Welke gezichtscrème heb ik nodig? Zó vind je de perfecte dagcrème

Welke-gezichtscrème-heb-ik-nodig

“Koop moisturizer” – het lijkt gemakkelijk genoeg als je het op je takenlijst noteert. Maar dwaal door de huidverzorgingspaden en je leert snel dat de keuzes verwarrend kunnen zijn. Er zijn gezichtscrèmes, vochtinbrengende crèmes voor het lichaam en het gezicht, en lotions of zalven voor de droge, vette, gecombineerde of gevoelige huid. Voeg anti-verouderingsingrediënten en SPF toe en de verwarring groeit alleen maar. Dus hoe weet u welke vochtinbrengende crème het beste voor u is?

Gelukkig heeft de webshop van Douglas een ruim assortiment met uiteenlopende gezichtsproducten voor elk huidtype. Hieronder volgt een gids met alle informatie en tips over het kopen van de juiste moisturizer voor jouw huid. Gebruik deze no-nonsense strategieën om de juiste vochtinbrengende crème te kiezen om je huid de gezonde glow te geven die je zoekt.

Crème, lotion of zalf?

Het kiezen van een gezichtscrème is een must, ongeacht wat voor soort huid je hebt – vettig, droog of een combinatie van beide.

 • Als je een jeukende of droge huid hebt, wil je waarschijnlijk vocht vasthouden met een dikke zalf. Crèmes zijn dunner, helpen hydrateren en zijn goed voor de normale huid.
 • Lotions zijn het lichtst (water is hun hoofdbestanddeel) en passen goed bij een vette huid.
 • Als je een donkere huid hebt, kunnen droge plekken meer opvallen als de droge huid er licht en schilferig uitziet. Gebruik een dikke vochtinbrengende crème voor die gebieden. Zoek naar ingrediënten zoals ceramiden, glycerine, ricinusolie, vaseline en hennepzaadolie.

Baseer de dikte van je moisturizer op waar en wanneer je hem op je lichaam gebruikt. Kies een lichte vochtinbrengende crème voor overdag en een zwaardere voor ‘s nachts. Je kunt ook een dikkere crème voor je lichaam gebruiken en een lichtgewicht vochtinbrengende lotion voor je gezicht. Blijf in de zomermaanden bij lichtere, hydraterende moisturizers.

Waarnaar te zoeken in een gezichtscrème

 • SPF. Ongeacht uw huidtype, raadt zowat elke dermatoloog aan om een ​​vochtinbrengende crème te gebruiken met een zonbescherming van ten minste SPF 30 – het hele jaar door, bij elk weer. Je kunt dat in je moisturizer of in een apart product krijgen. Als je een gezichtscrème met SPF koopt, zoek er dan het liefst een die olie- en geurvrij is.
 • Antioxidanten. Vochtinbrengende crèmes met antioxidanten zoals groene thee, kamille, granaatappel of zoethoutwortelextract kunnen helpen om elk huidtype er fris en gezond uit te laten zien. Antioxidanten helpen bij het neutraliseren van vrije radicalen – moleculen die huidcellen afbreken.
 • Vette of acne-gevoelige huid. Als u vatbaar bent voor acne, wilt u ook op zoek gaan naar een niet-comedogene gezichtscrème die de poriën niet verstopt. Alfahydroxyzuren gaan onder andere veroudering tegen.
 • Droge huid. Ga voor een zwaardere vochtinbrengende crème en zoek naar ingrediënten zoals hyaluronzuur en dimethicon, die helpen de huid gehydrateerd te houden. Glycerine, propyleenglycol, eiwitten en ureum helpen ook om water naar je huid te trekken. Lanoline, minerale olie en vaseline houden vocht vast.
 • Gevoelige huid. Gebruik een hypoallergene en geurvrije vochtinbrengende crème. Kies er over het algemeen een gezichtscrème voor de gevoelige huid die minder dan 10 ingrediënten bevat. Minder ingrediënten betekent minder potentiële interacties met een kwetsbare huid.
 • Jeukende huid. Als een hypoallergene vochtinbrengende crème de jeuk niet verlicht, probeer dan een week lang een huidcrème met 1% hydrocortisonsteroïden, maar niet langer. Praat met uw arts als dit de jeuk niet verhelpt. U heeft mogelijk een ernstiger huidprobleem.
 • Eczeem. Gebruik een dikke vochtinbrengende zalf met vaseline, of gebruik gewoon vaseline om kloven te verzachten en de huid soepel te houden.
Welke gezichtscrème heb ik nodig
Dermatologen adviseren het hele jaar een ​​vochtinbrengende crème te gebruiken (samen) met tenminste SPF 30

Wat te vermijden bij het kiezen van een vochtinbrengende crème

Meer is niet altijd beter als het gaat om de lijst met ingrediënten in een vochtinbrengende crème. Vermijd enkele populaire extra’s om het meeste voordeel voor uw huid te krijgen.

 • Kleurstoffen en parfums. Of je nu een droge huid, een gevoelige huid of iets daartussenin wilt hydrateren; de meeste experts zeggen dat je onnodige en mogelijk irriterende ingrediënten, zoals toegevoegde kleurstoffen en parfums, moet vermijden. Antibacteriële middelen kunnen ook onnodig hard zijn en de huid ontdoen van essentiële oliën. De Clinique dagcrème Moisture Surge™ Intense 72H Lipid-Replenishing Hydrator is een goed bijvoorbeeld voor de (zeer) droge huid: het is parfum, olie- en parabeenvrij, en de gelcrème hydrateert de huid tot 72 uur intensief zonder irritaties.
 • Lichaamsvriendelijke ingrediënten. Wat goed is voor je lichaam, is niet altijd goed voor je gezicht. Vermijd moisturizers met populaire ingrediënten voor lichaamsproducten zoals lanoline, minerale olie, was of sheaboter. Deze kunnen de poriën verstoppen en acne op het gezicht veroorzaken.
 • Te veel zuren. Vermijd alfahydroxyzuren, glycolzuur, retinoïnezuur en salicylzuur als u een droge of gevoelige huid heeft. Deze ingrediënten kunnen te diep in de huid doordringen en de gevoelige huid irriteren. Blijf ook uit de buurt van producten met alcohol.
 • Overmatig gebruik van steroïde ingrediënten (voor jeukende huid). Beperk uw gebruik van steroïde crème of zalf tot slechts één of twee weken, tenzij uw arts aanbeveelt om het langer te gebruiken. Overmatig gebruik van deze crèmes kan de huid erg dun maken en tot andere huidproblemen leiden.
 • Ureum of melkzuur (voor eczeem of gebarsten huid). Blijf uit de buurt van vochtinbrengende crèmes die deze droge-huid-vriendelijke ingrediënten bevatten. Ze kunnen bestaande huidirritaties verergeren.

3 tips om het meeste uit je vochtibrengende crème te halen

 • Gebruik meer dan één vochtibrengende crème (indien nodig). Niemand heeft een kast vol vochtinbrengende producten nodig, maar een dunne lotion voor je gezicht en een dikke crème voor je lichaam zijn misschien precies goed voor je algehele huidverzorging.
 • Breng je moisturizer voor het lichaam aan terwijl je huid vochtig is. Breng uw favoriete vochtinbrengende crème een paar minuten na een bad of douche aan. Dep je huid daarna droog.
 • Laat uw vochtinbrengende crème dubbel werk doen. Wil je je huidskleur egaliseren? Zoek naar een getinte vochtinbrengende crème die geschikt is voor uw teint.

U leest: Welke gezichtscrème heb ik nodig? Zo vind je de perfecte dagcrème

Ook populair: La mer oogcreme review: de allerbeste voor donkere kringen