Welke parfum lijkt op Alien? Dit zijn 6 soortgelijke geuren en dupes

welke parfum lijkt op alien

Alien van Thierry Mugler is, net als zijn tegenhanger Angel, al heel lang een bestseller. Veel mensen genieten van de geur van het parfum, maar willen ofwel een goedkoper alternatief vinden dat hetzelfde ruikt of een kloon die lang niet zo sterk is als het origineel. In dit bericht wil ik Alien een aantal potentiële geuren presenteren om in de goede richting te wijzen. Welke parfum lijkt op alien? Bekijk de 6 parfums die het meest dicht in de buurt komen van Thierry Mugler’s Alien.

Top 6 parfums die lijken op Alien

Welke parfum lijkt op Alien? Bekijk hier de zes beste parfum suggesties.

1. GOEDKOPE DUPE VAN ALIEN:

Milton Lloyd – Stars

Welke parfum lijkt op alien

Als je een spotgoedkope versie van Alien wilt, is Stars by Milton Lloyd 50ml het beste wat je gaat doen. Voor minder dan €12 krijg je een zeer goede imitatie van Alien, met dezelfde jasmijn, amber en houtachtige mix…alleen met een lagere intensiteit en kwaliteit. Desalniettemin komt Milton Lloyd met zeer goed ruikende geuren, en Stars is een goed voorbeeld van het merk dat het goed doet.

2. LICHTERE KLOON VAN ALIEN:

Ajmal – Sacrafice For Her

Welke parfum lijkt op alien
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-3.png

Ajmal – Sacrifice for Her 50ml is een mooie replica van het meeste van wat je van Alien gaat krijgen. Het heeft een interessant semi-aquatisch gevoel aan de bovenkant en een romige vanille-afdronk. Daartussenin zitten musk, ambergrijs en jasmijn. De jasmijn is stevig, maar eerlijk gezegd, niet zo krachtig of overheersend als in onze doelgeur. De sillage is niet van hetzelfde niveau als Alien en de algehele prestaties zijn een tandje lager. Dat gezegd hebbende, voor ongeveer €44,95 per fles kan Sacrifice in feite de schoenen van het Thierry Mugler parfum vullen.

3. MINDER INTENS, MEER BLOEMIG:

Agent Provocateur – Lace

Welke parfum lijkt op alien
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-3.png

Alien van Mugler is een zeer krachtige en diepe geur. Lace daarentegen verlaagt de intensiteit wat en zorgt voor een soepelere ervaring. Er zijn ook citrustonen aan deze toegevoegd en meer een bloemenmelange dan alleen jasmijn. Al is dat nog steeds een belangrijke factor. Lace geeft je nog steeds een goede prestatie, het is alleen niet zo sterk als de Mugler. Meer een boeket, toegevoegd fruit en minder ambergrijs…maar verder een close proximation. Meestal rond de €25 per fles van 100ml.

4. LICHTER, ZOETER/VANILLE ALTERNATIEF:

Antonio Banderas – Her Golden Secret

Welke parfum lijkt op alien
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-3.png

Her Golden Secret is geen exacte dupe, maar het is zeer betaalbaar en komt redelijk in de buurt van wat we zoeken. Er is een witte bloemenmix bovenaan met een houtachtige basis. De tonen zijn niet hetzelfde, maar de geur is een goede benadering. Haar Golden Secret maakt het af met een rijke en zachte vanillenoot, die zich vermengt met de gardenia om het een lichte romigheid te geven. Zoeter dan Alien, maar een leuk alternatief.

5. ALIEN MET AMANDELEN

Cacharel – Catch Me

Welke parfum lijkt op alien
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-3.png

Je krijgt de noten van Alien met Catch Me EdP van 50ml, alleen anders gewogen en met de toevoeging van amandel- en citrustonen. De citrus mengt goed en het hart van de geur heeft een mooie nootachtige kwaliteit. Niet echt veel amber hier, maar de jasmijn is zeer goed gedaan, en er is een melkachtige amandelnoot die later in het eerste uur van dragen naar voren komt. Veel overlap met Alien, maar blijft toch onderscheiden.

6. LICHTERE EN PITTIGERE FLANKER:

Thierry Mugler Alien Fusion

Welke parfum lijkt op alien
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-3.png


Als je iets wilt dat in de buurt komt van de originele Alien, waarom probeer je dan niet een van zijn flankers? Alien Fusion is een van de beste van het stel, maar geeft je een lichtere ervaring met wat extra kruiden van gember en kaneel. Het opent met die frisse kruidigheid en de aantrekkelijke geur van oranjebloesem. De vanille en amber komen door en zullen later in de slijtage sterker worden. Wat ik leuk vind aan deze parfum, is dat je veel overeenkomsten krijgt met de originele, geweldige uitvoering, en dat hij gemakkelijk de lente- en zomermaanden in kan en daar echt schittert.

U leest: Welke parfum lijkt op alien? Dit zijn 6 soortgelijke geuren en dupes

Ook populair: 14x de beste mannen parfum volgens vrouwen aller tijden