Welke oordopjes zijn het beste: AirPods Pro of Sony WF-1000XM4?

welke oordopjes zijn het beste

Apple’s AirPods Pro zijn de ultieme draadloze oordopjes geworden en behoren tot de meest populaire ooraccessoires aan deze kant van het millennium. Als de beste toppen van Apple bieden ze tal van functies, helder geluid, ruisonderdrukking en een look en feel die allemaal Cupertino is. Als zodanig is het bijna onvermijdelijk dat elk nieuw paar vlaggenschip-oordopjes boordevol functies ermee wordt vergeleken.

De nieuwste die zich kunnen meten met Apple’s beste zijn de ruisonderdrukkende monsters van Sony, de WF-1000XM4. De XM4, de opvolger van Sony’s baanbrekende XM3-knoppen, heeft een geheel nieuw ontwerp, ruisonderdrukking van wereldklasse, briljant geluid en tal van functies. Dus wat is het juiste paar voor jou? Volg hieronder terwijl we deze vechtpartijen punt voor punt vergelijken.

Welke oordopjes zijn het beste: Apple of Sony?

De prijs

Ooit was het een veel nauwer gevecht, maar tegenwoordig is Apple’s AirPods Pro vaak te vinden voor veel minder dan hun adviesprijs van €279,00. Als u ze niet vindt voor ongeveer €200, betaalt u waarschijnlijk te veel. Ondertussen zal Sony’s WF-1000XM4 je €279,00 voor de volle prijs kosten, hoewel ze ook af en toe hun weg naar de verkoop vinden. Vanuit een puur prijsstandpunt zijn Apple’s AirPods Pro momenteel de gemakkelijkere knoppen op uw portemonnee.

Onze keuze: Apple AirPods Pro

Pasvorm en design

Als er iets is waarop u van Apple kunt rekenen, zijn het toegankelijke, briljant ontworpen producten. Een evolutie van de originele AirPods, de AirPods Pro zijn een studie in ergonomie en bruikbaarheid. Hun vermogen om automatisch te koppelen met iPhones maakt ze zeer eenvoudig te gebruiken. Hun verkorte stelen zorgen niet alleen voor een geweldige manier om de knoppen in te brengen en te verwijderen, maar dienen ook als een intrigerend controlecentrum waarmee je je een weg kunt banen door commando’s.

De magnetisch bevestigde oordopjes van de oordopjes maken het veel gemakkelijker om een ​​pasvorm te vinden dan de originele AirPods, en hun vederlichte, halfopen ontwerp zorgt ervoor dat ze licht en comfortabel in je oren zitten, terwijl ze toch onder lichte druk blijven zitten. Maak het af met IPX4-waterbestendigheid voor de knoppen zelf en een gladde en wendbare oplaadcassette en je hebt een leuk klein pakketje.

De oordopjes van Sony bieden solide comfort en bruikbaarheid, maar hun omvang en gewicht (die zeker een indrukwekkende hoeveelheid technologie bevat) is een grotere vraag dan de AirPods Pro, letterlijk. De XM4 gebruikt schuimrubberen tips om een ​​indrukwekkende afdichting te creëren voor passieve en actieve ruisonderdrukking die relatief comfortabel is, maar dit kan de tips na verloop van tijd minder veerkrachtig maken en maakt ze ook een beetje een karwei om in te brengen.


We waarderen het IPX4-waterbestendige ontwerp van de WF-1000XM4, dat is afgerond voor een stijlvolle uitstraling en gemakkelijke toegang tot aanraakbedieningen. Hun nieuwe matte oplaadcassette is ook veel kleiner dan die van de XM3, waardoor de oordopjes heel gemakkelijk mee te nemen zijn. Bovendien is de USB-C-oplaadpoort, naast draadloos opladen, veel veelzijdiger dan de Lightning-poort van Apple. Toch is het een zware taak om Apple te verslaan met een strak ontwerp, en Sony slaagt hier niet helemaal in.

Onze keuze: Apple AirPods Pro

Bestel de Apple AirPods Pro bij bol.com

welke oordopjes zijn het beste

Functies en batterijduur

De AirPods Pro hebben een mooie reeks functies, van hun vermogen om snel te koppelen met al je iCloud-compatibele Apple-apparaten, tot een draadloos oplaadetui, een oordopjeszoeker, de mogelijkheid om één oordopje tegelijk te gebruiken, automatisch pauzeren, en steeds relevanter, hun ruimtelijke audiofunctie. De laatste werkt met Apple-producten zoals de iPhone en nieuwere iPads om een ​​aparte en opwindende luisterervaring te creëren die erop gericht is je beter onder te dompelen in het geluidsveld.

Wat Sony betreft, heeft de WF-1000XM4 misschien niet alle vlaggenschipfuncties – er is bijvoorbeeld geen multi-point Bluetooth-koppeling – maar ze zijn redelijk goed geladen. Ze ondersteunen een goed gevulde app, met alles van EQ en transparantiemodus tot de mogelijkheid om het omgevingsgeluid automatisch aan te passen aan uw omgeving. Ze worden ook geleverd met de mogelijkheid om één oordopje tegelijk te gebruiken, automatisch pauzeren en push-to-talk, wat muziek dempt en externe audio binnenbrengt met een lange druk.

In tegenstelling tot de knoppen van Apple, is er geen oordopjeszoeker. De XM4 had hier ook de kans om de knoppen van Apple te verslaan met een speciale volumeregeling, maar helaas moet je andere functies verwisselen om het volume rechtstreeks op de knoppen te regelen.

De XM4 heeft een aantal belangrijke overwinningen op de toppen van Apple. Om te beginnen, in tegenstelling tot de AirPods Pro, werken bijna alle functies van de XM4 even goed met welke telefoon je ook kiest. Bovendien bieden ze een veel betere batterijduur. Terwijl Apple 5 uur afspeeltijd per oplaadbeurt bereikt (en 24 uur in totaal met de oplaadcassette), biedt de XM4 8 uur afspeeltijd per oplaadbeurt met ruisonderdrukking en tot 12 uur zonder (naast twee volledige oplaadbeurten) . Dit zorgt voor de overwinning.

Onze keuze: Sony WF-1000XM4

Ruisonderdrukking

We houden je niet in spanning: Sony doet hier nog een rondje. Apple’s AirPods Pro doen een bewonderenswaardige taak om ongewenste geluiden te stoppen, en hun transparantiemodus – ontworpen om het geluid om je heen binnen te laten om je bewust te zijn van je omgeving – behoort tot de meest natuurlijk klinkende in het genre.

Dat gezegd hebbende, ze kunnen Sony’s geluidverpletterende actieve ruisonderdrukking gewoon niet bijhouden. In combinatie met hun geweldige passieve geluidsisolatie, zijn de XM4 serieuze geluidsmoordenaars die op het moment van publicatie slechts één echte rivaal hebben, Bose’s QuietComfort Earbuds. Bovendien creëren de knoppen van Apple, hoewel indrukwekkend vanwege hun grootte en ontwerp, wat witte ruis bij ruisonderdrukking die de geluidskwaliteit kan beïnvloeden. Simpel gezegd, Sony is een topper in deze categorie.

Onze keuze: Sony WF-1000XM4

Geluidskwaliteit

Nog een troef voor Sony, deze oordopjes behoren tot de best klinkende in het genre. De bas is vol en pittig, zonder aanmatigend te zijn, het middenbereik is warm en soepel, terwijl het bovenste register strak en gecontroleerd is, alsof de knoppen elk geluid poort controleren om er zeker van te zijn dat alleen de aangename, noodzakelijke frequenties erdoor komen. Ze bieden ook zowel AAC als Sony’s eigen LDAC Bluetooth-codec, ontworpen voor draadloze transmissie van hogere kwaliteit.

De oordopjes van Apple zijn niet traag en bieden een helder en uitgebalanceerd geluid dat zeer toegankelijk is. Maar met alleen AAC kunnen ze de Bluetooth-transmissiekwaliteit van Sony niet evenaren (met ondersteunde apparaten). En zelfs als ze dat zouden kunnen, zijn hun stuurprogramma’s gewoon niet opgewassen tegen het geweldige geluid dat Sony’s WF-1000XM4 reproduceert, waardoor de laatste tot de beste in de biz behoort.

Onze keuze: Sony WF-1000XM4

Bestel de Sony WF-1000XM4 oordopjes bij bol.com

welke oordopjes zijn het beste

En de winnaar is …

En welke oordopjes zijn het beste volgens onze tests? Sony’s WF-1000XM4-oordopjes zijn de voor de hand liggende winnaar na het optellen van de scores. Ze klinken beter, werken harder om ruis buiten te sluiten en bieden meer veelzijdige functies en een langere batterijduur voor beide zijden van het mobiele gangpad. Als je het geld hebt, zul je versteld staan ​​van wat deze oordopjes kunnen doen met zowel de frequenties waar je van wilt genieten als de frequenties die je koste wat kost probeert weg te houden.

Maar niet zo snel. Voor veel iPhone-gebruikers maakt het eenvoudige, ergonomische ontwerp van Apple’s AirPods Pro, samen met hun geweldige integratie met alles wat Apple te bieden heeft, een aanlokkelijke aantrekkingskracht. Als je geen Android-telefoon hebt of van plan bent te kopen – en je waardeert eenvoud en slimme ergonomie boven geluid van hoge kwaliteit en geweldige actieve ruisonderdrukking – dan zijn de oordopjes van Apple misschien wel de betere koop (en tegen een lagere prijs om op te starten).

Afhankelijk van je gebruik, kan een van deze paren knoppen een fantastische aanvulling zijn op je technische arsenaal. Als u eenvoud en een Apple-vriendelijk ontwerp voorop stelt, zou Apple’s AirPods Pro het meest logisch kunnen zijn. Als je verlangt naar voortreffelijk geluid, veelzijdigheid en ultrakrachtige ruisonderdrukking, pak dan Sony’s WF-1000XM4 en kijk niet achterom.

Ook populair: 12x de beste draadloze koptelefoon van 2021 volgens tech experts