Water filter kopen? Bestel de Brita Maxtra voor €31,45 online!

water filter kopen

Wilt u graag een water filter kopen? Het menselijk lichaam bestaat voor ongeveer 60% uit water (H2O). Dit maakt toegankelijkheid tot zijn pure vorm van levensbelang. Bovendien wijzen de uitputting van het water en de toenemende crisis erop dat we ervoor zorgen dat we het maximale uit elke druppel halen en bijdragen aan het behoud ervan.

Direct uit de kraan drinken is misschien niet het juiste om te doen, hoewel er verschillende verhandelingen over zijn. De kwaliteit varieert met de toevoerbron waaruit het water uw glas vult. De meeste onderzoekers zijn van mening dat kraanwater een groot aantal verontreinigingen kan bevatten, waaronder additieven die de potentie hebben om u ziek te maken.

Weet je zeker dat je waterzuiveraar je water van de beste kwaliteit levert? Zo niet, dan kan een filter hierbij helpen. Verschillende merken zoals Brita bieden de toekomst van drinkwater. Met filters van hoge kwaliteit die zijn ontworpen met de nieuwste zuiveringstechnologie en uitstekende klantenservice van dergelijke providers, is filtratie probleemloos verlopen.

Hoewel er verschillende opties op de markt zijn als het gaat om een water filter kopen, laten we eens kijken waarom u er een moet kiezen die H2O levert die beter smaakt, helderder is en vrij is van verontreinigingen die een negatieve invloed kunnen hebben op uw gezondheid. Hier zijn enkele veelvoorkomende filtratiemethoden waarmee de filters zijn ontworpen. Merk op dat sommige systemen ook meer dan één filtratiemethode in hun ontwerp kunnen integreren.

Welke water filter is het beste?

De best beoordeelde water filter op bol.com is de BRITA MAXTRA+ waterfilter. Ze zorgen dankzij de inNovatieve MicroFlow® TechNology voor een nog betere filtratie van kraanwater. Ze bestaan uit een fijne zeef om zand en vuil uit leidingen tegen te houden en filteren kraanwater op basis van een mix van krachtige Ion Exchange parels (houden kalk & metalen tegen) en MicroCarbon parels gemaakt uit kokosnootschalen (houden chloor en smaakverstorende stoffen tegen). Wat zorgt voor heerlijk zacht water. Ideaal als basis voor warme en koude dranken en ook om lekker mee te koken.

Water filter kopen

Het distillatieproces

In eenvoudige bewoordingen is destillatie een zuiveringsproces waarbij de componenten van H2O ervan worden gescheiden met behulp van kook- en condensatiemethoden. In een filter voltrekt zich een soortgelijk proces waarbij de stoom wordt gezuiverd.

Het maakt de verwijdering mogelijk van zware metalen zoals lood, kwik, arseen en andere metalen die gezondheidsrisico’s kunnen veroorzaken. Dit proces kan echter leiden tot een verlies van magnesium en calcium waardoor een slechte smaak ontstaat.

Actieve Koolfilters 

Sommige filters zijn gebouwd om onzuiverheden op te vangen met de absorberende koolstoftechnologie. Dit zijn de luchtreinigers die gebruik maken van actieve koolstoffilters en die zo kunnen worden ontworpen dat ze comfortabel op werkbladen, kraanfilters en in de spoelunits passen.

Als u op zoek bent naar een technologie die een slechte geur uit water kan verwijderen of de smaak ervan kan verbeteren, is dit een goede keuze. Bovendien kan het op efficiënte wijze zware metalen, pesticiden en een overvloed aan vluchtige organische componenten elimineren, waardoor vers drinkwater H2O wordt verkregen.

RO (omgekeerde osmose) 

Een zuiveringsproces dat als een populaire technologie de markt voor waterfilters binnenstormde, omgekeerde osmose maakt gebruik van een semipermeabel membraan om onzuiverheden eruit te filteren. Verontreinigingen zoals cadmium, koper, lood, kwik, arseen, barium, nitraat evenals parasieten en de meeste andere zware metalen worden geëlimineerd door het RO-zuiveringsproces. Het nadeel van deze methode is dat bij het filtratieproces een aanzienlijke hoeveelheid water wordt verspild.

 1 BRITA MAXTRA+ filterpatroon is goed voor 4 weken of 100 liter gefilterd kraanwater. Door ze tijdig te vervangen geniet je altijd van heerlijk BRITA gefilterd water. U kunt 6 stuks voor €31,45 bestellen.

Water filter kopen

De keramische manier

Een eenvoudige filtratietechnologie die water zuivert met de poriën die aanwezig zijn op de filterkaarsen, keramische luchtreinigers zijn niet zo effectief in het verwijderen van verontreinigingen. Er is een kans dat het chemische stoffen bevat, aangezien deze luchtreiniger alleen elementen kan filteren die groter zijn dan de keramische poriën.

Deze zijn vervaardigd in twee verschillende uitvoeringen, één waarbij het filter hol is van binnen en de andere die het koolstoffilter bevat. Keramische sedimentfilters zijn een klassiek voorbeeld van het eerste type.

Sommige keramische filterpatronen met een kern die is ontworpen met actieve kool, zullen waarschijnlijk ook het passeren van metallische verontreinigingen en organische componenten verminderen.

Als je een keramische luchtreiniger gebruikt, zorg er dan voor dat je alleen kiest voor keramische filters met de juiste micronclassificatie en kwaliteit. Andere zuiveringsmachines, zoals machines die UV-technologie gebruiken voor desinfectie en het doden van micro-organismen, zijn ook populair, maar kunnen alleen het beste werken als de te filteren H2O superhelder is.

De meeste mensen kiezen een filter op basis van het installatiegemak en de kwaliteit die in het gebied wordt geleverd. Voor kleinere gezinnen van bijvoorbeeld twee personen zijn de karaffilters een goede keuze. Van kraanfilters tot filters voor onder de gootsteen, u kunt er een installeren die aan de behoefte aan gezuiverd water voldoet.

Voordat u een filter voor uw huis aanschaft, moet u de normen voor waterbehandeling en de kwaliteitscontrole bekijken om er zeker van te zijn dat het voldoet aan alle noodzakelijke voorschriften en over de juiste certificering beschikt.

U leest: Water filter kopen? Bestel de Brita Maxtra voor €31,45 online!

Ook populair: Rituals huisparfum: dit zijn de beste geuren voor elke stemming