Wat te doen tegen muggen: 5 effectieve manieren om ze te weren

wat te doen tegen muggen 1

Vraag jij je af: wat te doen tegen muggen? Buiten, vooral in de schemering, duurt het maar een paar minuten om een ​​diepgewortelde minachting voor muggen te ontwikkelen. En alsof onophoudelijk zoemen in de buurt van je oor en smullen van je blootgestelde armen en benen niet genoeg is, kunnen muggen een aantal infectieziekten overbrengen, een feit dat de insecten verheft van hinderlijk tot een regelrecht gezondheidsrisico.

Natuurlijk kun je een overvloed aan apparaten kopen die zijn ontworpen om de bugs af te weren, te vangen en te doden. Maar hoe bevredigend bugzappers en geëlektrificeerde insectenmeppers ook mogen lijken, weinig of geen van deze producten zijn effectief als het gaat om het beheersen van de muggenpopulatie in uw tuin.

1. Gebruik insectenwerende schermen

Maximaliseer frisse lucht binnenshuis, maar introduceer een insectenwerende barrière. Men adviseert het gebruik van fijnmazige schermen in alle openstaande ramen en deuren. Hierdoor kunnen windstoten je huis binnenkomen, maar zijn de openingen van de horren te klein voor muggen om door te dringen.

Overweeg ook om uw veranda af te schermen. Schermen zijn gewoon het beste apparaat om muggen te bestrijden. Ze waren de oorspronkelijke vorm van ongediertebestrijding, en met een goede reden. Als je al schermen hebt, controleer dan de afdichtingen rond de randen en gebruik een patchkit om eventuele scheuren te repareren.

Het Magnetisch Vliegengordijn houdt muggen en andere laagbeestjes buiten de deur

wat te doen tegen muggen

2. Weg met stilstaand water

Muggen planten zich voort in water, en ze kunnen het zelfs in de kleine hoeveelheid water die in een flesdop zou passen. Dat betekent dat het absoluut noodzakelijk is om buitenspeelgoed te legen en kruiwagens en andere buitenspullen te verwijderen die water kunnen opvangen na een regenbui.

Houd uw dakgoten en afvoerleidingen vrij van vuil – verstopte bladeren en takken kunnen ervoor zorgen dat er water ophoopt. In slechts vier dagen rijpen eieren die in het water zijn gelegd tot nimfen. Dus als het op een maandag regent, wacht dan niet tot het weekend om stilstaand water kwijt te raken. Tegen die tijd zal het te laat zijn.

3. Houd uw tuin onder controle

Gebruik een grasmaaier, een grastrimmer of zelfs een kettingzaag om hoog gras, struikgewas en boomtakken te maaien. Muggen geven de voorkeur aan koelere plekken in de schaduw. Door hoog gras of ledematen die schaduwen op uw tuin werpen te minimaliseren, maakt u de leefomgeving direct rondom uw huis veel minder aantrekkelijk voor muggen.

Meer zon binnenlaten helpt ook om natte plekken op te drogen. Als uw gazon oneffen terrein of kuilen heeft, vult u deze met teelaarde en plant u graszaad. Met rust gelaten, zullen eventuele dips tijdens elke regenval water verzamelen en een potentiële voedingsbodem vormen.

4. Gebruik ventilatoren, zelfs buitenshuis

We hebben drie methoden getest om de muggenactiviteit in een groot gebied te beheersen: citronella-kaarsen, een oscillerende voetstukventilator en een op batterijen werkende gebiedsdiffusor die geraniol afgeeft, een natuurlijk afweermiddel dat is afgeleid van planten. We ontdekten dat de ventilator veel effectiever was dan citronella-kaarsen of de geraniol-diffuser.

Onze tests toonden zelfs aan dat de ventilator de landingen van muggen met 45 tot 65 procent verminderde voor mensen die in de buurt zaten. Er is een reden waarom je veranda-fans ziet in muggenrijke gebieden zoals de tropen. Hoewel een ventilator het voor muggen moeilijker maakt om tegen de constante bries in te vliegen, helpt het ook bij het verspreiden van koolstofdioxide dat door mensen wordt uitgestoten. Dat secundaire voordeel is goed, want muggen detecteren de verbinding in de lucht die we uitademen, wat hen begeleidt wanneer ze zich willen voeden.

De extreem stille Duux Whisper Fan is de bestverkochte ventilator op bol.com

wat te doen tegen muggen

5. Blijf afgedekt en gebruik afweermiddel

Hoezeer de bovenstaande stappen ook zullen helpen om muggen in uw eigen tuin te verminderen, het beheersen van de grotere populatie vereist gerichte inspanningen van de gemeenschap. Zelfs als je je aan de regels houdt, kan de tuin van je buurman een broedplaats zijn.

Om je te beschermen tegen beten, draag je lange mouwen, gebruik je een effectief insecten verdrijvend middel, en ga je niet naar buiten tijdens de belangrijkste voedertijden – zonsopgang en zonsondergang. Deze voorzorgsmaatregelen kunnen uw blootstelling tot een minimum beperken, waardoor u minder risico loopt op door muggen overgebrachte ziekten, zodat u met meer gemoedsrust van het buitenleven kunt genieten.

Ook populair: Moet de huidverzorging in de zomer aangepast worden?