Wat helpt tegen Candida?

wat helpt tegen candida

Candida is een van de meest vervelende infecties die er is. Ik heb er zelf al meerdere malen mee te kampen gehad. Bij mij uit een Candida infectie vooral op krampen in de blaas, darmen, en onderrug. Het voelt vaak alsof er een soort band omheen zit, terwijl mijn buik niet opgezet lijkt. Ook is er het gevoel van een bepaalde druk aanwezig. Ik ben zelf geen huisarts, maar toen ik naar de huisarts ging met deze klachten kreeg ik te horen ‘ik geloof niet in Candida’. En ik werd weer naar huis gestuurd met ademhalingsoefeningen. Omdat ik door mijn wisselende stoelgang en de verkleuringen achterop mijn tong voor mezelf had vastgesteld dat ik wel zeker Candida had, ging ik zelf op internet op zoek naar een oplossing. Wat helpt tegen Candida? Ik kwam een aantal hele goede tips tegen die mij er binnen een opzienbarende tijd ervan af hielpen. In dit artikel vertel ik je er meer over.

Symbion Forte en Venamed Candiplex Strong

Laat ik beginnen met hetgeen een wereld van verschil voor jou kan betekenen wanneer je Candida symptomen hebt: de voedingssupplement Symbion Forte en Venamed Candiplex. Waarom helpen deze zo goed wanneer je Candida hebt? Candida heeft allemaal te maken met een disbalans tussen bacteriën en schimmels. Deze twee supplementen zijn ervoor omdat deze balans weer helemaal te herstellen.

Candiplex Strong

Candiplex Strong bevat o.a. Alsumkruid, wat de weestand tegen bacteriën, schimmels en parasieten in de darmen verhoogt en daardoor de darmflora en het behoud van een goede conditie van het maagdarmkanaal verbetert. Een potje kost €26,99 en bevat 60 capsules. Je kan hem bij Bol.com bestellen.

Symbion Forte

Symbion Forte® is een kwalitatief hoogwaardig probioticum, een specifieke mix van zogenaamde ‘goede’ darmbacteriën, die tevens bijdragen aan een snel herstel van de bacteriënbalans. Door deze twee natuurlijke supplementen dagelijks tot je te nemen en je voeding aan te passen, ben je de Candida binnen enkele dagen tot weken weer helemaal de baas. Een potje kost €32,99 en bevat 60 capsules. Je kan hem bij Bol.com bestellen.

Een Candida dieet volgen

Dit klinkt niet leuk he? Maar doordat de schimmels en andere boosdoeners van Candida teren op voornamelijk gisten en suikers zal je de komende tijd een hoop moeten laten. Bij mij keert Candida dan ook vaak terug tijdens (jawel) de feestmaand december. Wat helpt tegen Candida als het gaat om goed eten? Probeer zoveel mogelijk bewerkt voedsel, suikers, alcohol, brood, koek, chocola, crackers etc. te laten liggen. Je moet nu proberen zo puur mogelijk te eten, dus veel verschillende groenten, noten, fruit. Geen frisdranken, maar water. Er is genoeg op internet te vinden over een degelijk Candida dieet. Als je de dieet tips toepast met twee bovengenoemde supplementen, dan ben je er razendsnel weer vanaf! Bij mij duurde het denk ik 1,5 tot 2 weken tot ik me weer de oude voelde. En dat terwijl ik er daarvoor maanden mee rondliep zonder een oplossing!

Dit vind je misschien ook leuk: