Waterproof mascara verwijderen zonder wimpers te verliezen

Waterproof mascara verwijderen

Waterproof mascara is een redder in nood voor zweterige zomerdagen en houdt de wimpers urenlang gekruld. Maar omdat waterdichte make-up is ontworpen om lang mee te gaan en vrijwel alles te weerstaan, is waterdichte mascara moeilijker te verwijderen dan gewone mascara. Een onjuiste verwijdering kan ervoor zorgen dat wimpers uitvallen of dat de huid rond de ogen kan irriteren.

Wij hebben een aantal tests uitgevoerd om de beste mascara’s voor gevoelige ogen, de beste waterproof mascara’s en de beste drogisterij mascara’s op de markt te vinden, dus we weten het een en ander over het omgaan met waterdichte formules. Om waterdichte make-up op te lossen, moet u vertrouwen op een zachte oogmake-up remover, zoals Estee Lauder Gentle Eye Makeup Remover. Vermijd formules gemaakt met minerale olie, die tot puistjes kunnen leiden; natriumlauriersulfaat, dat de huid rond de ogen kan irriteren en in verband is gebracht met kanker en neurotoxiciteit; en diazolidinylureum, dat rode, geïrriteerde en jeukende ogen kan veroorzaken.

Hier zijn de beste tips van onze schoonheidswetenschappers en klinische optometristen over het verwijderen van waterdichte mascara. Hoewel het dragen van waterdichte mascara volkomen veilig is, raden onze experts aan om spaarzaam te zijn met waterdichte formules, omdat het verwijderen irriterend kan zijn voor huid en ogen. (Psst: deze tips werken ook voor het verwijderen van gewone mascara):

Hoe waterproof mascara verwijderen?

  1. Doordrenk een wattenschijfje met oogmake-up remover en druk op het oog. Je moet voorzichtig zijn en zachte pads kiezen die niet schurend zijn voor je ogen.
  2. Veeg na een paar seconden naar beneden en weg. Zorg er altijd voor dat je de wimpers grondig verzadigt met oogmake-up remover voordat je de mascara verwijdert. Hierdoor kan het product volledig werken bij het oplossen van de mascara, waardoor de wimpers worden beschermd en make-up voorzichtig maar effectief wordt verwijderd met minimaal trekken (en dus minimaal wimperverlies).
  3. Gebruik een wattenstaafje doordrenkt met make-up remover om mascara voorzichtig tussen de wimpers schoon te maken om vegen de volgende ochtend te voorkomen.
  4. Wrijf of schrob niet over hardnekkige stukjes. De huid rond je ogen is tot 10 keer dunner dan andere delen van je gezicht en is daarom kwetsbaarder. Herhaal in plaats daarvan het proces als je mascara nog steeds blijft hangen.

Een van de best beoordeelde reinigers voor waterproof mascara op bol.com is de Estee Lauder Gentle Eye Makeup Remover, welke extra mild is voor de tere huid rondom de ogen

Wat gebeurt er als je je make-up ‘s nachts niet verwijdert?

We snappen het, het verwijderen van make-up ‘s nachts kan een hele klus zijn, vooral na een lange dag, maar je moet je mascara en oogmake-up altijd aan het einde van de dag verwijderen om te voorkomen dat opgedroogde mascara-stukjes in je ogen komen. Behalve dat het je ogen irriteert, kan slapen in make-up mogelijk nog meer schade aanrichten.

Mascara kan geweldige kleine schuilplaatsen kan creëren waar bacteriën en ziektekiemen zich kunnen voortplanten. Erger nog, het dagenlang niet schoonmaken van mascara weegt op de wimpers en kan leiden tot sneller verlies van wimpers. Bovendien ziet oude mascara er gewoon slecht uit! Dus neem voor je ogen, huid en gezondheid een paar minuten de tijd om je make-up eraf te vegen.

Kan ik waterproof mascara verwijderen met kokosolie?

Kokosolie is over het algemeen veilig om rond de ogen te gebruiken, maar zorg ervoor dat u het niet in uw ogen krijgt, want het is meestal niet steriel genoeg of veilig voor de binnenkant van de ogen.

Kokosolie kan in een mum van tijd worden gebruikt, maar het zou enige moeite kosten om het te verwijderen, vooral als je niet wilt dat de huid rond onze ogen bijzonder vettig is. In plaats daarvan raden experts aan om waterproof mascara-make-up removers te gebruiken, die zijn samengesteld met oog voor de gevoeligheid van het oog en die olieminnende ingrediënten in evenwicht brengt met water minnende ingrediënten. Dit vermijdt dat zware gevoel dat oliën vaak op de huid hebben.