Welke kleur lippenstift past bij mij? Make-up experts geven advies!

Welke kleur lippenstift past bij mij

In de door schoonheid geobsedeerde wereld van vandaag zijn er oneindige tinten lipsticks in de aanbieding. Hoewel dit betekent dat shoppers veel keuze hebben, kan het ook overweldigend zijn. Met zoveel om uit te kiezen, kan het stressvol zijn om de beste schaduw voor jou te vinden. Hoewel het misschien ontmoedigend lijkt, vereist het vinden van uw perfecte tint slechts enige kennis over uw huid. Door de kleur te kiezen die het beste bij uw teint en ondertoon past, kiest u de meest flatterende tint voor u. We laten u zien hoe u kunt vinden welke kleur lippenstift u moet dragen en welke kleur het beste bij uw huid past. Dus of je nu op zoek bent naar de ultieme statement-tint of een geweldige dagelijkse kleur, wij helpen je een lipstick te vinden die voor jou op maat is gemaakt.

Identificeer je ondertoon

Als het gaat om het vinden van de perfecte kleur lippenstift, is het essentieel om je ondertoon te identificeren. Iedereen heeft een ondertoon, die geel en warm is, roze en koel of daartussenin en neutraal. Weten in welke van deze categorieën u valt, zal helpen wanneer u de make-upteller bereikt. Om te bepalen of je ondertoon koel, warm of neutraal is, kijk je naar de aderen aan de binnenkant van je polsen. Blauwe of paarse aderen geven aan dat je ondertoon koel is, terwijl groene aderen bij een warme teint horen. Als je niet kunt ontcijferen of je aderen blauw of groen zijn, heb je mogelijk een neutrale ondertoon en kun je zowel bij koele als warme kleuren passen. Dames met een olijfkleurige teint hebben vaak een neutrale ondertoon.

U kunt uw ondertoon ook identificeren door te letten op hoe uw huid verbrandt of bruin wordt. Warme huidtinten hebben meestal meer melanine en worden gemakkelijk bruin, terwijl die met koele ondertonen vaak verbranden of helemaal niet bruin kunnen worden. Houd er echter rekening mee dat de coole categorie ook ebbenhouten huidtinten kan bevatten. Als al het andere faalt, kun je ook kijken of je huid er beter uitziet met gouden of zilveren sieraden om je ondertoon te bepalen. Als je een warme teint hebt, zie je er beter uit met gouden sieraden, en als je een koele teint hebt, zal zilver flatterend zijn. Neutrale ondertonen kunnen beide dragen en zien er geweldig uit.

Weet welke tinten bij je ondertoon passen
Je ondertoon heeft een grote invloed op welke tinten lippenstift het beste bij je passen. Om een ​​tint te vinden die bij je ondertoon past, kun je je concentreren op vergelijkbare tinten. Over het algemeen zullen dames met koele ondertonen er het beste uitzien met koele tinten lippenstift, zoals die met blauwe of paarse tinten en klassiek rood. Dames met warme ondertonen zullen daarentegen beter passen bij warme tinten, zoals perzikkleurige en oranjekleurige lipsticks. Als je ondertoon neutraal is, zoals bij een olijfkleurige teint, heb je het geluk om er geweldig uit te zien met zowel warme als koele kleuren.

De beste lippenstift kleur voor jou

Lippenstift voor een zeer lichte huid

Welke kleur lippenstift past bij mij

Heb jij een blanke huid en vraag jij je af: welke kleur lippenstift past bij mij? De blanke huid is bleek en soms bijna doorschijnend. Als u deze huidskleur heeft, zult u waarschijnlijk snel verbranden en kunt u ook sproeten en wat roodheid hebben. Voor dames met een lichte huid zien lippenstiften in de kleuren roze, koraal, perzik, nude en beige er meestal het beste uit. Hoewel je andere tinten kunt proberen, moet je voorzichtig zijn met lippenstiften met een te gele ondertoon, omdat ze je kunnen uitwassen. Als je een blanke huid hebt en je hebt ook een koele ondertoon, dan zullen mokka-, nude- en frambozentinten je prachtig staan. Dames met een lichte en warme huid zullen er daarentegen prachtig uitzien met lichtroze en perzikkleurige nude tinten. Wat betreft avondlooks, eerlijke dames kunnen een fuschia-lip of een op blauw gebaseerde rood proberen voor een koele teint en een sinaasappel voor warme ondertonen.

Lippenstift voor een lichte huid

Welke kleur lippenstift past bij mij
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image.png

Vrouwen met een lichte huid zullen merken dat ze ietwat bleek lijken. In de zon zullen ze ook verbranden, maar het kan daarna bruin worden. Als je deze huidskleur hebt, zullen kleuren zoals roze, roze-beige, koraal en perzik flatterende keuzes maken. Net als lichte huidtinten, moeten dames met een lichte huid ook kleuren met gele en gouden tinten vermijden. Zoek in plaats daarvan naar roze tinten en toffee-nudes. Als je de voorkeur geeft aan iets meer gepigmenteerd, probeer dan een rozerood of rood koraal. Framboos kan ook goed werken voor een koele teint, net als mokka. Als je een warme ondertoon hebt, probeer dan lichtroze en perziken, evenals oranje koralen en camel-beige kleuren.

Lippenstift voor medium huid

Welke kleur lippenstift past bij mij
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image.png

Medium huidtinten hebben de neiging om snel bruin te worden en verbranden over het algemeen niet. Ze zijn ook meestal niet gevoelig. Als dit klinkt als je huid, overweeg dan om rozen-, mauve- en bessentinten te proberen. Met name bruin-mauve is een mooie keuze, en beige met zachtroze is een uitstekende nude-tint voor deze huidskleur. Voor mensen met een medium huid en een koele ondertoon, kunnen roze- en cranberrytinten een aanvullende keuze zijn. Voor een avondlook kun je ook wijnkleurige lipsticks proberen. Als je ondertoon daarentegen warm is, probeer dan eens rode tinten op basis van oranje, mandarijnen en zelfs koper- en bronstinten. Je zult er misschien versteld van staan ​​​​hoe mooi een van deze tinten je staat.

Lippenstift voor een gebruinde huid

Welke kleur lippenstift past bij mij
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image.png

Deze huidskleurgroep omvat zowel bruine teint als olijfkleurige tinten. Als je in deze categorie valt, is de kans groot dat je zelden verbrandt en het hele jaar door een gebruind uiterlijk behoudt. Voor dames met een gebruinde huid is het een goed idee om bruine en overdreven paarse lippenstiften te vermijden, omdat de kleuren kunnen botsen met deze teint. Als je een gebruinde huid hebt, moet je in plaats daarvan andere kleuren proberen, zoals koraal, dieproze tinten en oranje tinten. Vooral tinten zoals rood op basis van sinaasappel en mandarijnen zien er geweldig uit op een warme teint, terwijl koele ondertonen beter passen bij kersenrood en wijntinten. Wat betreft dames met een olijfkleurige huid, die over het algemeen een neutrale ondertoon hebben, zal bijna elke tint nude, rood, oranje en roze er goed uitzien.

Lippenstift voor een donkere huid

Welke kleur lippenstift past bij mij
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image.png

Degenen met een donkere huidskleur hebben een diepe teint en worden nooit verbrand door de zon. Ze hebben ook de neiging om zwart of donkerbruin haar te hebben. Als je in deze categorie past, overweeg dan bruine en paarse tinten zoals walnoot, karamel en wijn als je favoriete tinten. Diepe pruimen, bessen, donkerpaars en rood lijken ook opvallend op dames met een donkere huid, terwijl bleke lippenstiften vermeden moeten worden. Denk echter niet dat dit betekent dat je nude lipstick moet missen. Kies gewoon een warme nude-tint, zoals metallic bruin, warme karamel, roségoud of rijke bessen voor een flatterende look. Als je ook een koele ondertoon hebt, overweeg dan kleuren als robijn en metallic rood, evenals diepe wijntinten zoals merlot. Degenen met warme ondertoon kunnen zowel koper- en bronskleuren als kersenrood proberen.

Hoe lippenstift te kiezen

  • Bepaal of je ondertoon warm, koel of neutraal is.
  • Heb je een warme ondertoon, blijf dan bij warme lipsticks en heb je een koele ondertoon kies dan voor koele lipsticks.
  • Bepaal of uw huidskleur eerlijk, licht, medium, bruin of donker is.
  • Over het algemeen passen lichtere huidtinten bij zachtere en koelere kleuren, terwijl donkere huidtinten bij rijkere, warmere tinten passen.
  • Neutrale teint, zoals olijfkleurige huidtinten, ziet er geweldig uit bij elke kleur.
  • Onthoud dat regels bedoeld zijn om te worden overtreden, dus als je een andere kleur wilt proberen, ga ervoor.
Veelgestelde vragen

Welke kleur lippenstift past bij mij?
Stel jij jezelf vaak de vraag: welke kleur lippenstift past bij mij? Met alle beschikbare keuzes, kan het overweldigend zijn om te vinden welke lipstickkleur het beste bij je past. Het bepalen van de tint die het beste bij u past, is gebaseerd op uw teint en ondertoon. Deze kunnen neutraal, geel en warm of roze en koel zijn. Als je eenmaal weet wat je huidskleur is, moet je er rekening mee houden dat vrouwen met warme ondertoon er het beste uitzien met perzik- en oranjekleurige lippenstiften, terwijl vrouwen met koelere ondertonen meestal passen bij tinten zoals rood. Je moet ook overwegen of je huidskleur eerlijk, licht, medium, gebruind of donker is, omdat mensen met een bleke huid de neiging hebben om zachtere kleuren te gebruiken, terwijl een donkere huid er geweldig uitziet met rijke, warme tinten.

Welke kleur lippenstift is het aantrekkelijkst?
Bepalen welke kleur lippenstift het aantrekkelijkst is, hangt af van uw huidskleur en ondertoon, maar een paar klassieke tinten zien er bij de meeste vrouwen opvallend uit. Een van de meest populaire kleuren is nude, dat fantastisch is als alledaagse lipstick en je een mooi gevoel kan geven zonder al te veel moeite te doen. Een andere populaire, zij het veel gedurfdere keuze, is rood, dat aandacht vraagt ​​en je lippen benadrukt. Als je gaat kiezen voor gedurfde tinten, zorg er dan eerst voor dat je lippen in goede staat zijn, want eventuele uitdroging zal extreem zichtbaar worden.

Welke kleur lippenstift past bij mij en mijn outfit?

Welke kleur lippenstift past bij mij en mijn outfit? Je lipstick matchen met je kleding is eigenlijk makkelijker dan je misschien denkt. Nude lippenstift heeft de neiging om goed te werken met alle outfits en is een geweldige look voor elke dag. Tinten zoals rood kunnen worden gecombineerd met accessoires van een vergelijkbare kleur, of je kunt ervoor kiezen om directe matching te vermijden en in plaats daarvan te kiezen voor lippenstiften die een complementaire tint hebben bij je outfit. Dit is een veel minder risicovolle keuze omdat een exacte match een beetje te veel kan zijn.

Hoe kies ik online een lipsticktint?
Wanneer je online een lipstickkleur kiest, kun je het niet uitproberen, maar als je weet welke huidskleur en ondertoon je hebt, is de kans groter dat je een kleur kiest waar je dol op bent. Over het algemeen zien mensen met koele ondertonen en een donkere huid er geweldig uit in rijke, warme kleuren zoals rood, terwijl mensen met een lichte huid en warme ondertonen beter geschikt zijn voor minder gedurfde tinten en in plaats daarvan moeten kiezen voor kleuren zoals perzikkleurige of oranje getinte lippenstiften.

Ook populair: MAC Love Me lipstick review in Bated Breath

Dit vind je misschien ook leuk: