Wat helpt tegen blaasontsteking? Slik D-mannose!

wat helpt tegen blaasontsteking

Veel vrouwen (en mannen) die regelmatig last hebben van een blaasontsteking, weten wat een verschrikking dit is. Blaasontsteking wordt meestal veroorzaakt door de E-coli bacterie, welke zich vaak na seksueel contact verspreidt bij de urinewegen / blaas. Omdat bij de vrouw de urinewegen dichter bij de anus liggen (hier bevinden zich de E-coli bacteriën) dan mannen, hebben zij er vaker mee te kampen. En wat doet het zeer, steeds de pijn, de drang om te moeten plassen en de branderigheid. Er is verbazingwekkend weinig te vinden over hoe je dit probleem preventief zou kunnen voorkomen. Veel vrouwen krijgen een antibiotica als ze een blaasontsteking hebben, en er zijn zelfs vrouwen die preventief elke keer na de seks een antibioticapil slikken om zo een eventuele blaasontsteking te voorkomen. Maar dit is natuurlijk niet bepaald bevorderlijk voor het lichaam. Maar wat helpt tegen blaasontsteking voorkomen op een natuurlijk manier? Met die vraag liep ik naar mijn natuurdrogist en die raadde me D-mannose aan: een omgekeerde suiker die de blaas verreweg het beste ondersteunt. Inmiddels slik ik al enkele jaren twee D-mannose pilletjes per dag en ik moet zeggen, ze werken fantastisch! De hoeveelheid blaasontstekingen per jaar zijn bij mij drastisch gedaald.

wat helpt tegen blaasontsteking

Wat helpt tegen blaasontsteking? Natuurlijke D-mannose! Betsel 100 stuks voor €21,84 online!

Waarom D-mannose tegen blaasontsteking?

Mijn natuurdrogist vertelde mij dat dit het beste product is op de markt tegen blaasontsteking. In tegenstelling tot cranberry, wat ook goed kan zijn voor de blaas maar op een langere termijn de bacteriënbalans kan verstoren. D-mannose is een omgekeerd suiker wat niet of nauwelijks door het lichaam wordt opgenomen wanneer je het uit voedingsstoffen haalt (zoals Ananas). Hierdoor heeft de blaas en urinewegen een hele zwakke weerstand en maken bacteriën snel een kans. Door twee keer per dag een D-mannose voedingssupplement te nemen zorg je ervoor dat de suiker wel opgenomen wordt. Je blaas krijgt zo een echte gezondheidsboost! En wat ik nog belangrijker vind: er zitten geen bijwerkingen aan zoals bij antibioticapillen of kuren als Furabid. Je bent je lichaam op een natuurlijk wijze aan het ondersteunen, en de ervaringen hebben voor mij zeer positief uitgepakt.

Mijn ervaring met D-mannose

Omdat ik zo vaak een blaasontsteking kreeg, met name na seksueel contact, ben ik regelmatig aan de antibiotica. Nadat ik begon met D-mannose slikken, merkte ik met de tijd dat het aantal blaasontstekingen fiks afnamen. En als ik er een had, waren de klachten aanzienlijk minder aanwezig en was ik er sneller vanaf. Na seksueel contact neem ik meestal een of twee pillen extra (bij D-mannose kan dit geen kwaad want het is een natuurproduct). Ik denk dat ik van 1 blaasontsteking per 2 maanden naar 1-2 per jaar ben gegaan, met mildere klachten. Je merkt met deze capsules gewoon ontzettend goed dat het doet waar het voor bedoeld is: weestand bieden aan de blaas! Dus als jij een product zoekt wat helpt tegen blaasontsteking, wat het kan voorkomen en de klachten kan verminderen als je er een hebt, dan zeg ik meteen: neem D-mannose: