Wat veroorzaakt een sinaasappelhuid + behandeltips

wat veroorzaakt sinaasappelhuid

Wat veroorzaakt een sinaasappelhuid? Het hebben van een ongelijkmatige teint en het bereiken van een ideale huidtextuur kan moeilijk zijn. Van een ruwe huid tot schilfering tot zonnebrand, het is geen geheim dat er tal van huidproblemen kunnen optreden en dat er verschillende methoden zijn die een gelijkmatige, gladde huidtextuur zouden moeten helpen bevorderen.

Een zorg die uw teint kan beïnvloeden, is een sinaasappelhuid. Als je van de term hebt gehoord (en als je dat nog niet hebt gedaan) en meer wilt weten over wat het werkelijk betekent – of hoe je het kunt aanpakken – ben je hier aan het juiste adres. Hieronder delen we wat een sinaasappelhuid is, wat de oorzaak is en hoe je je huidverzorgingsroutine kunt veranderen om het uiterlijk te verbeteren.

Wat is een sinaasappelhuid?

Sinaasappelhuid is precies wat u waarschijnlijk denkt dat het is: een huid die een vergelijkbare textuur heeft als die van een sinaasappelschil. Sinaasappelschillen zijn niet helemaal glad, ze hebben kleine puntjes die overal ingesprongen zijn. Hoewel de sinaasappelhuid niet echt oranje van kleur is, heeft hij wel stippen die lijken op die op een sinaasappel. Het gaat om een dikkere, ingedeukte huid met vergrote poriën en een ruwe textuur.

De Weleda Berken Anti Cellulite Olie bevat een speciale formule van actieve plantenextracten waaronder tarwekiemolie en biologische rozemarijn om de sinaasappelhuid te verminderen en het bindweefsel te verstevigen

Wat veroorzaakt een sinaasappelhuid

Wat veroorzaakt een sinaasappelhuid?

Sinaasappelhuid heeft niet één oorzaak. Er zijn verschillende redenen waarom iemand met dit huidverzorgingsprobleem te maken kan hebben, een van de meest voorkomende is schade door de zon. De Skin Cancer Foundation stelt dat blootstelling aan de zon textuurveranderingen kan veroorzaken die resulteren in een leerachtig uiterlijk, zoals een sinaasappelhuid. Als je een sinaasappelhuid op je gezicht hebt, is dit waarschijnlijk de oorzaak.

Dit huidprobleem op uw lichaam kan echter iets anders zijn. De Mayo Clinic legt uit dat cellulitis een kuiltjes of bobbelige huidtextuur veroorzaakt en vaak wordt beschreven als een sinaasappelschiltextuur. Dit komt het meest voor op de dijen en billen.

Hoe de sinaasappelhuid te verbeteren en te voorkomen

Nu je weet wat een sinaasappelhuid is en wat de oorzaken zijn, ben je waarschijnlijk nieuwsgierig: is de sinaasappelschil permanent? Je zult blij zijn te horen dat er manieren zijn om sinaasappelhuid te verbeteren en te voorkomen, waar we hieronder op ingaan.

1. Draag zonnebrandcrème
Het zou geen verrassing moeten zijn dat onze beste tip om sinaasappelhuid te voorkomen, is om zonnebrandcrème te dragen. De Skin Cancer Foundation raadt aan om een fysieke zonnebrandcrème te dragen met een SPF van minimaal 30 om je huid te beschermen. Om twee stappen in één uit te schakelen, gebruikt u een vochtinbrengende crème met SPF om uw gezicht te hydrateren en te beschermen.

2. Scrub
Als je een ruwe huid hebt, kan exfoliëren helpen om dode huidcellen te verwijderen en de zichtbaarheid van grote poriën te minimaliseren. Gebruik bijvoorbeeld een zachte peeling-toner die de kracht van glycolzuur gebruikt om de huid weer naar boven te halen en donkere vlekken na verloop van tijd te helpen verminderen.

3. Gebruik een anti-cellulite product
Als je te maken hebt met een sinaasappelhuid, probeer dan een anti-cellulite product zoals de hierboven genoemde Weleda Berken Anti Cellulite Olie in je huidverzorgingsroutine op te nemen. Dit type olie helpt om sinaasappelhuid te verminderen, de glans en egale teint van uw huid te versterken en dofheid tegen te gaan — het is een echte multitasker.

4. Bezoek een dermatoloog
Hoewel je zelf kunt proberen het uiterlijk van de sinaasappelhuid te verminderen, is het altijd een goed idee om een dermatoloog te bezoeken. Ze kunnen u helpen een beter begrip te krijgen van de oorzaak van dit huidprobleem, specifiek voor u, en u helpen bepalen wat de beste manier is om dit aan te pakken voor uw unieke huid.

De Eveline Cosmetics Slim Extreme 4D Night lipo shock therapy is een product voor een 2 weken intensieve afslank- en verstevigingstherapie. Het wordt aanbevolen als dagelijkse anti-cellulite behandeling

Wat veroorzaakt een sinaasappelhuid

U leest: Wat veroorzaakt een sinaasappelhuid + behandeltips

Ook populair: 9x de beste body scrub voor een zachte huid volgens dermatologen