Wat moet je niet eten voor het slapen gaan? Vermijd deze top 5

wat niet eten voor het slapen gaan

Als je ‘s nachts moeite hebt met slapen, kan dat de schuld zijn van iets dat je voor het slapengaan hebt gegeten of gedronken. Dat wil niet zeggen dat je alle voedingsmiddelen voor het slapengaan moet vermijden, maar sommige veroorzaken meer slaapproblemen dan andere. Lees verder voor de top vijf met wat je niet moet eten voor het slapen gaan omdat dit de oorzaak kan zijn van je slapeloze nachten.

Top 5 met wat je niet moet eten voor het slapen

1. Cafeïne

Cafeïne leeft niet alleen in je koffiekopje. De stimulerende natuurlijke stimulant is ook te vinden in producten als pure chocolade en thee en kan tot acht uur na consumptie in uw systeem blijven. Voor een goede nachtrust raden deskundigen over het algemeen aan om na 17.00 uur geen cafeïne meer te gebruiken. op zijn laatst.

2. Alcohol

Hoewel het drinken van een paar drankjes je kan helpen om in slaap te vallen, is het misschien niet de kwaliteitsslaap die je zoekt. Alcohol kan ervoor zorgen dat je ‘s nachts meerdere keren wakker wordt, of je het nu weet of niet, en je ‘s ochtends suf voelt.

3. Suiker

De energiestoot die je krijgt van suiker kan soms nuttig zijn (zoals vlak voor een intensieve training). Bovendien smaakt suiker gewoon goed! Maar met een zeer zoete snack voor het slapengaan kun je langer wakker blijven dan je zou willen.

4. Pittig en zuur voedsel

Pittige en zure gerechten zijn heerlijk, maar als je het te dicht bij het slapengaan eet, kun je last krijgen van brandend maagzuur of andere tekenen van zure oprispingen. Liggen versterkt het gevoel en kan je uren wakker houden.

5. Moeilijk te verteren voedingsmiddelen

Voedingsmiddelen die veel vezels bevatten, hebben meer tijd nodig om te verteren en kunnen uiteindelijk zwaarder zijn voor uw maag. Hoewel deze voedingsmiddelen overdag geweldig voor je zijn, kunnen ze, als ze vlak voor het slapengaan worden gegeten, ongemak veroorzaken dat je ‘s nachts wakker kan houden. Als u eraan werkt om meer vezelrijk voedsel zoals groenten te eten, probeer ze dan tijdens de lunch of tijdens een vroeg diner binnen te krijgen om maagklachten te voorkomen die uw slaap onderbreken.

De Calming Pillow Spray met Lavendel, Kamille en Geranium olie helpt je in slaap vallen

Ook populair: De beste tongschraper van Kruidvat: geen slechte adem meer