bevacqua zou de eerste zijn om toe te geven dat wat er in de pot zit bij de eerste inspectie niet zo opmerkelijk is. Waar het echter interessant wordt, is met de bouillon. Elke keer dat er een nieuwe bouillon wordt gemaakt, wordt een kleine hoeveelheid van de vorige batch gebruikt. Alle producten die La Mer tegenwoordig maakt, bevatten een bouillon die van generatie op generatie terug te voeren is op de batch die Bevacqua in het kantoor van Huber ontdekte. Het ELC-team pakte de kamer in – inclusief twee kilo Huber’s bouillon uit 1989 – en stuurde het terug naar hun hoofdkantoor om het proces van het opnieuw maken van de crème te starten en uit te zoeken hoe het voor massaproductie kon worden geschaald.

Paranormale (en natuurkundige) verbindingen
Gezien zijn achtergrond als chemicus stond Bevacqua sceptisch tegenover Hubers opnames (die klinken als borrelen en gorgelen) en de lichten waaraan hij elke partij bouillon tijdens het fermentatieproces blootstelde. “Ik was gefascineerd door het licht en geluid, maar het leek niet erg wetenschappelijk”, gaf hij toe. Het probleem was dat zelfs met Huber’s fermentatie, de crème die Bevacqua produceerde gewoon niet hetzelfde genezende effect op de huid had als het origineel van Huber.

De tijd dringt – Mr. Lauder wilde de crème opnieuw lanceren met een “big splash” (geen woordspeling bedoeld) en had zich gecommitteerd aan een exclusieve lancering met Saks. Het moest werken. Lauder vertelde Joseph Gubernick, destijds de baas van Bevacqua, om “precies te doen wat de vrouw je vertelde” (“de vrouw” is Hubers dochter). Bevacqua gebruikte de lichten en geluiden, en het begon te verbeteren. Blijkt dat de geluidsgolven en gepulseerd licht werken als katalysatoren, waardoor het fermentatieproces wordt versneld en verbeterd, wat resulteert in een rijkere bouillon.

Maar het ging nog steeds niet helemaal goed. Toen de tijd opraakte, riep Gubernick Bevacqua naar zijn kantoor en overhandigde hem een ​​stuk papier. Het was een briefje van Huber waarin stond dat het probleem lag bij het opwarmen van de ingrediënten en om daarop te focussen. Huber was tegen die tijd al lang dood, maar Gubernick huurde een paranormaal begaafde in om Huber van buiten het graf te raadplegen. Hoe bizar het ook klinkt, de tip werkte en Crème de La Mer werd precies op tijd gelanceerd in Saks. “Lauder noemde het Miracle Broth omdat we weten hoe goed het werkt, maar het was ook een wonder dat we het gehaald hebben”, grapt Bevacqua.

“We weten nog niet alles over de wonderbouillon”, geeft Bevacqua toe. “We weten dat de huid elektrische eigenschappen heeft en we hebben ontdekt dat de wonderbouillon het elektrische potentieel van de huid versterkt, waardoor meer ingrediënten in de diepere huidlagen worden getrokken, wat leidt tot meer hydratatie.”

La Mer heeft een geschiedenis in het raadplegen van paranormaal begaafden en genezers. (“Joe was een ruimdenkende wetenschapper”, merkt Bevacqua op.) Jaren later werkte Bevacqua aan een nieuw product en liet Gubernick een genezer naar het laboratorium gaan. De genezer werkte aan het ene vat van het nieuwe product en liet het andere onaangeroerd, en bij consumententests waren meer mensen blij met het vat waaraan de genezer had gewerkt. Het La Mer-team liet de genezer haar energie op metalen staven drukken die ze in kooien van Faraday bewaarden, zodat de energie niet zou worden gewist.

“Het klinkt gek, maar we hebben de energie gemeten die uit de handen van de genezer kwam,” vertelde Bevacqua me. Helaas waren de resultaten niet consistent genoeg om het product op de markt te brengen. Tegenwoordig put La Mer minder uit het alternatief en meer uit de natuurkunde, wat de kern vormt van het DNA van het merk. “De mist heeft een magneet op de [binnenbuis], die hem een ​​magnetische lading geeft om de mist te helpen de huid effectiever te hydrateren. Net zoals Huber deed, proberen we huidverzorging vanuit een natuurkundig perspectief te bekijken.”

Het is onwaarschijnlijk dat we ooit de gaten in het verhaal zullen opvullen of alles zullen weten over Huber en de innerlijke werking van La Mer. Maar ik krijg het gevoel dat het team geniet van het mysterie en het voortzetten van de mythen van de man die het brein was achter de sekte die La Mer is.

Waarom is La Mer zo duur?

En nu vraag je je af: waarom is La Mer zo duur? Want Crème de la Mer is niet goedkoop – het kost €160,48 voor 30 milliliter. Het is ook gehuld in mysterie; het merk deelt geen resultaten van klinische onderzoeken, en het heeft het niet echt over specifieke ingrediënten (hoewel het assortiment is gebaseerd op actieve stoffen zoals retinol en AHA). In plaats daarvan worden aankopen gevoed door positieve consumentenrecensies en klanttoewijding. Het is zo duur omdat de producten zo arbeidsintensief zijn. De kelp wordt met de hand geoogst in kleine boten van drie tot vier duikers voordat ze op ijs worden gezet en in kleine hoeveelheden terug naar Melville worden verscheept. Elke batch Miracle Broth duurt maximaal drie maanden om te maken. De limoenthee, een ander belangrijk ingrediënt, heeft zes weken nodig om te brouwen. Dan moet de originele crème met de hand op een bepaalde temperatuur worden gevuld.

De toekomst van La Mer
Sinds het begin in San Diego heeft het merk La Mer alternatieve manieren gevonden om de bouillon af te leveren, hetzij via een krachtiger concentraat of in ingekapselde poedervorm in de oogcrème, die een langzame afgifte van de bouillon in het gevoelige gebied rond de ogen biedt . Er is zelfs La Mer-make-up: Reparative Skintint SPF30 (£ 70) was het eerste product dat me echt boeide, terwijl een olie-exfoliërende reiniger en een hydraterend bladmasker beide aan de horizon zijn.

Aangezien fermentatie de kern is van alles wat La Mer doet, en met ons groeiend begrip dat gefermenteerd voedsel zo goed is voor onze darmen, vraag ik me af of ze ooit de supplementroute zouden volgen? Bevacqua vertelt me ​​dat wanneer Huber’s dochter het gevoel had dat ze ergens mee klaar was, hij haar een lepel bouillon zou geven. “Alles wat we hier doen is prebiotisch, probiotisch, microbioom – als [het team] daarheen wilde gaan, zouden we geloofwaardig zijn”, zegt Tchinnis. La Mer probiotica? Schrijf me in.

Shop hieronder de originele Crème de la Mer crème en de beste koopjes voor La Mer nieuwkomers.

La Mer – Crème de la Mer

waarom is la mer zo duur

De originele crème is behoorlijk rijk, maar nu kun je verschillende texturen kopen, van gelcrème tot een lotion.

La Mer: The Lip Balm

waarom is la mer zo duur
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Met een muntachtige smaak en voedende textuur, maakt dit het hydrateren van droge lippen een fluitje van een cent. Zoals alle producten bevat deze ook de Miracle Broth.

La Mer – The Mist

waarom is la mer zo duur
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

La Mer The Reparative Skintint SPF 30

waarom is la mer zo duur
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Een van de meest luxueuze getinte moisturizers die je ooit zult gebruiken, deze lichtgewicht formule laat je teint er onberispelijk en stralend uitzien, maar nog steeds echt.

U lees: waarom is La Mer zo duur?

Ook populair: White Diamonds parfum: waarom is het een cultklassieker?