Welke keelsnoepjes zijn het beste en stoppen hoest het snelst?

Welke keelsnoepjes zijn het beste

Welke keelsnoepjes zijn het beste bij keelpijn en hoest? Het lijkt alsof de apotheek rijen medicijnen heeft voor de hoest. Deze producten omvatten de beste pillen, zuigtabletten, medicijnen in poedervorm, siropen en thee die allemaal bedoeld zijn om de jeuk in je keel te stoppen – en mogelijk gelijktijdige symptomen zoals pijn, congestie en zelfs koorts te behandelen.

Wanneer u kiest welke u wilt gebruiken, moet u de verpakking van het product lezen om er zeker van te zijn dat u daadwerkelijk medicijnen krijgt. Sommige producten beschrijven zichzelf als medicinaal, maar kunnen alleen menthol bevatten, dat de luchtwegen opent om congestie en hoesten te helpen verminderen. Mentholproducten kunnen medicinaal zijn zoals u dat wilt en genezen mogelijk niet de symptomen die u onder controle wilt houden, zoals stijgende temperatuur.

Over het algemeen is goede hydratatie de eenvoudigste en veiligste behandeling voor de hoest. Veel vocht drinken en de neusholtes spoelen met een zoutoplossing kan echt helpen hoesten en congestie onder controle te houden.

Welke keelsnoepjes zijn het beste? Welke medicatie u ook kiest om te nemen, moet helpen bij specifieke symptomen waar u zich zorgen over maakt. Ouders moeten zich er ook van bewust zijn dat hoestsiropen en menthol-wrijvingen niet worden aanbevolen voor kinderen. Aan kinderen ouder dan 12 maanden kunnen echter hoesttabletten en honing worden gegeven.

Deze oer Hollandse keelpastille verzorgt de keel en verfrist de adem. Met honing en citroen, voor verzorging van de keel. Met menthol voor een frisse adem. 

Welke keelsnoepjes zijn het beste

Wat zit er in typische hoestmedicatie?

Meestal is hoestmedicatie bedoeld om u te helpen drie dingen te doen: uw afscheiding verminderen, het slijm dat er al is ophoesten en de pijn van hard hoesten verdoven.

Het nemen van doses hoestsiroop is over het algemeen de veiligste en meest typische optie voor hoestbehandeling. De meest voorkomende hoestsiropen kunnen elke combinatie van deze vrij verkrijgbare medicijnen bevatten – dextromethorfan, een zeer zwak opiaat dat de hoestreflex verdooft; guaifenesine, een slijmoplossend middel dat afscheidingen kan losmaken; en pseudo-efedrine of andere decongestiva om de slijmproductie te verminderen.

Als je keelpijn hebt, is gorgelen met zout water een typisch huismiddeltje. Het zorgt ervoor dat het water slijm uit je keel kan trekken. Vrij verkrijgbare ontstekingsremmende medicijnen kunnen ook pijnverlichting bieden en zwelling helpen verminderen. Het drinken van thee met honing kan rustgevend zijn, evenals het gebruik van een luchtbevochtiger. Probeer kachels of ventilatoren te vermijden, omdat deze de lucht kunnen uitdrogen en meer irritatie van neus en keel kunnen veroorzaken.

Wat zit er in een typische hoestbui?

Keelsnoepjes – ook wel hoest- of keelpastilles genoemd – worden meestal gepresenteerd als een gemakkelijke manier om een ​​zere keel te verzachten of een hoestbui te kalmeren. Deze nietjes voor verkoudheid en griep zijn verkrijgbaar in zakken met vele soorten en smaken. Sommige kinderen of mensen kunnen sommige hoestdrankproducten zelfs verwarren met eenvoudige harde snoepjes.

Zuigtabletten kunnen verschillende doelen hebben, afhankelijk van hun formulering. Elk type hoestbui zal echter enige verlichting bieden in de vorm van het stimuleren van de speekselproductie. Sommige bevatten medicijnen, terwijl andere natuurlijke ingrediënten bevatten. Veel bevatten menthol.

Cepacol bevat bijvoorbeeld menthol, maar heeft ook cetylpyridiniumchloride, een bacteriedodend antisepticum. Het bevat ook benzocaïne, een verdovend middel. De combinatie geeft u een plaatselijke verdoving en een pijnstiller. Halls bevat menthol – en sommige soorten bevatten ook eucalyptusolie – maar geen antiseptisch of verdovend middel, waardoor het ideaal is voor lichte hoest.

Ludens bevat pectine uit fruit, dat – net als honing – de keel kan bedekken om zwelling en irritatie te verminderen. Een niet-gecoate en droge keel kan krassend aanvoelen en uiteindelijk hoesten veroorzaken. De formulering van Fisherman’s Friend omvat onder andere zoethoutextract, eucalyptusoliën, menthol en paprika. Al deze ingrediënten zijn gericht op het verlichten van pijn door de keel te bedekken en pijn te verlichten. Vooral de paprika veroorzaakt een kleine hoeveelheid pijn in de mond om de pijn uit de keel af te leiden.

Sommige hoestbuien kunnen ook ingrediënten bevatten die je immuunsysteem kunnen stimuleren, zoals vlierbessen, vitamine C of zink. Deze zullen niet veel pijnverlichting bieden, maar kunnen u wel helpen om veel sneller over de hoest heen te komen.

Dampo Keelpastilles verzachten snel de keel. De pastilles zijn aangenaam van smaak en helpen snel: daar zijn de speciaal door Dampo geselecteerde kruiden en etherische oliën voor. 

Welke keelsnoepjes zijn het beste

Hoe gebruik je keelsnoepjes effectief?

Keelpastilles zijn voornamelijk ontworpen om verlichting te bieden bij keelpijn en oncontroleerbare hoestbuien. Ze kunnen u ook helpen congestie te voorkomen. Breek de zuigtabletten niet in kleine stukjes wanneer u een dosis inneemt. Laat ze langzaam oplossen in je mond, zodat je langer van hun rustgevende effect kunt genieten.

Het zal zelden voorkomen dat u ernstige bijwerkingen krijgt van het nemen van keelsnoepjes. Een groot aantal zuigtabletten die menthol bevatten, kan echter hoofdpijn, misselijkheid en maagpijn veroorzaken – als ze snel worden geconsumeerd. Gebruik daarom altijd keelsnoepjes zoals aangegeven op de verpakking.

Bewaar ze in uw medicijnkastje en niet ook in uw voorraadkast. Veel hoestbuien bevatten ook suiker, wat na verloop van tijd kan leiden tot gewichtstoename of onbedoelde dosering van medicijnen als het gaat om kinderen die op zoek zijn naar snoep.

U leest: Welke keelsnoepjes zijn het beste en stoppen hoest het snelst?

Ook populair: 18x gezonde muesli soorten om je dag goed mee te beginnen

Dit vind je misschien ook leuk: