Wat is jouw quarantaine beauty horror story?

quarantaine beauty verhalen

Het is waarschijnlijk veilig om te zeggen dat het mooiste moment van niemand de afgelopen 14 maanden heeft plaatsgevonden. Graaf terug in die geheugenarchieven en je zult veel eerder momenten vinden zoals de tijd dat je probeerde een banaan te desinfecteren, of besefte dat je gemakkelijk een hele serie in één keer zou kunnen bekijken. Of misschien had je niet-zo-beste moment te maken met je uiterlijk. Om het vooral te veranderen – beslissingen over grote schoonheid zitten op het gevaarlijke kruispunt tussen pure verveling en pure wanhoop, wat ook toevallig is waar velen van ons onze tenten opsloegen om de pandemie te doorstaan. Als lockdowns beginnen los te raken, kijken we terug. Welke doe-het-zelf-klussen gingen mis? Van welke haastige make-overs had je meteen spijt? Drie BeautyToko-lezers delen hun horrorverhalen.

De veel-te-rood waarschuwing

Oeps-niveau: wijnvlek op een rood tapijt

“Ik had van nature blond haar in mijn kinderjaren, en toen het van nature donkerder begon te worden toen ik 16 was, begon ik het te accentueren om het weer lichtblond te maken. Toen de eerste Covid-19-lockdown van kracht werd, moest ik hard mijn uitgroei laten bijwerken. Op dat moment dachten we allemaal dat het onmogelijk langer dan een paar weken kon duren. Toen er twee maanden verstreken waren zonder dat het einde in zicht was, besloot ik het heft in eigen handen te nemen. Ik had eerder zowel roze als lavendel kleurende conditioners voor boventonen op mijn zeer blonde haar gebruikt, en beide tinten waren na ongeveer tien dagen volledig uitgewassen. Dus besloot ik om de grens tussen mijn natuurlijke basis en gemarkeerde blondine te verzachten door Boventoon in Goudbruin te gebruiken, gemengd met een klodder gember. Wat kan er fout gaan? Ik smeerde het mengsel op, zette de timer op 15 minuten … en zag eruit als Poison Ivy. Mijn arme zoontje herkende me niet en begon te huilen!

Ik heb ALLES geprobeerd om het te vervagen: poedervormige vitamine C-tabletten aangebracht als een masker, zuiverende shampoo, vele dagen op het strand. Maar dit spul was eigenwijs, en toen het een beetje optilde, werd mijn haar neongeel. Ten slotte bracht ik mijn half grijsbruine, halfgele haar naar mijn kapper, die ook alles in haar arsenaal probeerde. Het enige dat ik hoefde te doen, was het geel verven zodat het bij mijn natuurlijke haarkleur paste. Ik zal nu een grijzende brunette zijn totdat het laatste stukje geel voldoende is uitgegroeid om afgesneden te worden. Dan is het weer blond. Ik zal nooit meer een gekleurde conditioner aanraken!”

Houd het lot van je coupe in eigen handen met een kappersschaar voor thuis

quarantaine beauty

De bevreesde chop

Oeps-niveau: je vriendin-met-grote-mond vertellen over een verrassing

“Na amper tien maanden mijn appartement te hebben verlaten, begon het kijken naar een Instagram-feed vol chique Franse influencers zoals Jeanne Damas en Camille Yolaine zijn tol van mijn psyche te eisen. Je zou kunnen zeggen dat ik meer dan een beetje gefixeerd raakte op mijn haar. Hun elegante foto’s deden me langzaamaan denken dat het enige dat tussen mij en dat niveau van moeiteloosheid stond een kleine bijknipbeurt was. Mijn haar was bijna heuplengte, en net als Raponsje voelde ik dat de lengte mijn gevangenschap symboliseerde in de beperkte vierkante meters van mijn appartement. Een kappersbeurt riep dromen op van een wandeling langs de oevers van de Seine in een gebloemde jurk en nonchalante rode lippenstift terwijl de wind door mijn perfect warrige lokken raasde. Ik was ervan overtuigd dat als ik mijn haar in de juiste coupe had, ik eindelijk vrij zou zijn.

Door de jaren heen heeft mijn haar een aantal doe-het-zelf-rampen doorstaan. (Ik probeerde het allemaal te bleken met alleen Frost & Glow-highlightkits, heb het per ongeluk paars geverfd, mijn vriend een ongelijke kom laten knippen … je snapt het wel.) Dus toen de beperkingen in onze stad iets losser werden, besloot ik verantwoordelijk te zijn en zlef een professional te spelen.

Aangemoedigd door de eeuwenoude misvatting van ‘verander je haar, verander je leven’, geloofde ik dat mijn nieuwe leven maar een uur en 30 centimeter verwijderd was. Het knippen was begonnen. En toen begon het föhnen. Ik hield mijn toenemende paniek in bedwang, gutste over mijn nieuwe coupe en tegen de tijd dat ik klaar was, zag ik eruit als een verwaterde Cameron Diaz in My Best Friend’s Wedding. (Minus de parelketting en de ingetogen trui.) Haar dat net boven mijn sleutelbeen moest rusten, viel boven mijn schouders uit. Meestal is de flippy-out-fase het middelpunt van een ongemakkelijke uitgroei, maar in dit geval is het waar mijn haarreis begon. Drie maanden later heb ik eindelijk geaccepteerd dat ik door kort haar meer op een WASP uit de jaren 90 lijk dan op een cool Frans meisje. Op dit punt ben ik gewoon aan het bidden dat ik zonder klappen uit de lockdown kom. “

Het Olaplex No 3 haarmasker herstelt de gebroken zwavelbruggen van het haar

quarantaine beauty

De neerwaartse spiraal voor perfecte krullen

Oeps Level: Garnalencocktail als je allergisch bent voor schaaldieren

“Het grootste deel van mijn leven heb ik mijn haar op precies dezelfde manier gestyled: een buzz-cut. Als ik een grote gelegenheid had of mezelf voelde, misschien, heel misschien, zou ik mijn haar aan de voorkant opsteken. Toen ik ging studeren, was het tijd voor verandering. Ik liet mijn steil haar zo lang groeien dat het met een klein product perfect zou liggen. Het viel precies op de goede plaatsen. Het was geweldig! Het downloaden van TikTok op mijn dieptepunt halverwege de quarantaine veranderde dat gevoel in minuten. Elke TikToker had perfecte stuiterende krullen, iets waar ik altijd al jaloers op was geweest. Zodra de salons in de zomer weer open gingen, maakte ik een afspraak voor een permanent. En ik had niet gelukkiger kunnen zijn met mijn nieuwe haar. Een bonus: het mengsel van permanent, zon en zout water veranderde mijn toch al blonde haar op de een of andere manier stralend wit. Ik had echt het gebleekte haar waar elke homoman in crisis van droomt.

Maar zonder enige kennis van het verzorgen van krullend haar, begonnen de krullen te vallen. Zes weken later voelde ik me toe aan een opfrisbeurt. Nog zes weken daarna ging ik terug naar binnen, klaar voor nog strakkere krullen – die keer werkte het niet. Dus minder dan een week later keerde ik terug naar de salon om het opnieuw te proberen. Als je iets weet over verwerkt haar, wat ik niet wist, was dit allemaal geen goed idee. Maar ik dacht gewoon: de chemicaliën waren duidelijk te vroeg weggespoeld! Tegelijkertijd … Weet je nog hoe mijn haar platina was geworden? Nou, natuurlijk besloot ik dat het donker verven van blond haar een krachtige zet was. Ik haatte mezelf met bruin haar meteen en liet de kapper het weer bleken tot mijn natuurlijke tint. Drie maanden, vier permanenten, een enkel proces en een dubbel proces later, was ik eindelijk klaar. Niet alleen was mijn haar gebakken, maar ik had ook chemisch mijn hoofdhuid verbrand, waardoor ik de illusie kreeg dat ik vroegtijdig kaal werd.

Negen maanden na de fatale dag van mijn eerste permanent, herstellen mijn haar en hoofdhuid nog steeds. Ik neem Finasteride dagelijks, spoel mijn hoofd af met Minoxidil en ik heb twee flessen Olaplex nr. 3 doorgenomen. Een woord voor de wijzen? Wees voorzichtig met TikTok. “

Ook populair: Corona cadeautje sturen? Geef iets voor in de brievenbus!

Dit vind je misschien ook leuk: