Wanneer weet je of je verliefd bent? Dit zijn de 42 tekenen!

Wanneer weet je of je verliefd bent

Verliefd worden is zonder twijfel een van de beste gevoelens ooit. Dat is waarom er zoveel films, liedjes en realityshows omheen draaien. Het is gewoon zo verdomd magisch, vooral wanneer je eindelijk ontsnapt aan het hele “wat-zijn-we?” vagevuur gevuld met gemengde signalen, 2-3 uur tekstreacties en veel Instagram-stalking. Maar de reden waarom verliefd worden zo geweldig is, is niet alleen vanwege de feel-good hormonen die door je lichaam pompen. Het is ook geweldig vanwege de romantische gevoelens die je kent en die wederzijds worden beantwoord. En als romantische gevoelens wederzijds zijn, gebeurt de echte magie. Maar Wanneer weet je of je verliefd bent?

Laten we eens kijken naar enkele niet zo voor de hand liggende tekenen dat je wederzijds verliefd wordt op je persoon. Het is duidelijk dat tekenen dat je verliefd wordt er voor iedereen anders uit zullen zien, maar er zijn enkele basisdingen die voor de meeste mensen gebeuren wanneer hun gevoelens beginnen te veranderen van casual naar “zou dit voor altijd kunnen zijn?” Ongeacht of je klaar bent om all-in te gaan of dat je meer een scepticus bent en moet pauzeren en opnieuw moet evalueren na dit grote besef, hier zijn enkele tekenen dat je verliefd wordt, volgens dating- en relatie-experts.

Wanneer weet je of je verliefd bent?

Dit zijn de 42 niet zo-overduidelijke-tekenen dat je verliefd aan het worden bent.

1. Je houdt ervan hoe ze ruiken.

Zelfs als ze… een beetje vies ruiken? Feromonen spelen een grote rol bij aantrekking. Als je merkt dat je aan dat shirt ruikt dat ze bij je thuis hebben achtergelaten of in hun nek snuffelt (zelfs als ze niet hebben gedoucht of net naar de sportschool zijn geweest), is de kans groot dat je lichaam letterlijk naar dat van hen wordt getrokken.

2. Je hebt echt plezier, wat er ook gebeurt.

Je hebt een lekke band. Je moest een paar kilometer lopen omdat je geen Uber kon krijgen. Je reed een uur rond op zoek naar een parkeerplaats in het centrum van Austin op een vrijdagavond voordat je je avondeten liet vallen en gewoon naar huis ging en pizza bestelde. Het in staat zijn om plezier te hebben als er iets misgaat wijst op een diepere connectie die de echte deal zou kunnen zijn.

3. Je wilt hun liefdestaal kennen.

Liefdestalen zijn zo belangrijk als het gaat om duurzame relaties, omdat het je helpt te begrijpen hoe je partner het beste liefde geeft en ontvangt (omdat we niet allemaal fantastische cadeaugevers kunnen zijn). Als je graag hun liefdestaal wilt leren, ben je misschien meer dan verliefd, want ook al vind je het leuk om dingen voor ze te doen, je wilt de dingen doen die ze absoluut liefhebben.

4. Je geeft prioriteit aan hun behoeften.

Wanneer weet je of je verliefd bent? Als je de ander boven jezelf stelt. Niet zoals, ten koste van jezelf, natuurlijk. Maar in gezonde, liefdevolle relaties is ervoor zorgen dat aan ieders behoeften wordt voldaan de sleutel tot een sterke band. Als je voor iemand begint te vallen, wil je dat diegene prioriteit krijgt. Als je merkt dat je ze een glas water geeft als je terugkomt uit de keuken of die speciale, huidgevoelige zeep oppakt die ze lekker vinden voor je douche, beschouw je ze waarschijnlijk als meer dan alleen maar een afspraakje.

5. Je kijkt naar ze als ze slapen.

Op een leuke manier, niet op een Joe Goldberg, stalker-achtige manier. Dit kan een teken zijn dat je meer om hen geeft dan om de gemiddelde verliefdheid. Maar hoe kun je het helpen? Ze zien er zo gezellig en knuffelig en gelukkig uit en oh mijn God, je zou echt verliefd kunnen zijn.

De Durex Condooms Thin Feel zorgen voor meer gevoel tijdens het vrijen

Wanneer weet je of je verliefd bent

6. Je bent bereid om nieuwe voedingsmiddelen voor ze te proberen.

Bonuspunten als het een voedsel is waarvan je altijd dacht dat het vies was. Vreemd, toch? Maar het is waar! Je interesses met iemand delen en iets nieuws proberen is een teken van interesse in de persoon op meer dan een fysiek niveau. Je wordt misschien niet verliefd op sushi, maar je wordt waarschijnlijk wel verliefd op hen.

7. Je moedigt ze aan.

Dit betekent niet dat je ze onder druk zet, opjaagt of overdreven duwt, dus laat het niet verdraaien. Maar als je merkt dat je ze aanmoedigt op basis van kwetsbare convo’s die je had, begin je er meer om te geven dan alleen terloops. Als jullie elkaar allebei beginnen te herinneren aan de doelen en verlangens voor het leven, kun je zien dat je enorm aan het vallen bent. Zorg er wel voor dat je aanmoedigt op een manier die niet aanmatigend is, want hallo, niet cool.

8. En je stelt hun mening over toekomstplannen op prijs.

Misschien zou je ze niet in overweging nemen bij het maken van grote plannen, als de dingen casual waren, maar nu wil je niet alleen hun advies, maar ook hun inbreng. Als je verliefd wordt, vraag je je af wat ze ervan vinden om naar de universiteit te gaan, een nieuwe baan te beginnen of andere dingen te proberen. Hun mening wordt belangrijk voor je en je begint hun gedachten te waarderen.

9. Je hoeft niet twee keer na te denken om ze uit te nodigen.

Wanneer weet je of je verliefd bent? Als je de ander graag wilt uitnodigen! Alles wat je normaal zou doen in je leven, lijkt iets dat je zou vragen als ze met je mee willen doen. Verdorie, je zou ze zelfs kunnen vragen wat ze voor het avondeten maken (of wat ze graag zouden willen, als je meestal kookt), omdat je elkaar toch altijd ziet. Nog vreemder: het is super casual en je denkt er niet te veel over na, want het is gewoon een ding! Dat gebeurt! Bijna elke dag!

10. Je begint hun gebreken te begrijpen.

Iedereen heeft gebreken (zelfs jij, bb), en wanneer je de minder gewenste eigenschappen van je partner begint te accepteren – zoals nooit hun gerechten in de gd-gootsteen zetten – zeggen meerdere experts dat dit betekent dat je hard begint te vallen . Rode vlaggen negeren is natuurlijk nooit goed, maar loslaten dat ze altijd soep door hun voortanden slurpen? Dat is liefde, mijn vrienden.

11. Jullie zijn allemaal als “Ex, wie?”

Oh, je bedoelt dat je de laatste tijd niet hebt nagedacht over de ex voor wie je, laat me je eraan herinneren, een Finsta maakte om schuldvrij te stalken? Ja, dit is goed nieuws. Als je niet langer het socialemedia-account van je ex aan het trollen bent, ben je bezig met het maken van herinneringen met je nieuwe liefde.

12. Je verlangt naar knuffels en niet naar seks.

Ja, knuffelen = emoties voelen. Als je net zo opgewonden bent om de hele nacht met ze in bed te knuffelen als om heet en zwaar te worden van seks, dan weet je dat je echt verliefd begint te worden. Als je op de borst van je partner ligt, word je gevuld met deze veilige gelukzaligheid die lijkt op het laatste deel van je orgasme, maar gedurende de hele knuffelsessie wordt verlengd.

13. Je telt de seconden pas af als ze je terug sms’en.

Weet je, in de vroege stadia van een relatie, wanneer alles zo nieuw en fris is dat je bedenkt hoe lang het duurde om je te sms’en, om te bepalen hoe lang je erover zou doen om ze te sms’en? Als je je daar geen zorgen over maakt, heb je er vertrouwen in dat ze je in feite terug zullen sms’en en je niet ghosten.

14. Je maakt hun bed ‘s ochtends op.

Je kunt jezelf er niet eens toe brengen om je eigen verdomde bed op te maken, maar om de een of andere reden, als je bij hen blijft slapen, merk je dat je kleine dagelijkse taken zoals deze doet om hun leven gemakkelijker te maken. Misschien zijn dienstbetoon helemaal jouw ding.

15. Je merkt dat letterlijk alles je eraan herinnert.

Wanneer weet je of je verliefd bent? Als je je alle details nog kan herinneren in het positieve! Een kipnugget eten? Dat is hun go-to McDs-bestelling. Luister je naar Celine Dion? Oh, hun moeder houdt echt van haar. Zwarte spijkerbroek dragen? Je rockte hetzelfde paar op je eerste date.

Word verliefd op J’adore. De sensuele geur is inmiddels een echte klassieker geworden en nog steeds uiterst populair.

Wanneer weet je of je verliefd bent

16. Je hebt niet de behoefte om hen om hun geboortekaart te vragen.

Natuurlijk, het is super handig om te weten, maar je maakt je niet druk of ze al dan niet een Schorpioen zijn (en om eerlijk te zijn, het zou je niet schelen als ze dat toch waren).

17. Wanneer een ex weer in je leven opduikt, ben je er helemaal niet door onder de indruk.

Het is gewoon zo dat * elke keer * dat je merkt dat je verder gaat, je ex een radar heeft en je opnieuw wil raken. Maar dat is oké: dat deden ze, en je bent volledig ongeïnteresseerd.

18. Je bent niet constant bang om gekwetst te worden.

Vaak denken mensen dat het gevoel dat iemand hen echt pijn kan doen, betekent dat ze iemand echt leuk vinden. Wat misschien waar is, maar het is geen liefde. Niemand die van je houdt, zal je het gevoel willen geven dat je het risico loopt gekwetst te worden.

19. Het voelt supergemakkelijk.

Ja, relaties vergen werk. Maar als je verliefd wordt op iemand, is het in ieder geval werk dat je wilt doen. Wat eigenlijk helemaal geen werk is.

20. Je hoeft je dates niet te plannen rond leuke activiteiten.

Want samen zitten en niets doen heb je net zo leuk als samen in een achtbaan rijden. Of zoiets. Je snapt het.

21. Je praat over dingen die je in de toekomst samen gaat doen.

… zonder te beseffen dat je het over de toekomst hebt. Het is niet raar om te praten over dat concert dat over drie maanden is of de reis die je deze zomer naar het strand wilt maken om hen heen, want ze zullen er zijn om met je mee te gaan.

22. Als je zegt: “Ik mis je”, is dat omdat je ze echt mist na slechts een dag uit elkaar te zijn.

Het is niet alleen leuk om te zeggen, het is een echte pijn die zegt dat ze nu een deel van je leven zijn.

23. Je kunt je de laatste keer dat je dacht aan je vorige affaire die ‘je hart brak’ niet herinneren.

De dingen met je persoon zijn nu zo goed, je kunt je niet druk maken over wat er in het verleden is. Vooral als je denkt aan die willekeurige persoon die je spookte en je bijvoorbeeld liet daten.

24. Dingen die je gewoonlijk haat, lijken oké – en zelfs leuk.

In een achtbaan rijden waar je bang voor bent? Prima, zolang ze je hand vasthouden en beloven niet te lachen om hoe je schreeuwt. De was doen? Helemaal goed, zolang ze ook bij jou blijven.

25. Je vindt het prettig om kleine offers voor hen te brengen.

Je zou je verantwoordelijkheden voor hen niet uitstellen, maar als ze ziek zijn en je nodig hebt om voor ze te zorgen in plaats van op een ochtend te gaan brunchen, vind je dat helemaal prima.

Deze hartvormige Love fotolijst is geschikt voor een foto van jouw crush om staand te presenteren. 

Wanneer weet je of je verliefd bent

26. Ze zijn het “iets goeds” waar je aan denkt als al het andere tegen zit.

Wanneer weet je of je verliefd bent? Als de ander je lichtpuntje is. Van je werk word je gek, maar je hebt ze tenminste om je op te vrolijken als je thuiskomt. Oh, en ze zijn waarschijnlijk ook de eerste persoon op wie je het nieuwste werkdrama wilt ontketenen.

27. Je voelt je veilig als je bij hen in de buurt bent.

Het is moeilijk om dit gevoel te beschrijven, maar het is echt het beste wat er is. Alsof er niets ergs kan gebeuren.

28. Je voelt je comfortabel genoeg bij hen om slechte grappen te maken en je volledig rare zelf te zijn.

Je hebt misschien al eerder geprobeerd indruk op ze te maken, maar nu ben je cool om in de keuken te neuriën en je broek in je sokken te dragen als ze komen.

29. Je blijft dingen in het openbaar zien waarvan je weet dat ze die leuk zouden vinden.

Dingen waar je vroeger elke dag langs liep, hebben opeens hun naam erop staan. Dit omvat die willekeurige corgi-sokken (omdat ze van corgi’s houden) of een favoriete bloem van hen.

30. Ze zijn jouw persoon.

Als er iets heel goeds of heel ergs gebeurt, zijn zij degene naar wie je het eerst gaat.

31. Je maakt je geen zorgen om ‘ze af te schrikken’.

Je voelt je comfortabel genoeg om voor ze te huilen of ze een enorme, enigszins gênante verzameling Beanie Babies te laten zien (waarvan je zou zweren dat ze op een dag een fortuin waard zouden kunnen zijn), omdat je er zeker van bent dat ze nergens heen gaan met een druppel van een hoed.

32. Kleine dingen, zoals naar de supermarkt gaan, zijn beter als ze in de buurt zijn.

Een wandeling door het gangpad van de ontbijtgranen kan een heel romantische date zijn als je met de juiste persoon bent. Alles doen kan heel romantisch zijn als je met de juiste persoon bent.

33. Ze irriteren je enorm, maar je wilt nog steeds bij hen in de buurt zijn.

“Ik hou van je, maar ik mag je nu niet”, is iets dat je bijna wilt zeggen. En het is absoluut een ding om van iemand te houden, maar niet van hem te houden.

34. Je raakt niet in paniek als ze je bellen.

Wanneer weet je of je verliefd bent? Als de telefoonangst is verdwenen en je hebt eindelijk genoeg chill om oké te zijn met telefoneren.

35. Als zij verdrietig zijn, ben jij ook oprecht verdrietig.

Je voelt hun pijn en zij voelen de jouwe op een superechte manier.

Aan de hand van vragen en opdrachten van het Tease & Please Ultiem verlangen Erotisch Bordspel ontdekken jij en je partner wat jullie echt fijn vinden. Spelenderwijs worden barrières doorbroken en kom je dichter tot elkaar

Wanneer weet je of je verliefd bent

36. Je wordt echt vermaakt door hun schattige kinderfoto’s.

En je luistert eigenlijk graag naar hun lange, onstuimige verhalen. Gewoon rondhangen en over van alles praten is leuk.

37. Je blijft liever binnen en doet er niets mee dan naar buiten te gaan.

“Begin binnen te blijven en minder uit te gaan” is je nieuwe Instagram-mantra, en het is helemaal oké voor jou.

38. Je wilt ze al je favoriete dingen laten zien.

Niet omdat je wilt dat ze ook hun favoriete dingen zijn, maar omdat je wilt dat ze je beter kennen dan wie dan ook.

39. Je moet jezelf ervan weerhouden om er de hele tijd met je vrienden over te praten.

Als je kon, zou je constant over deze persoon gutsen. Maar uit respect voor je vrienden en hun gezond verstand, houd je je (een beetje) in.

40. Je begint erover na te denken om ze aan je familie voor te stellen.

Als je dat nog niet hebt gedaan, wil je echt weten hoe ze in hun omgeving passen. Hetzelfde geldt voor het feit dat je deze fam bent en hoe je persoon handelt in de buurt van degenen die hen het beste kennen.

41. Je betrapt jezelf regelmatig op diepe duiken van hun Instagram.

En het beste is dat je niet eens bang bent om per ongeluk een foto te ‘liken’, omdat je het gevoel hebt dat je ze gek maakt als je dat wel doet.

42. Je wilt dingen die je al hebt gedaan opnieuw doen, zodat ze er deze keer bij kunnen zijn.

Wanneer weet je of je verliefd bent? Als je dingen opnieuw wilt doen, maar nu samen met je crush! Tijd om terug te gaan naar de Grand Canyon, zodat je kunt kussen terwijl de zon ondergaat en het je niet kan schelen hoe schattig of vies je eruit ziet – je bent verliefd, verdomme! En het maakt je niet uit wie weet.

U leest: Wanneer weet je of je verliefd bent? Dit zijn de 42 tekenen!

Ook populair: Welke zwangerschapstest is het meest betrouwbaar?

Dit vind je misschien ook leuk: