Wat is gel nagellak en hoe gebruik je het?

wat is gel nagellak

Wat is gel nagellak? Het kleurrijke verhaal van nagellak begint ver terug in de menselijke geschiedenis, mogelijk beginnend in China rond 3000 voor Christus. We weten dat oude Egyptenaren, waaronder Cleopatra, henna in hun nagels wreven om ze een aangename roodbruine kleur te geven. Onze moeders en grootmoeders lakten hun nagels ingetogen roze of gewaagd rood met klassieke nagellak in lakstijl, bliezen erop en waaierden met hun handen om ze te drogen.

Maar de nieuwste incarnatie van nagellak is een heel ander product. De beste gelnagellak van vandaag heeft een lange weg afgelegd sinds de vroege introductie in de jaren 80 en is een steunpilaar geworden van manicures in salons en in huizen over de hele wereld. Een gelmanicure resulteert in onmogelijk mooie nagels die glanzend en sterk zijn. Het beste van alles: het schilfert niet en gaat tot drie weken mee!

De essentie van gel nagellak begrijpen

Gel nagellak begon in de jaren 80 toen het begrijpelijkerwijs met scepsis werd ontvangen. Nageltechnici hadden de verschillende toepassingsmethoden van gel nog niet geleerd, en gels die voor thuisgebruik worden verkocht, produceerden meestal een minder dan gewenst resultaat, waardoor de producten stof verzamelden op de achterkant van winkelschappen en in magazijnen.

Gels verdwenen in het begin van de jaren negentig, maar kwamen langzaam terug met betere formules tegen de jaren 2000, inclusief nieuwe innovaties zoals 3D-gels en snellere droogtijden met UV-licht droogsystemen.

De beste gelnagellak presenteert de grootste sprong in nagellakformule sinds we zijn overgestapt van henna en kleurstoffen naar traditionele laklak. Gels zijn langhoudende polijstproducten gemaakt van polymeer en geven een glanzend, onberispelijk resultaat.

In tegenstelling tot traditionele nagellak, gaat gellak twee tot drie weken mee zonder te chippen, zelfs met de drukke, hands-on levensstijl van vandaag.

Hoe gellak werkt

Het grootste verschil tussen traditionele nagellak en gels is de droogmethode. In tegenstelling tot traditionele nagellak, heeft gelpolish UV-verlichting nodig om te drogen – of uit te harden tot een harde, duurzame laag.

Gellak heeft een onovertroffen glans en een schitterende gloed voor een uniek mooi resultaat. Het schilfert niet, maar duurt in plaats daarvan totdat de nagels de laag ontgroeien, waardoor verwijdering en opnieuw aanbrengen nodig is.

Gellak gaat lang mee, maar door zijn duurzaamheid is het veel moeilijker te verwijderen dan klassieke nagellak. Het is niet verwijderbaar met het typische watje gedrenkt in nagellakremover zoals traditionele nagellak. In plaats daarvan moet het worden gevijld of geweekt in aceton totdat de gellaag losraakt en voorzichtig kan worden verwijderd.

Deze uitgebreide gelnagellak set van Coscelia is een bestseller op bol.com en ideaal voor de starter. Het pakket bevat alle benodigde accessoires om eindeloos te experimenteren. Doordat er twintig verschillende kleurtjes in de set zitten, kan je het hele jaar vooruit.

Wat is gel nagellak

Hoe gebruik je gel nagellak thuis?

De beste gel nagellak is beschikbaar voor thuisgebruik. Er zijn veel kits met nagellakkleuren en kleine UV-lichtdrogers te koop van geweldige merken.

Omdat de beste gelnagellak zo gemakkelijk aan te brengen is en langer meegaat dan een traditionele manicure, doen veel mensen graag doe-ups voor hun nagels thuis. Zelfs doorgewinterde liefhebbers van manicure in nagelstudio’s gebruiken nu thuissystemen voor af en toe een huismanicure, en veel mensen doen hun eigen nagels thuis. Gezinnen met meerdere gebruikers doen vaak ook elkaars nagels thuis, en het is vaak een leuke tijd om samen te zijn.

Thuisgeldrogers kunnen iets langer duren dan de sterkere, grotere systemen die in professionele salons worden gevonden, dus het resultaat is misschien niet zo onfeilbaar als een salonmanicure, maar de meesten vinden een doe-het-zelf-gelmanicure vergelijkbaar met die in een salon . De UV-lichtkits voor thuisgebruik worden steeds beter en hebben een lange weg afgelegd sinds de vroege kits.

Kiezen tussen je nagels laten doen met de beste gel nagellak thuis of in de salon is meestal een kwestie van voorkeur. Terwijl sommigen de handmassage en volledige verwennerij missen die gepaard gaan met manicures in een nagelsalon, houden anderen ervan dat ze hun eigen nagels thuis kunnen doen zonder de moeite van afspraken en de tijd die nodig is voor een salonmanicure.

Wat niet te doen met gellak?

Mensen die van gelnagellak houden, vinden het misschien ook leuk om eraan te plukken. Wanneer het nagelbed de laag nagellak begint te ontgroeien, kan het verleidelijk zijn om eraan te plukken.

Experts vertellen ons dat dit problemen kan veroorzaken zoals infecties en beschadiging van de nagels. Door stukjes van de gellaag op te tillen, kunnen vocht en bacteriën eronder vast komen te zitten en daar blijven tot je volgende manicure. Het kan ook leiden tot schimmelinfecties.

Als het tijd is voor een nieuwe manicure, stel het dan niet uit als dit de kans vergroot dat je aan je nagellak gaat plukken. Zelfs de beste gelnagellak kan leiden tot dunner en zwakker worden van de nagel als deze niet op de juiste manier wordt verwijderd met plukken of wrikken.

Of het nu thuis of in een salon is, gel nagellak is de juiste keuze voor prachtige nagels.

Ook populair: SensatioNail Starter Kit review: salon nagels vanuit huis!