Waarom zijn chia zaden gezond? Dit zijn de top 5 voordelen!

Waarom zijn chia zaden gezond

Waarom zijn chia zaden gezond? Steeds vaker hoor je om je heen dat Chia zaad gebruikt wordt in smoothies, yoghurt en andere recepten. Het zou een echte superfood zijn en veel grote voordelen kennen. En dat klopt ook! Chiazaadjes zijn misschien klein, maar ze zitten boordevol voedingsstoffen. Lees meer over de krachtige gezondheidsvoordelen van chiazaden en hoe je ze aan je dieet kunt toevoegen. In dit artikel vertellen we over de top 5 voordelen van Chiazaad.

Wat zijn Chia zaden?

Chiazaden dateren uit 3500 voor Christus en waren een hoofdbestanddeel van het dieet van de Azteken. In Maya betekent “chia” kracht, wat logisch is aangezien chiazaden een van de meest voedzame voedingsmiddelen op aarde zijn. Deze kleine zaadjes zijn een uitstekende bron van eiwitten, omega-3-vetzuren, vezels en antioxidanten.

Vanwege hun voedingsstoffen zijn chiazaden een van de meest populaire superfoods. Je vindt ze in allerlei recepten, zoals pudding, haver, smoothies, gebak en meer!

Dus waarom zijn chia zaden gezond waarom zou je ze aan je dieet toevoegen? Hier zijn vijf krachtige redenen waarom je chiazaden zou moeten toevoegen aan je ontbijt, lunch en diner…

Mattisson Abolute Chia Seeds Raw zijn vrij van smaak- of kleurstoffen, conserveringsmiddelen, zuivel, soja, maïs, rijst en bijenwas.

Waarom zijn chia zaden gezond

1. Chia zaden zitten vol antioxidanten

Chiazaad is misschien wel jouw antwoord op een stralende, jeugdige huid. Waarom? Omdat ze boordevol antioxidanten zitten.

Antioxidanten zijn verbindingen die uw huid helpen beschermen tegen schade door vrije radicalen en oxidatieve stress voorkomen. Zie ze als uw persoonlijke lijfwacht, die uw huid beschermt tegen UV-stralen, vervuiling en rook. Ze stimuleren ook de celgroei en helpen bepaalde tekenen van veroudering tegen te gaan.

Onderzoek toont aan dat het hoge gehalte aan antioxidanten van chiazaden kan helpen tot 70 procent van de activiteit van vrije radicalen te stoppen! Best indrukwekkend voor een klein zaadje, toch? Daarom hebben we chiazaden toegevoegd aan onze Forever Beautiful-mix – een antioxidantrijke superfoodmix met acai en maqui die je dagelijkse aanbevolen inname van vitamine C bevat.

2. Chia zaden zijn geweldig voor de spijsvertering

Chiazaden bevatten 40% vezels, waardoor ze een van de beste bronnen van vezels ter wereld zijn. Maar waarom heb je vezels nodig in je dieet? Door water te binden, helpt de hoog oplosbare vezel van chiazaden een regelmatige stoelgang te bevorderen. Vezels voeden ook de vriendelijke bacteriën in je darmen, wat belangrijk is om je darmflora in balans te houden. Bovendien zetten de vezels in chiazaden uit in je maag en kunnen ze je langer een vol gevoel geven.

3. Chia zaad bevat veel eiwit

Chiazaden bevatten ongeveer 17% eiwit, wat redelijk hoog is in vergelijking met de meeste andere planten. Ze hebben ook een goede balans van essentiële aminozuren, waardoor ze een handige eiwitbron zijn voor mensen die een plantaardig dieet volgen.

4. Chia zaden bevatten veel Omega-3 vetzuren

Omega 3-vetzuren zijn essentiële meervoudig onverzadigde vetzuren die niet door het lichaam kunnen worden aangemaakt, maar wel in bepaalde voedingsmiddelen kunnen worden aangetroffen – en ze spelen een belangrijke rol in uw gezondheid: Omega-3 vetzuren hebben aangetoond dat ze de functie van de hersenen, het hart en het hart ondersteunen. en ogen.

Net als lijnzaad bevatten chiazaden een hoog gehalte aan Omega 3 vetzuren, waardoor het een goede bron van gezond vet is. Ze bevatten zelfs meer Omega 3 vetzuren dan zalm!

5. Chiazaad is een vegan bron van calcium

Calcium is belangrijk voor sterke botten – en slechts twee eetlepels chiazaad dekken bijna 20% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid! Chiazaden bevatten zelfs meer calcium dan zuivelproducten.

Dit kleine, smaakloze superfood past in bijna alles! De gemiddelde portie voor volwassenen is 2 eetlepels per dag, dat is alles wat je nodig hebt om 3 gram eiwit, 9 gram vet, 11 gram vezels, plus vitamines en mineralen binnen te krijgen.

Strooi chiazaden in je yoghurt, smoothies en havermout. Of meng ze door je favoriete jam, bliss balls of pudding. Ontdek makkelijke en heerlijke recepten op onze receptenblog.

Superfood mixen met chia zaden

Chiazaden vind je vaak gecombineerd met andere zeer voedzame (en heerlijke!) superfoods, zodat je ze gemakkelijk aan je dagelijkse superfoodroutine kunt toevoegen. Onze favoriete superfood mixen zijn:

Your Super – CHOCOLATE LOVER – Organic Superfood Mix –

Waarom zijn chia zaden gezond

De Your Super CHOCOLATE LOVER is een uitstekende bron van antioxidanten en essentiële omega 3-vetzuren (3158 mg). De mix bevat veel vitamines en mineralen, zoals vitamine E, magnesium, calcium, ijzer, koper en zink. De feelgood-mix bevat rauwe cacao, johannesbrood, kokosnoot, chiazaad en lucuma zal je humeur direct een boost geven!

Your Super – FOREVER BEAUTIFUL – Organic Superfood Mix –

Waarom zijn chia zaden gezond

Voor een gezonde en stralende huid. Ben je je doffe huidskleur, huidonzuiverheden en tekenen van vroege veroudering beu? Ondersteunt je dieet met natuurlijke schoonheidsproducten. Met Superfood FOREVER BEAUTIFUL verjong je jouw huid door deze van binnenuit te voeden, door de actieve ingrediënten van Chia zaad, Acai, Maqui, Acerola, Maca en Blauwe bessen.

U leest: Waarom zijn chia zaden gezond? Dit zijn de top 5 voordelen!

Ook populair: 12x de beste proteïne poeder volgens voedingsdeskundigen