Wat doet een jade roller en welke kan je het beste kopen?

Wat doet een jade roller

Als je een jade roller hebt gezien op het Instagram-raster van je favoriete beauty-influencer, vraag je je misschien af ​​waar het allemaal om draait – of zelfs wat het in vredesnaam is. Wat doet een jade roller precies? Lees verder om meer te weten te komen over wat een jaderoller is, hoe deze te gebruiken en de vermeende voordelen voor de huid.

Wat doet een jade roller?

Hoewel jaderollers misschien een vrij recente schoonheidstrend lijken, zal het je misschien verbazen te horen dat jaderolling eigenlijk een eeuwenoude oosterse traditie is, die wordt gebruikt om ‘chi’ (of levenskracht) in de Chinese geneeskunde in balans te brengen. Maar wat doen ze?

De magie van de jade roller ligt grotendeels in het feit dat het een koele steen is en zijn temperatuur behoudt, zelfs als het in contact komt met een warme huid. Jaderollers kunnen om verschillende redenen worden gebruikt. Deze omvatten:

  • de huid verstevigen
  • toning
  • het stimuleren van de bloedsomloop
  • wallen verminderen
  • het ontgiftingsproces van het lymfestelsel stimuleren door de bloedstroom onder de huid te verbeteren
  • het verminderen van fijne lijntjes en vroegtijdige veroudering
  • poriën ontstoppen

En natuurlijk is een bijkomend voordeel het ontspannende karakter van de roller – veel vrouwen zeggen dat het aanvoelt als een mini- gezichtsmassage.

Hoe een jaderoller te gebruiken?

Zoals met de meeste dingen in het leven, is techniek alles. ‘De meeste jaderollers hebben twee uiteinden: een grotere kant en een kleinere kant. De grotere kant wordt gebruikt voor de grotere delen van je gezicht en de kleinere kant voor kleinere gebieden, zoals onder je ogen, wenkbrauwen en neus.

Je kunt het beste beginnen met een grondig gereinigd gezicht voordat je gaat rollen. Volg dit met een serum of vochtinbrengende crème om ervoor te zorgen dat de huid vochtig is – het is het beste om een ​​licht vochtige huid te hebben, zodat het comfortabeler is bij het gebruik van de roller.

Begin bij de kin en rol horizontaal uit tot aan de haarlijn. De druk moet licht en comfortabel zijn. Het kleinere uiteinde van de jaderoller moet worden gebruikt voor rond de ogen, dus plaats deze in de binnenste ooghoek en rol uit naar de slapen. Je kunt ook vanaf de wenkbrauwen naar boven naar de haarlijn rollen en over het voorhoofd bewegen. De kleinere kant kan ook langs de neus worden gebruikt en in een horizontale beweging worden verplaatst.

De best beoordeelde jade roller set op bol.com: de Velveux Gua sha Jade set. De set bestaat uit een Jade roller: hiermee masseer je het gezicht en het lichaam, Jade roller klein: hiermee masseer je rond je ogen en op de neus en een Gua Sha steen: hiermee masseer je het gezicht en het lichaam

Wat doet een jade roller

Hoe vaak moet je een jade roller gebruiken?

Houd je van het ontspannende gevoel van het rollen van jade? Het goede nieuws is dat er geen limiet is aan hoe vaak je het doet. Je kunt een jaderoller zo vaak gebruiken als je wilt, dus een of twee keer per dag of drie keer per week. Het komt allemaal neer op het gebruik van de juiste techniek, dus bekijk YouTube-video’s, anders loop je het risico de huid te irriteren of helemaal niets te doen.

Kan iedereen een jaderoller gebruiken?

Het is misschien een ontspannende toevoeging aan je huidverzorgingsregime, maar is jade-rolling geschikt voor alle teint en huidtypes? De meeste mensen kunnen een jaderoller gebruiken, maar het is belangrijk om een ​​goede techniek te gebruiken. Zoals alles, als je te hard in de huid wrijft, kun je acne verergeren of gevoeligheid veroorzaken. Het is ook belangrijk om het schoon te houden, omdat bacteriën zich kunnen ophopen.

De LimberLux Rose Quartz Jade Roller met een echte Rose Quartz is de nieuwste beauty hype gebaseerd op eeuwenoude Chinese schoonheidsrituelen. De roller helpt gifstoffen afvoeren, rimpels en wallen verminderen, de huidelasticiteit verbeteren, de bloedsomloop verbeteren en de gezichtsspieren ontspannen

Wat doet een jade roller

Werken jade rollers echt?

Dus je weet hoe je ze moet gebruiken en de vermeende voordelen, maar zoals altijd is de vraag van een miljoen dollar, werken jade rollers echt? Helaas is er geen concreet wetenschappelijk bewijs dat de voordelen van jade rollers aantoont, en het is onwaarschijnlijk dat ze langdurige anti-verouderingseigenschappen hebben of huidaandoeningen zoals eczeem, acne of huiduitslag kunnen verhelpen. Dat gezegd hebbende, er is een schat aan anekdotisch bewijs dat suggereert dat jaderollers de teint en het uiterlijk van je huid kunnen verbeteren.

Er is geen echt bewijs dat suggereert dat een jaderoller echt alle dingen doet die worden gesuggereerd. Veel vrouwen hebben echter beweerd dat het helpt om wallen te verminderen, fijne lijntjes te verminderen en hun huid meer glans te geven.

Hoe een jaderoller te kiezen?

Als je jade wilt gaan rollen, moet je eerst een roller kopen. Maar met zo veel op de markt (en met veel van hen die zo betaalbaar geprijsd zijn), waar moet je naar op zoek zijn?

Jade rollers zijn relatief goedkoop en zien er geweldig uit, vooral als je favoriete influencer het op een foto gebruikt en allerlei dingen claimt. Helaas loopt de productie van echte jade de laatste jaren terug en zijn er daarom veel replica’s op de markt. Deze kunnen worden gemaakt van een andere steen, zoals marmer, die chemisch is behandeld om een ​​groen uiterlijk te krijgen. Echte jade varieert qua uiterlijk van donkergroen tot lichtgroen met witte wervelingen. Als er geen onvolkomenheden in de roller zitten, zoals zwarte stippen of witte swirls, is deze waarschijnlijk geverfd en behandeld, en dus nep.

Een andere aanwijzing of je jaderoller echt is of niet, ligt in hoe hij aanvoelt. Jade is koel om aan te raken, dus als het warm aanvoelt of niet snel afkoelt na gebruik, kan het nep zijn. Pas ook op voor de prijs – ja, ze zijn redelijk goedkoop, maar als je er een zoekt die ultragoedkoop is, is het meer dan waarschijnlijk niet het echte werk.

U leest: Wat doet een jade roller en welke kan je het beste kopen?

Ook populair: Waarom een toner gebruiken en welke zijn het beste beoordeeld?

Dit vind je misschien ook leuk: