Wat is het beste voedsel tegen een kater? Dit is de top 10!

het beste voedsel tegen een kater

Je wordt ‘s ochtends wakker na een nacht feesten met een bonzend hoofd, een pijnlijk lijf en misselijkheid waardoor je zou willen dat je uit je vel kon kruipen. Ja, je hebt een kater. Je eerste gedachte (nadat ik nooit meer zoveel zal drinken) is: Hoe kan ik stoppen met me rot te voelen? Hoewel er geen echte remedie is voor een kater, zijn er natuurlijke remedies die kunnen helpen de scherpste symptomen weg te nemen en je lichaam aan te vullen. Lees hier wat het beste voedsel tegen een kater is en welke andere natuurlijke hulpmiddelen er zijn.

1. Drink water

Alcohol verlaagt de hormonen die uw nieren signaleren om water te besparen. Het vermindert je vermogen om water vast te houden, dus je zult vocht afgeven. Uitgedroogd zijn, veroorzaakt op zijn beurt kenmerkende katersymptomen zoals hoofdpijn en vermoeidheid. Omdat rehydratatie na het drinken vooral nuttig is bij hoofdpijn of lichaamspijnen, ga je helemaal los met de H2O.

Het Hang-Over supplement helpt je lever te ondersteunen met natuurlijke ingrediënten zoals choline en mariadistel. Het menselijk lichaam reinigt zich continu op een natuurlijke manier. De lever, nieren, darmen en andere organen voeren afvalstoffen af. Soms kan het lichaam hier wel wat extra ondersteuning bij gebruiken, bijvoorbeeld na een avondje uit! Gebruik: Neem 1-2 capsules met een ruim glas water voordat u gaat slapen.

het beste voedsel tegen een kater

2. Vul elektrolyten aan

Elektrolyten bevatten essentiële mineralen voor de celfunctie, waaronder natrium, calcium, kalium en magnesium. Lage elektrolyten kunnen u lusteloos maken, leiden tot een onregelmatige hartslag en misselijkheid, braken en diarree veroorzaken. Voer elektrolytdranken in. Met een elektrolytdrank die een beetje zout en suiker bevat, kun je meer vocht in je bloedbaan opnemen dan gewoon water. Gehydrateerd blijven en elektrolyten vervangen zijn de snelste manieren om je beter te voelen als je een kater hebt.

Kies eerst voor een natuurlijke bron van elektrolyten in plaats van een sportdrank. Een lage bloedsuikerspiegel is een van de belangrijkste oorzaken van een kater. Sportdranken bevatten meestal conserveermiddelen, toegevoegde suikers en koolhydraten, die een onbalans in de bloedsuikerspiegel kunnen verergeren. Je kunt het zelf maken door een orale rehydratatieoplossing op te kloppen. Het University of Virginia Health System biedt het volgende recept: Los 3/4 theelepel tafelzout en 2 eetlepels suiker op in een liter water. Gehydrateerd blijven en elektrolyten vervangen zijn de snelste manieren om je beter te voelen als je een kater hebt.

3. Voeg gember toe

Alcohol beschadigt de darmen en verhoogt de darmpermeabiliteit (ook bekend als “leaky gut”), wat leidt tot ontstekingen, meer gifstoffen in de bloedbaan en ontregeling van het immuunsysteem. Gember bevat een stof genaamd 6-shogoal, waarvan in preklinisch onderzoek is aangetoond dat het de afbraak van de darmbarrière voorkomt en ontstekingen vermindert. En omdat drank een nummer op je lever doet, is hier een bonus: Gember is beschermend voor de lever. Het beste voedsel tegen een kater heeft daarom gember erin verwerkt. Maar je kan het ook los nemen of in capsulevorm.

Schil een klontje gember en snijd deze in dunne medaillons. Steek dan een stuk recht in je mond en zuig erop. Als de smaak te intens is, drink dan in plaats daarvan een kopje gemberthee. Of brouw een eenvoudige zelfgemaakte versie: laat drie tot vijf gembermedaillons enkele minuten in een kop heet water trekken. Voeg eventueel een theelepel rauwe honing en een snufje zout toe. Als je een sapcentrifuge hebt, kun je ook gembersap maken. Neem twee of drie keer per dag gember (of meer als dat nodig is) voor misselijkheid veroorzaakt door een kater.

Hoe zit het met Ginger Ale? Sla die over. Commercieel ginger ale bevat heel weinig echte gember en veel suiker en fructose-glucosestroop, wat niet gezond is. Het beste voedsel tegen een kater is niet bewerkt.

De biologische Gember capsules werken ondersteunend bij ontstekingen, ondersteunt een gezonde spijsvertering, een gezond hart, een gezond immuunsysteem, en helpt bij wagenziekte en een kater.

het beste voedsel tegen een kater

4. Krijg wat kalium

Volgens de Amerikaanse National Library of Medicine helpt kalium bij het reguleren van je hartslag, het leveren van voedingsstoffen aan je cellen en het opruimen van afvalproducten – allemaal super belangrijk als je hebt gedronken. En omdat deze belangrijke elektrolyt opraakt als u aangeschoten bent, moet u uw voorraden de volgende dag aanvullen.

Kalium gebruiken voor een kater? Neem het beste voedsel tegen een kater wat rijk is aan kalium. Bananen zijn waarschijnlijk het eerste dat in je opkomt als je aan kalium denkt, maar overweeg je symptomen voordat je er een zoekt. Bananen kunnen constipatie veroorzaken, wat niet geweldig is als je een kater hebt. In plaats daarvan kan je beter naar een avocado te grijpen. Ze zitten boordevol kalium en zijn ook een geweldige bron van magnesium, een andere elektrolyt. Ze zullen je niet verstoppen, en omdat ze flauw en alkalisch zijn, zouden ze je maag niet van streek moeten maken.

5. Neem een ​​warme douche of bad

Het nemen van een douche kan worden beschouwd als een noodkuur tegen een kater, omdat het je wakker maakt en je lichaam helpt bij het verwerken van gifstoffen. Het warme water is niet alleen ontspannend, maar het kan ook je bloedsomloop verbeteren en gifstoffen helpen verwijderen. “Warmte opent je bloedvaten, waardoor het bloed gemakkelijker door je systeem kan pompen. Als gevolg hiervan passeert je bloed vaker door de lever, die afvalproducten zoals acetaldehyde uit alcohol filtert. Meer bloedstroom door de lever betekent dat er minder afvalstoffen in je lichaam rondhangen. Bovendien kan de watertemperatuur helpen om het negatieve effect van alcohol op je energieniveau tegen te gaan. Afhankelijk van de temperatuur kan het je wakker maken als je duizelig bent of je helpen een super herstellende slaap te scoren voor het slapengaan.

Neem een ​​keer per dag een warme douche of bad als je een kater hebt. Uitgeput en een oppepper nodig? Blaas koel water voor een minuut of twee aan het einde. Koud water verhoogt het cortisolgehalte, wat een stimulerend effect heeft. Aan de andere kant, als je zin hebt in een diepe nachtrust, spring dan een tot twee uur voordat je je bed in gaat in water dat tussen de 40 en 42 graden is. Volgens de National Sleep Foundation helpt dit je sneller af te drijven en verbetert de kwaliteit van je slaap.

6. Drink kamillethee

“Hanxiety” is wanneer je intense zorgen, twijfel en stress voelt na zwaar te hebben gedronken. Het kan gebeuren omdat je niet meer precies weet wat er de avond ervoor is gebeurd, of omdat je iets hebt gedaan of gezegd waar je spijt van hebt. Het is ook biologisch: Wanneer je lichaam ontregeld is door overmatige alcoholinname, flakkeren ontstekingsroutes op en zet je je in de vecht-of-vluchtmodus, wat zich voordoet als een angstig of opgewonden gevoel. Bovendien is alcohol een depressivum van het centrale zenuwstelsel, waardoor je je down en out kunt voelen. Bovendien gooit drank je stemming regulerende neurotransmitters in de war, wat ook angst kan veroorzaken.

Hier komt kamille om de hoek kijken: deze geneeskrachtige plant wordt al duizenden jaren gebruikt als ontstekingsremmer, antioxidant en mild kalmerend middel. Een onderzoek in Phytomedicine uit december 2016 wees uit dat zowel kortdurend als langdurig gebruik van kamille-extracten de symptomen van angst verlichtte. En een onderzoek uit januari 2018 in het Journal of Psychiatric Research ontdekte dat wanneer mensen met angststoornissen kamille-extract slikten, dit hun niveaus van het stresshormoon cortisol in evenwicht bracht.

Trouwens, kamille kan helpen bij andere katersymptomen dan angst. Een studie uit juni 2017 in het Journal of Education and Health Promotion suggereert dat het de slaap verbetert. Het verminderde ook misselijkheid bij chemotherapiepatiënten, onthulde een onderzoek uit 2017 in de Avicenna Journal of Nursing and Midwifery Care.

Drink een tot twee kopjes per dag als je herstelt van een avondje uit. Probeer traditionele geneeskrachtige biologische kamillethee, want dit is het beste voedsel tegen een kater.

De meest pure Kamille thee is gemaakt van gedroogde Kamille bloemen om zo optimaal van de geneeskrachtige eigenschappen te kunnen profiteren, bijvoorbeeld tegen een kater, maagproblemen en migraine

het beste voedsel tegen een kater

7. Probeer vitamine C

Je denkt er waarschijnlijk aan om C te laten knallen als je een verkoudheid voelt opkomen, maar het kan je ook een oppepper geven als je post-bender sleept. Het drinken van alcohol veroorzaakt oxidatieve stress, wat leidt tot ontstekingen. Vitamine C is een krachtige antioxidant die vrije radicalen bestrijdt en ontstekingsmarkers vermindert.

Het beste voedsel tegen een kater is rijk aan Vitamine C, zoals sinaasappels, kiwi’s, aardbeien, broccoli en paprika. Het heeft de voorkeur om vitamines uit een voedselbron te halen. Maar als je te misselijk bent om te eten, neem dan een of twee keer per dag een supplement van 1000 milligram vitamine C.

Het 100% vegan Vitamine C Supplement van Sundt© is een echt krachtpakket. Het versterkt de afweer van het lichaam en daarmee jouw immuunsysteem, helpt bij stofwisselingsprocessen, leidt tot meer energie en zorgt voor een algemeen gevoel van welzijn.

het beste voedsel tegen een kater

8. Slurp wat bottenbouillon

Vraagt ​​u zich af wat u het beste kunt eten als uw kater maagklachten veroorzaakt? Ik raad bottenbouillon aan voor misselijkheid. Het vermindert darmontsteking en permeabiliteit. Drink een tot twee keer per dag een warme mok bouillon.

Als je misselijk bent van een kater, houd je dan aan een schoon, eenvoudig, voedzaam dieet zonder toegevoegde suikers of ongezonde vetten. Zware, bewerkte voedingsmiddelen laten je lever harder werken en je wilt je lever een pauze geven. Als je een van de bijna 50 procent van de mensen bent die vettig voedsel eet als ze een kater hebben, hebben we het volgens een onderzoek van American Addiction Centers uit 2018 tegen jou!

9. Overweeg acupressuur

Deze traditionele Chinese pijnverminderingsbehandeling werkt door het activeren van specifieke punten op de meridianen of energiekanalen van het lichaam. Het kan hoofdpijn en misselijkheid van een kater verlichten.

Als je hoofd bonst, zoek dan het drukpunt dat bekend staat als L-14 of Hegu. Deze plek bevindt zich tussen de basis van je duim en wijsvinger. Mash erop met diepe, stevige druk gedurende één tot drie minuten indien nodig. Voor misselijkheid, richt u op het punt genaamd P-6 of Neiguan. P-6 is drie vingerbreedtes onder de plooi van je binnenste pols. Druk er enkele minuten met uw vingertoppen op.

10. Ga slapen

Drank is kryptoniet voor een goede nachtrust. Het verstoort de slaap en schaadt in het bijzonder de REM-slaap. Het leidt ook tot frequentere nachtelijke ontwaken terwijl het snurken en slaapapneu intensiveert. Een gebrek aan slaap kan alle symptomen van een kater verergeren, dus het is absoluut noodzakelijk om je circadiane ritme weer in balans te krijgen. Slaap is ook de beste manier om lichaamspijnen van een kater te verminderen.

De dag na het drinken is het belangrijker dan ooit om een ​​goede slaaphygiëne toe te passen. Volgens de National Sleep Foundation betekent dat een uur voor het slapengaan je elektronica loskoppelen; het vermijden van cafeïne, rijke maaltijden en – natuurlijk – alcohol laat op de dag; frisse lucht, zonlicht en beweging krijgen; en uw slaapkamer comfortabel, koel, donker en stil te houden.

Hoe zit het met dutjes? Hoewel je een dutje kunt doen als je uitgeput bent, moet je niet te lang of te laat op de dag slapeng. Anders vind je het misschien moeilijk om ‘s nachts in slaap te vallen. Alcohol kan je slaapschema in chaos storten, dus je kunt hoe dan ook moeite hebben om in dromenland te komen. Probeer in dat geval diep adem te halen of een slaapmeditatie aan te zetten. Veel mensen zweren bij de 4-7-8 ademhalingsmethode en middenrifademhaling. Of probeer een van deze ontspanningsapps.

U leest: Wat is het beste voedsel tegen een kater? Dit is de top 10!

Ook populair: Is matcha thee gezond? Lees hier de 7 gezondheidsvoordelen!