Wat betekent dewy en wat is het verschil met matte foundations?

wat betekent dewy

Steeds vaker zien we het voorbij komen: een foundation met een dewy finish. Maar wat betekent dewy precies? Als je foundation draagt, heb je zeker op een bepaald moment moeten experimenteren met zowel matte als dewy afwerkingen bij het zoeken naar de juiste formule. Foundation op zich kan een van de lastigere producten zijn om goed te krijgen, omdat er zoveel variaties zijn in wat het geschikt maakt – van kleur, textuur, afwerking en meer. Omdat de finish een van de belangrijkste variabelen is, is het belangrijk om te weten of je de voorkeur geeft aan mat of bedauwd. Verderop hebben we alles verzameld wat u moet weten over matte versus dewy foundations, welke het waard zijn om in te investeren, en de voor- en nadelen van elk.

Wat is een dewy foundation?

Een dewy foundation bevat ingrediënten die ervoor zorgen dat de huid er gehydrateerd en stralend uitziet en soms meer glans aan de huid geeft voor een natuurlijke glans. Bepaalde soorten oliën en bevochtigingsmiddelen zijn te vinden in dewy foundation-formules om het licht te helpen reflecteren en een jonger uitziende huid te creëren. Een bevochtigingsmiddel is een ingrediënt dat vaak wordt aangetroffen in make-up en huidverzorging om dingen gehydrateerd te houden. Veelvoorkomende oliën die in bedauwde foundationformules worden aangetroffen, zijn jojoba- of amandelolie, en dewy-formules kunnen variëren van licht getinte moisturizers tot vloeibare formules die meer dekking bieden. Wanneer elk van deze ingrediënten in je dewy foundation-formule wordt gevonden, werken ze samen om je huid er jeugdig en fris uit te laten zien.

De voordelen van een dewy Foundation

 • Helpt de huid er meer gehydrateerd uit te zien: dankzij de ingrediënten in de dewy foundation-formules, zult u merken dat uw huid eruitziet alsof u de aanbevolen hoeveelheid water voor de dag heeft gedronken.
 • Eenvoudig op te bouwen en te blenden: Omdat dewy foundations meestal aan de lichtere kant zijn, zijn ze gemakkelijk op de huid aan te brengen voor meer dekking bij gebruik van een foundationkwast of je vingers.
 • Bereik in dekkingstypes van puur tot volledig: er zijn zoveel verschillende formules van bedauwde foundation; of je nu houdt van een zeer pure dekking of iets voller, er zijn talloze opties om uit te kiezen.
 • Reflecteert het licht prachtig op het gezicht: Dewy foundationformules zullen het licht vinden. Periode. Dit helpt om je huid die jeugdige gloed te geven.
 • Kan worden aangebracht op andere delen van het lichaam, zoals de nek en borst: als u andere delen van uw lichaam wilt egaliseren, kunnen bedauwde formules ook dienst doen als lichaamsmake-up en hebben ze de neiging om gemakkelijker te blenden en er natuurlijker uit te zien op de borst, armen , nek en zelfs benen.

De nadelen van Dewy Foundations

 • Blijft niet altijd de hele dag zitten: met meer pure dewy foundationformules, kan het zijn dat je je make-up gedurende de dag meer moet bijwerken om het er fris uit te laten zien.
 • Heeft het moeilijker om hyperpigmentatie of bepaalde huidproblemen te dekken: hoewel huidproblemen een normaal onderdeel van het leven zijn en niets om je voor te schamen, kunnen dunnere foundations soms minder dekking bieden dan hun matte tegenhangers. Je zou kunnen merken dat ze niet genoeg dekking geven voor aandoeningen zoals melasma, rosacea en variërende hyperpigmentatie.
 • Kan er vettig uitzien op een huid die de neiging heeft om vettig te worden: Als u een vette huid heeft, moet u uw gezicht bijwerken wanneer u een vettere formule draagt. Ze zijn niet gemaakt om overtollige olieproductie op te vangen.
 • Kan ervoor zorgen dat de huid er merkbaar glanzend uitziet: Dewier foundationformules kunnen de glans absoluut verbeteren, dus houd daar rekening mee wanneer u beslist welke foundation het beste voor u is.
 • Kan de aanwezigheid van puistjes benadrukken: Als u puistjes of puistjes heeft, kunnen formules met bedauwde foundation er soms meer aandacht op vestigen dan u zou willen.

PRODUCT FAVORIETEN:

Armani Luminous Silk Foundation 

Wat betekent dewy

Nars Natural Radiant Longwear Foundation

Wat betekent dewy
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image.png

Wat is een matte Foundation?

Matte foundation is vrij gemakkelijk te navigeren omdat het geen glanzende of glanzende afwerking heeft wanneer het op het gezicht wordt aangebracht. Matte foundations kunnen in een paar verschillende formules voorkomen dan in bedauwde foundations, zoals poeders, crèmes en vloeistoffen. Van matte foundations is ook bekend dat ze een ongelooflijke dekking bieden voor elke huidaandoening. Van het bedekken van tatoeages tot het elimineren van hyperpigmentatie, matte formules zijn erg populair bij verschillende soorten consumenten.

 • De voordelen van Matte Foundation
 • Zorg voor volledige dekking: dit is ideaal voor iedereen die iets specifiek op het gezicht moet bedekken; matte formules kunnen dit en zijn ongelooflijk nuttig.
 • Elimineer elke glans: als je er niet glanzend uit wilt zien, zul je er niet zo uitzien met een matte foundationformule. Matte foundations zijn bedoeld om je huid de hele dag mat te houden en om hun belofte waar te maken.
 • Matte formules gaan lang mee: als je foundation nodig hebt om de hele dag en nacht mee te gaan, zul je absoluut merken dat matte formules dit helpen bereiken.
 • Verkrijgbaar in verschillende formules: Als je niet de voorkeur geeft aan vloeibare foundations, dan zijn er volledig dekkende matte foundations verkrijgbaar in poedervorm. Er zijn verschillende formules om uit te kiezen met matte afwerkingen die aan ieders behoeften kunnen voldoen.
 • Matte foundations zijn olievrij: als je reageert op olie in producten, zul je deze niet vinden in matte foundations, omdat ze verondersteld worden glans tegen te gaan.

De nadelen van Matte Foundation

 • Kan er droog uitzien op de huid: als je een droger huidtype hebt, zullen matte formules dat versterken, samen met alle soorten schilfering van het oppervlak.
 • Niet zo gemakkelijk te mengen: formules van matte foundation kunnen snel drogen, wat betekent dat ze moeten worden gemengd zodra ze op de huid zijn aangebracht om er egaal uit te zien.
 • Sommige matte formules kunnen er zwaar uitzien: als u te veel matte foundation aanbrengt, kan deze er cakeachtig uitzien op de huid omdat deze is gemaakt voor volledige dekking. Een beetje gaat vrij ver.
 • Kan fijne lijntjes en rimpels versterken: hoewel dit een natuurlijk onderdeel is van ons verouderingsproces, kunnen matte foundations deze juist versterken of juist verminderen als je fijne lijntjes of rimpels vermijdt.
 • Heeft de neiging om gezichtshaar te versterken: Als u gezichtshaar wilt minimaliseren, zal matte foundation vaak het tegenovergestelde doen en ervoor zorgen dat het haar er meer opvalt.

PRODUCT FAVORIETEN:

Lancôme Teint Idole Ultra Wear Foundation

Wat betekent dewy

Estée Lauder Double Wear Stay-in-Place Foundation met SPF10

Wat betekent dewy
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image.png

Hoe krijg je de dewy look?

Bij het creëren van een dewy foundationlook zijn er een paar eenvoudige stappen die je kunnen helpen om er zonder veel moeite te komen. Het eerste waar u rekening mee moet houden, is dat uw huid goed gehydrateerd moet zijn. Breng eerst je huidverzorgings- of hydraterende primer aan en laat deze intrekken voordat je je make-up aanbrengt. Door foundation met een borstel aan te brengen, wordt je make-up goed op de huid verspreid, ongeacht de afwerking. Hoe gelijkmatiger het eruit ziet, hoe beter. Om het uiterlijk van een dewy, stralende huid te versterken met een foundation, voeg je een paar druppels van je favoriete gezichtsolie toe en meng je deze door je make-up voordat je het op de huid aanbrengt. Dit is ook een uitstekende truc om je make-up te vervagen als je te veel hebt aangebracht. Ten slotte kun je je make-up fixeren met een lichtgevende spray om hem te helpen lang mee te gaan, maar zijn bedauwde gloed niet te verliezen.

Hoe krijg je de matte look?
Voor een matte foundationlook moet je je huid voorbereiden met producten die olie absorberen en glans elimineren. Siliconenprimers of olievrije vochtinbrengende crèmes kunnen helpen bij het creëren van een mat canvas voordat je begint met make-up. Afhankelijk van de formule die u kiest (poeder of vloeistof) zal bepalen welk hulpmiddel u voor de toepassing gebruikt. Gebruik voor poeder een poederkwast door de foundation lichtjes over het hele gezicht te polijsten terwijl je de dekking opbouwt. Voor vloeistof en crèmes kun je een foundationborstel of make-upspons gebruiken om te mengen en toe te voegen terwijl je bezig bent. Hoewel je je vingers kunt gebruiken om make-up aan te brengen, wil je dit over het algemeen vermijden bij het aanbrengen van matte formules om ervoor te zorgen dat ze er egaal uitzien op de huid. Om make-up te fixeren, breng je een doorschijnende poeder aan, of kies je voor een setting spray die de houdbaarheid van je make-up bevordert en toch volledig mat opdroogt.

Waar het op neer komt

Eerst vroeg je je wellicht af: wat betekent dewy? Maar nu weet je het antwoord daarop. Er is geen goede of verkeerde manier om foundation te dragen; het gaat er echt om de formule te vinden die voor uw huid werkt en waar u zich goed en zelfverzekerd in voelt. Als u niet zeker weet welke formule voor u werkt, probeer dan beide en kijk hoe u ze bevalt. Je zult merken dat je dewy afwerkingen draagt ​​in de warmere maanden en mat wanneer het kouder is. Je zou ook kunnen merken dat je echt alleen de ene afwerking boven de andere leuk vindt en alleen die draagt. De sleutel is om je zo goed mogelijk te voelen in je make-up en je geld te investeren in een foundation waar je enthousiast over blijft.

Ook populair: 14x de beste foundation voor de droge huid volgens dermatologen