Welk serum past bij mij? Hier is de ultieme gids per huidtype

Welk serum past bij mij

Heb je je ooit afgevraagd: Welk serum past bij mij? Of zelfs als je er een zou moeten gebruiken, wat dat betreft? Als dat zo is, beschouw dit dan als uw ultieme gids voor serums. Om dit krachtige product te begrijpen en door de verschillende typen te navigeren, hebben we contact opgenomen met gecertificeerde dermatologen. Bekijk in deze gids wat serums zijn, hoe je ze gebruikt en welk serum past bij welk huidtype.

Wat is een serum?

Serums zijn sterk geconcentreerde huidverzorgingsproducten die een verhoogd vermogen hebben om in de huid te dringen. Om deze redenen kunnen ze de voortgang versnellen op basis van uw behoeften. Serums zijn een van mijn favoriete huidverzorgingsproducten. Ze zijn er in vloeibare, heldere, gel- en olieachtige vormen.

Serums zijn meestal licht en bevatten verschillende actieve ingrediënten die zijn gericht op uw huidproblemen, waaronder puistjes, veroudering, hyperpigmentatie, vervuiling, fijne lijntjes, rimpels, herstel en meer. Je kunt serum zien als een star quarterback of het ankerbeen in een estafette. In wezen kan het uw beste, krachtigste bondgenoot zijn in uw dagelijkse regime om uw idee van een mooie, stralende huid te bereiken.

Welk serum past bij mijn huidtype?

De markt is tegenwoordig erg verzadigd, wat goed kan zijn voor het vinden van het beste serum onder verschillende huidtypes, tinten en doelen. Omdat ze verschillende actieve ingrediënten bevatten, is het essentieel om iets te vinden dat echt is aangepast aan uw huidbehoeften. Klaar om te gloeien? Volg gewoon deze door dermatologen goedgekeurde gids voor de beste serums voor uw huidtype en problemen.

1. Beste serum voor de acne-gevoelige huid

Welk serum past bij mij

Retinoïden zijn de gouden standaard voor acne. Ze zijn echter meestal alleen op recept verkrijgbaar en in crèmevorm. U kunt wachten om een Rx van uw dermatoloog te krijgen. Anders is het raadzaam serums met BHA’s (salicylzuur) te onderzoeken als een waardig alternatief.

Aanbeveling voor de acne-gevoelige huid: Some By Mi 30 Days Miracle Serum, €22,20

2. Beste serum voor de vette huid

Welk serum past bij mij

Veel mensen met een vette huid vrezen dat hydratatie de olieproductie zal verergeren. Echter kunnen ze juist profiteren van een serum op waterbasis om zelfs in plaats van een vochtinbrengende crème te gebruiken, in plaats van een serum op basis van lipiden of olie. Bovendien, aangezien BHA’s helpen om olie onder het huidoppervlak aan te pakken, kunt u ook kiezen voor een product dat gericht is op een huid die gevoelig is voor puistjes. Ten slotte kunnen producten die niacinamide (vitamine B3) bevatten de talguitscheiding helpen verlagen.

Aanbeveling voor de vette huid: Paula’s Choice 10% Niacinamide Booster – Serum met vitamine B3 & B5, €52

3. Beste serum voor de rijpe huid

Welk serum past bij mij
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Zijn uw grootste huidproblemen fijne lijntjes, rimpels en andere tekenen van veroudering? Dermatologen adviseren het gebruik van serums die helpen bij collageenverjonging. Het is raadzaam aan om ‘s ochtends een vitamine C-serum (meestal in de vorm van L-ascorbinezuur) te gebruiken voor DNA-herstel, bijvoorbeeld om de effecten van overmatige blootstelling aan de zon te verhelpen. Kies dan ‘s avonds voor retinol om de huidcelvernieuwing te ondersteunen. Sommige formules, waaronder degene die hieronder wordt aanbevolen, mengen de twee ingrediënten voor een veilige en effectieve een-tweetje.

Aanbeveling voor de rijpe huid: REJUVATNATION Vitamine C serum & Retinol, €19,95

4. Beste serum voor de droge huid

Welk serum past bij mij
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Een go-to voor hydratatie is hyaluronzuur, maar ook glycerine en ceramiden. U kunt echter ook kijken naar meer bekende ingrediënten zoals aloë (een bevochtiger) en andere hydraterende plantaardige ingrediënten. Dermatologen adviseren om op zoek te gaan naar een hydraterend serum met een van de drie grote ingrediënten, met als primaire claim de droge en vochtarme huid te doven. De meeste mensen kunnen baat hebben bij het gebruik van een hyaluronzuurserum. Veel serums op de markt zijn op HA gebaseerd of bevatten een vorm ervan. Het komt van nature voor in de huid en trekt water aan naar diepere lagen.

Aanbeveling voor de droge huid: Vichy Mineral 89 Serum Booster, €23,50

5. Beste serum voor de gevoelige huid

Welk serum past bij mij
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Net als de mensen hierboven, kunnen mensen met een gevoelige huid altijd profiteren van hydraterende producten omdat hun huidbarrière reactiever is. Een geconcentreerde boost in hydratatie kan huidcellen ondersteunen die vatbaar zijn voor uitdroging, roodheid en barsten. Anders, hoop je de voordelen van retinol te ervaren, maar kun je de potentie ervan niet verdragen? Als dat zo is, is bakuchiol een optie, dat zachter is en veel van dezelfde anti-verouderingsvoordelen heeft van retinol die we net ontdekken. Vanwege een grotere kans op reactiviteit, wilt u misschien kiezen voor een schone formule met minimale ingrediënten en weinig (of geen) toevoegingen.

Aanbeveling voor de gevoelige huid: La Roche Posay Redermic Retinol B3 serum, €47,49

6. Beste serum voor hyperpigmentatie

Welk serum past bij mij
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Er zijn zoveel serumopties voor hyperpigmentatie. Of de jouwe nu de vorm heeft van melasma, ouderdomsvlekken, zonnevlekken of post-inflammatoire hyperpigmentatie (bijvoorbeeld de overblijfselen van een eerdere doorbraak), er zijn verschillende geweldige manieren om donkere vlekken te vervagen. Om te beginnen is het raadzaam om op zoek te gaan naar een stabiel vitamine C-serum om hyperpigmentatie effectief aan te pakken. Toch zijn er ook serums die vitamine C vermengen met botanicals om de huid verder op te fleuren, zoals:

  • kojiczuur
  • azelaïnezuur
  • moerbei-extract
  • alfa-arbutine

Ten slotte kan niacinamide, naast het vermogen om de olieproductie te normaliseren, donkere vlekken helpen verlichten.

Aanbeveling voor hyperpigmentatie: Eucerin Anti-Pigment Serum Duo, €37,71

7. Beste serum voor dofheid

Welk serum past bij mij
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Ontbreekt je huid aan glans en uitstraling? Als dat het geval is, moet u op zoek gaan naar een product met zachte chemische exfolianten. Dofheid houdt vaak verband met een langzame huidcelvernieuwing, wat ongeveer elke 28 dagen zou moeten gebeuren. Een serum met milde AHA’s (alfa-hydroxyzuren) of PHA’s (polyhydroxyzuren) zou voldoende moeten zijn. Een doffe huid kan ook baat hebben bij een serum met fruitenzymen, die in hoge percentages antioxidanten kunnen bevatten om de huid op te fleuren.

Dullness select: Biodermal Skin Booster Glow Serum, €34,99

Kan je meerdere serums tegelijk dragen?

Het verdubbelen van serums is een geavanceerde techniek is. Dat gezegd hebbende, dat kan meestal, maar met voorbehoud. Als je je huidverzorgingsroutine hebt voltooid en het gevoel hebt dat het product op je huid zit (in plaats van te absorberen), is dat een teken dat je te veel lagen hebt aangebracht. Bovendien passen bepaalde ingrediënten niet goed bij elkaar.

Vermijd het mengen van retinoïden en op retinol gebaseerde serums met benzoylperoxide. Dit kan irritatie veroorzaken en ook elkaars effecten tegengaan. Evenzo moet je vitamine C- en retinol-serums niet in lagen aanbrengen – tenzij ze samen zijn geformuleerd – om irritatie te voorkomen.

Alles bij elkaar genomen wordt aangeraden er een te vinden met beide actieve stoffen die je wilt, zodat je weet dat het op de juiste manier is geformuleerd om je tot één product te beperken.

Hoe gebruik je een serum?

Breng serum aan na het reinigen en vóór het hydrateren. Als je een geavanceerder regime volgt, breng het dan aan na het tonifiëren en sprayen van een gezichtsmist, maar vóór crèmes en andere occlusiemiddelen. Bij twijfel is een algemene vuistregel om producten aan te brengen van de dunste tot de dikste consistentie. Als je serums in lagen aanbrengt, kun je er één ‘s morgens en de andere ‘s avonds gebruiken. Misschien merk je ook dat je ze liever dagelijks afwisselt. Volg de instructies op de verpakking of zoals geadviseerd door uw dermatoloog voor hoe vaak u het dagelijks moet gebruiken.

Welk serum past bij mij: conclusie

Als je een belangrijk huidverzorgingsdoel hebt, is de kans groot dat serum je aanzienlijk kan helpen dit doel te bereiken. Het is vermeldenswaardig dat ze, omdat ze hogere concentraties actieve ingrediënten bevatten, meestal aan de duurdere kant zijn. Als u echter eenmaal het beste serum (s) voor u heeft gevonden, zult u waarschijnlijk merken dat een mooie huid – en het zelfvertrouwen dat eruit voortvloeit – van onschatbare waarde is.

U leest: Welk serum past bij mij? Hier is de ultieme gids per huidtype

Ook populair: Top 10 dagcrème zonder parfum die hydrateert en superzacht zijn