Waarom zwarte knoflook gezond is en je het vaker zou moeten nemen

zwarte knoflook gezond

Wist je dat zwarte knoflook gezond en best speciaal is? Vandaag een glimp van de voedingsvoordelen van zwarte knoflook! Het is pittig, licht zoet en doet enigszins denken aan melasse. De afgezwakte kenmerkende geur betekent dat verschillende fijnproevers het verkiezen boven de originele, soms verguisde versie die in verschillende kringen wordt beschouwd als net zo effectief in het bang maken van mensen met slechts een vleugje als vampiers.

Het wonder in kwestie is zwarte knoflook, een voedingsmiddel dat het verdient te worden beschouwd als een van de culinaire wonderen van onze tijd. Het is geenszins een nieuwkomer in de gastronomische scene die sinds de oudheid in Oost-Azië wordt genoten. Maar het is veel meer dan een intrigerende nieuwigheid en heeft ook geweldige gezondheidsvoordelen. Hier zijn een paar redenen waarom zwarte knoflook goed voor je is.

Bestel bij bol.com 100% natuurlijke zwarte knoflookbollen

zwarte knoflook gezond

De voordelen van zwarte knoflook

Deze scherpe, subtiel gearomatiseerde specerij wordt geproduceerd wanneer verse knoflookbollen ongeveer een maand worden gefermenteerd bij temperaturen tussen 60- 75 graden en een luchtvochtigheid van 70-90%. Het is een uitgebreid proces en een van de redenen waarom er een flink prijskaartje aan hangt. Maar wat nog belangrijker is, zwarte knoflook wordt geleverd met een aantal voordelen van verse knoflook, gezond en weinig van zichzelf.

Een hogere concentratie antioxidanten

Dat klopt, zwarte knoflook bevat nog meer van deze verbazingwekkende verbindingen in vergelijking met zijn onbehandelde tegenhanger en dat betekent dat je kunt profiteren van een betere bescherming tegen ontstekingen en hartaandoeningen. Aangenomen wordt dat dit verbeterde vermogen ook in staat is om de activiteit van vrije radicalen in het lichaam te remmen en daardoor bepaalde vormen van kanker te voorkomen.

Aanzienlijke hoeveelheden magnesium en mangaan

Zwarte knoflook bevat veel magnesium dat essentieel is voor het functioneren van het skelet-musculaire systeem. Dit mineraal stelt het lichaam ook in staat DNA en energie te produceren en het ritme van het hart te behouden. Het bevat ook mangaan, dat niet alleen een rol speelt bij de vorming van botten en kraakbeen en bij wondgenezing, maar ook in veel enzymen voorkomt, terwijl het ook dient om een ​​aantal ervan in actie te brengen.

Aanzienlijke hoeveelheden vitamine C en folaat

Zwarte knoflook bevat ook nogal wat vitamines, zoals vitamine C, dat verantwoordelijk is voor zijn antioxiderende superkrachten en voor wondgenezing. Het bevat ook foliumzuur (vitamine B9) dat helpt bij de ontwikkeling van de bloedcellen en een sleutelrol speelt bij de ondersteuning van het immuunsysteem. Deze vitamine is ook essentieel voor aanstaande moeders, omdat het een sleutelrol speelt in de neurale ontwikkeling van hun baby’s vóór de geboorte.

Bestel 100% natuurlijk zwarte knoflook in capsulevorm voor een echte immuunsysteem boost

zwarte knoflook gezond

Een nieuwe verbeterde versie van gewone knoflook?

Het feit dat onderwerping aan verschillende omstandigheden een paar knoflookbollen kan veranderen in een behoorlijk andere incarnatie van hun oorspronkelijke vorm is echt indrukwekkend. En als je rekening houdt met het vermogen van het proces om hun voedingsprofiel daadwerkelijk te veranderen, lijkt zwarte knoflook echt speciaal. Vooral omdat het een van die voedingsmiddelen of specerijen is die niet alleen goed smaken, maar ook boordevol voordelen zitten.

Zal het genoeg zijn om de tegenstanders van de bol te veranderen in levenslange knoflookfans? Waarschijnlijk niet allemaal. Maar zoals het er nu uitziet, kiezen steeds meer fijnproevers ervoor om ervan te genieten, wat kan betekenen dat het misschien wel de sprong maakt van niche-ingrediënt naar keukenhoofd, in huizen over de hele wereld.

Ook populair: 12x de beste proteïne poeder volgens voedingsdeskundigen