Wat te doen tegen droog haar? Zó gaat je haar weer glanzen!

wat te doen tegen droog haar

Wat te doen tegen droog haar? Als het erop aankomt, hebben de meesten van ons op zijn minst nagedacht over hoe het zou zijn om glad, zacht, zijdeachtig haar te hebben dat glinstert in alle lichtomstandigheden, à la Pantene Pro-V-modellen. Terwijl natuurlijke haartypes van de gekrulde, kinky en golvende varianten steeds meer geaccepteerd worden, was het niet zo lang geleden dat je met gezwollen haar van welke soort dan ook zou worden bestempeld als “onverzorgd”; een groot probleem voor velen van ons.

Degenen onder ons met droog haar hebben vaak de last moeten dragen om te kiezen tussen talloze uren styling met de beste shampoo voor droog haar, een hoogwaardige conditioner en een hele reeks stylingtools of ons best doen om een ​​geschikte up-do voor die gelegenheden waar hoeden als ongepast zouden worden beschouwd. Omgaan met chronisch droog haar klinkt misschien als een onbeduidend probleem voor Pantene-mensen, maar iedereen die er middenin zit, weet hoe enorm frustrerend, tijdrovend en onaangenaam droog haar is.

Bij het proberen onszelf te redden, is het de moeite waard om een ​​beter begrip te krijgen van ons droge haar en of het zelfs “repareerbaar” is, wat ons doet afvragen: is droog haar genetisch bepaald?

De Tigi Bed Head Rehab Shampoo en Conditioner herstellen en hydrateren droog haar intensief, hoe beschadigd het ook is. Lees de lovende reviews op bol.com van klanten en bestel online

Wat te doen tegen droog haar

Wat veroorzaakt droog haar?

Hoewel er procedures zijn die iedereen kunnen helpen om er permanent uit te zien alsof ze de genetische loterij hebben gewonnen, tenzij je de middelen en de wens hebt om de rest van je leven in pruiken te investeren, is je haarervaring grotendeels wat het is. Aan de positieve kant, sommige van de oorzaken van droog haar zijn volledig te behandelen.

Enkele van de meest voorkomende boosdoeners zijn bijvoorbeeld de warmtestylingtools die we gebruiken om onze droge manen te temmen. Of we nu geen genoeg kunnen krijgen van onze föhn of we aanbidden de stijltang, het is algemeen bekend dat het aanbrengen van warmte op het haar het beschadigt door het uit te drogen.

Hetzelfde concept is zelfs van toepassing op mensen die in hete, droge gebieden wonen; de constante blootstelling aan hitte in uw externe omgeving kan absoluut droog haar veroorzaken. Andere omgevingsfactoren zijn blootstelling aan wind en neerslag, maar ook de keuze om vaak te gaan zwemmen of te vaak te douchen.

Onze gewoonten en onze omgeving zijn doorgaans gemakkelijk te bestrijden als het gaat om droog haar. Aan de andere kant lijkt het erop dat voor sommigen van ons, wat we ook doen, droog haar de overhand heeft…

De genetische factor “droog haar”

Helaas kan droog haar erfelijk zijn, en deze oorzaak is vaak veel moeilijker te bestrijden.

Afgelopen zomer begon ik aan mijn “Curly Girl Method”-haarreis om te zien of ik het beste uit mijn onhandelbare manen kon halen. Ongeveer sinds de puberteit begon mijn toch al dikke en stugge haar te groeien met een golfpatroon en de gevreesde droge en pluizige eigenschappen.

Zonder iemand om me te begeleiden, wist ik niet hoe ik mijn haar moest verzorgen of stylen, dus bleef ik proberen om de Pantene-look te bereiken zonder resultaat. Ik moest zoveel tijd besteden aan stylingtools met warmte dat tegen de tijd dat ik klaar was met het bereiken van een rechtere, slankere look, ik al het haar in mijn nek had uitgezweet.

Uiteindelijk had ik er genoeg van en begon ik mijn natuurlijke haar te omarmen, maar het was nog steeds tragisch “onverzorgd” en zag er droog uit.

De Curly Girl-methode en droog haar

Toen ik eenmaal de Curly Girl-methode tegenkwam, voelde ik voor het eerst in decennia weer hoop. Tijdens al mijn onderzoek en aanpassingen van de ene shampoo voor krullend haar naar de volgende shampoo voor droog haar en de beste leave-in conditioner die ik kon vinden, stuitte ik op een YouTuber die deze methode al meer dan een jaar volgde – religieus.

Ik heb een video van haar bekeken waarin ze haar eigen frustratie uitte dat ondanks alles precies te doen zoals het moest, haar haar er nog steeds droog uitzag.

Ze heeft een prachtig golvend patroon, maar veel kroezen en nooit een gezonde, glanzende, gevoede look. Helaas leerde ze dat ze een van de vele mensen is (inclusief ikzelf) met genetisch droog haar.

De Tigi Bed Head Rehab Shampoo en Conditioner is de best beoordeelde shampoo tegen droog haar en is speciaal ontwikkeld om extreem beschadigd en pluizig haar te herstellen

Wat te doen tegen droog haar

Wat zijn de genetische oorzaken?

Zoals we allemaal weten, ondergaat het lichaam een ​​aanval van veranderingen zodra de puberteit toeslaat, en sommige van deze veranderingen kunnen de huid en het haar drastisch beïnvloeden. Acne-uitbarstingen, vettig haar, roos en zelfs veranderingen in de haartextuur of -patroon kunnen allemaal voorkomen.

De reden voor veel van deze veranderingen komt neer op onze talgklieren, beter te omschrijven als de klieren die de natuurlijke oliën afscheiden die ons lichaam nodig heeft om gezond te blijven. Deze onderhuidse kleine buggers kunnen grote schade aanrichten als ze niet goed in balans zijn – en veel mensen zijn dat!

Problemen zijn onder meer overproductie van olie, onderproductie van olie en zelfs de productie van een vette olie die aan de hoofdhuid blijft kleven in plaats van zich langs de haarschacht te verspreiden. Als klap op de vuurpijl is 50 procent van de mensen in wezen “allergisch” voor het bijproduct van hoofdhuid talg, wat leidt tot roos.

Het is zeker gebruikelijk dat haar een drogere, brozere kwaliteit krijgt naarmate we ouder worden, maar zelfs in onze beste jaren kunnen we vastzitten met de vork-in-een-elektrische-stopcontact-look. Misschien is ze ermee geboren, inderdaad.

Wat te doen tegen droog haar?

Er is geen snelle oplossing voor problemen met droog haar, in de eerste plaats omdat de oorzaak zo sterk kan variëren.

Als je de oorzaak van je droge haarprobleem niet kunt achterhalen door middel van vallen en opstaan (zoals het stoppen van warmtestyling voor een paar weken), kun je ervoor kiezen om met een dermatoloog te gaan praten die mogelijk een diagnose kan stellen en kan helpen behandelen. uw hoofdhuidproblemen.

Het gebruik van de beste shampoo voor droog haar, zoals de Tigi Bed Head Rehab Shampoo en Conditioner is een geweldige optie, ongeacht wie je bent of waarom je haar droog is; zorg ervoor dat u de formule vindt die het beste past bij uw persoonlijke analyse van droog haar en kijk uit naar een betere hydratatie van uw lokken!

Ook populair: Droge haarpunten verzorgen: de 10 beste tips van haarexperts

Dit vind je misschien ook leuk: