Waarom reinigingsmelk gebruiken? Dit zijn de voordelen!

waarom reinigingsmelk gebruiken

Kort gezegd: reinigingsmelk is een kalmerende manier om onzuiverheden te verwijderen die zich gedurende de dag of ‘s nachts hebben opgehoopt, terwijl het ook het hydratatie- en hydratatieproces op gang brengt. Het is een fijne methode om goed om te gaan met een droge of gevoelige huid. Reinigingsmelk of reinigingscrème kan de perfecte reinigingsmethode voor u zijn, die helpt om alle make-up en vuil te verwijderen dat zich in de loop van de dag heeft opgehoopt. Meer weten over dit soort gezichtscrème reinigers? Krijg de inside-track met onze volvette gids.

Wat is reinigingsmelk?

Reinigingsmelk is een lichte, zachte reiniger die uw huid op een meer delicate manier reinigt. Het is gemaakt van de natuurlijke emulsie van vetten en water – nee, het is niet gemaakt van echte melk! – en helpt je huid te reinigen zonder je natuurlijke oliën te verwijderen. Reinigingsmelk kan worden gemaakt van natuurlijke vetten of dierlijke vetten en is een zeer effectieve manier om vuil, vuil en make-up van je gezicht te verwijderen. Dus waarom “melk”? Gemakkelijk. Dat komt door het melkachtige uiterlijk en de consistentie van het product.

Wat is het verschil tussen reinigingsmelk en reinigingscrème?

De termen ‘reinigingsmelk’ en ‘reinigingscrème’ worden vaak door elkaar gebruikt, maar er zijn een paar verschillen die essentieel zijn om te begrijpen. Het meest duidelijk is dat reinigingsmelk een dunne, melkachtige textuur heeft, terwijl reinigingscrème veel dikker is. Reinigingsmelk is ook gemaakt van verzachtende middelen en oliën, terwijl reinigingscrème de neiging heeft om zwaardere wassen en occlusieve oliën te bevatten. Ze bieden veel van dezelfde voordelen, maar reinigingscrèmes zijn over het algemeen beter geschikt voor mensen met een meer gevoelige huid.

Wat zijn de voordelen van reinigingsmelk?

Zoals we eerder al zeiden, biedt reinigingsmelk een zachtere manier om je gezicht te reinigen, waardoor het zacht en verfrist aanvoelt. Veel reinigende lotions – vooral degenen die zijn ontworpen om acne te bestrijden – zijn te hard en kunnen leiden tot uitdroging van uw huid, omdat ze sterke chemicaliën of zeep bevatten. Reinigende room / melk laat de ingrediënten voor zich spreken. Er zijn geen toevoegingen of schuimende ingrediënten en de zachte, troebele textuur is ideaal voor mensen met een droge en gevoelige huid.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

Wat is de beste reinigingsmelk of reinigingscrème?

Nu je wat meer weet over de voordelen van reinigingsmelk, denk je er misschien aan om het aan je make-uproutine toe te voegen. Dus, wat is de beste reinigingsmelk? De Reinigingsmelk van L’Oréal zou een perfecte keuze kunnen zijn. Met extracten van rozen- en jasmijnbloemen is L’Oréal Cleansing Milk een geweldige manier om je huid vrij te houden van onzuiverheden. Als je meer geïnteresseerd bent in de beste reinigingscrème, heeft L’Oréal daar ook een optie voor. Neem wat Reinigingscrème voor de droge en gevoelige huid op, ideaal voor iedereen die op zoek is naar een zachtere, gladdere en mooiere huid.

Wie mag geen reinigingscrème gebruiken?

Hoewel reinigingsmelk / -crème gunstig kan zijn voor alle huidtypes, kunnen bepaalde mensen bij correct gebruik betere resultaten zien met een meer gerichte behandeling. Reinigingsmiddelen die zijn samengesteld om talg in evenwicht te brengen, zijn bijvoorbeeld mogelijk beter geschikt voor mensen met een vette huid. Bovendien zullen mensen die vatbaar zijn voor acne waarschijnlijk grotere voordelen ervaren van gezichtscrèmes die specifiek gericht zijn op puistjes. Meestal bevatten dit soort huidverzorgingsproducten lavendel-, houtskool- en theeboomolie.

Hoe breng je reinigingsmelk aan?

Reinigingsmelk zou de eerste stap in uw reinigingsroutine moeten zijn. Het is niet nodig om een ​​reinigingslotion op een natte huid aan te brengen, omdat dit het product alleen maar verdunt en minder effectief maakt. Masseer in plaats daarvan een gezichtscrème-reiniger over je huid als deze droog is en werk met cirkelvormige bewegingen rond je gezicht en hals met de toppen van je vingers, wat helpt om het product te emulgeren. Doe dit ongeveer 30 seconden voordat u het afspoelt met warm water.

Ook populair: Mijn The Ordinary Hyaluronic Acid 2 + b5 ervaring: fantastisch!