Welke parfum lijkt op Dior Sauvage: 7 alternatieven en dupes

Welke parfum lijkt op Dior Sauvage

Dior’s Sauvage EDT werd de afgelopen vijf jaar een van de meest populaire, zo niet de meest populaire mannengeuren. Het is verbazingwekkend hoe alomtegenwoordig deze geur is geworden. Zodra een eau de cologne zo’n populariteit heeft bereikt, zal het ongetwijfeld andere geuren voortbrengen die hetzelfde ruiken of vrijwel een exacte kloon zijn. Welke parfum lijkt op Dior Sauvage In dit bericht ga ik zeven opties bieden voor mannen die een geur willen die dicht bij Sauvage van Christian Dior ligt, inclusief een geur die het veel goedkoper kan benaderen.

Welke parfum lijkt op Dior Sauvage?

1. Beste algehele Sauvage kloon:

Prada – Luna Rossa Carbon Eau de Toilette Spray

Welke parfum lijkt op Dior Sauvage

Afgezien van de Sauvage EDP die hieronder wordt vermeld, is Luna Rossa Carbon de geur voor mannen die het dichtst bij Dior Sauvage komt. In feite is het er een die ik eigenlijk verkies boven de Dior geur. Ze delen de noten van bergamot, ambroxan, lavendel en peper.

Carbon is zachter, minder pittig met de peper, maar met meer lavendel. Carbon heeft ook een lichte metaalachtige tint, die Sauvage niet heeft. Carbon heeft goede prestaties en is soms een verdomd bijna-kloon van Sauvage.

Een vriend van mij droeg onlangs beide geuren op back-to-back-dagen. Eerlijk gezegd was mijn ervaring met Carbon zoveel beter. Bovendien kon hiji er 7-11 uur mooie slijtage van krijgen. Ik ben niet altijd in de stemming voor een lavendelgeur, maar ik kan niet echt zeggen dat ik Sauvage EDT ooit zal verkiezen boven deze Prada geur.

2. Betere Sauvage optie:

Dior Sauvage Eau de Parfum

Welke parfum lijkt op Dior Sauvage
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

De eau de parfum-versie van Sauvage gaat natuurlijk heel erg ruiken naar het Eau de Toilette origineel. Deze is echter anders ingericht en ruikt naar mijn mening beter. Dit zou mijn eerste optie zijn, als ik een Sauvage geur wilde.

De ambroxannoot is hier vanaf het begin sterker en haalt de scherpte van de bergamot en sichuanpeper weg. Het combineert ook een zoete en rokerige vanillenoot met lavendel en ambroxan, wat het een mooi onderscheid geeft. Sauvage EDP heeft ook een geweldige sillage en gaat meer dan 10 uur mee.

Ja, het is een flanker van Sauvage, maar het geeft je nog steeds genoeg van die originele ervaring terwijl het in elk opzicht beter is. Ik zou ook voor de Parfum-versie gaan, vóór de EDT.

3. In dezelfde richting:

Versace – Pour Homme Dylan Blue Eau de Toilette

Welke parfum lijkt op Dior Sauvage
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Als Dylan Blue een groot deel van de openingsact had kunnen behouden, met die vijgennoot… zou ik een veel grotere fan zijn. Ik vind het een goede parfum. In de meeste gevallen denk ik dat ik dit vóór Sauvage EDT verkiezen, maar het is meer een tossup.

Ik was niet echt verkocht aan deze eau de cologne, toen ik hem voor het eerst uitprobeerde bij een vriend van mij. Ik kwam er echter achter om het openingsuur of twee lekker te vinden, hoe meer ik het rook. Ik ben ook niet helemaal onder de indruk van de vrij standaard uitvoering, maar het is over het algemeen een zeer goede geur.

Deze geur is modern, stoer en intens waarbij instinct en passie gekoppeld worden aan liefde en verlangen. Een klassieke helderblauwe flacon met de iconische medusa en gouden details.

4. Beste goedkopere alternatief vergelijkbaar met Sauvage:

Armaf – Ventana Eau De Parfum

Welke parfum lijkt op Dior Sauvage
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Oké, dus Carbon is waarschijnlijk de beste Sauvage-kloon voor elke prijs. Als u echter iets soortgelijks op de markt wilt, is Ventana van Armaf een echt goede betaalbare optie. Ventana heeft een pittige kwaliteit, maar zeker niet hetzelfde niveau van peperintensiteit als onze vergelijking.

Deze Armaf heeft een fruitigere opening met een mooie hoeveelheid lavendel. Je krijgt grapefruit en een lichte mandarijn, met houtachtige tonen en een zwakkere amber. Ventana is niet zo’n sillagebeest als wat we proberen te vervangen, maar het heeft zeer goede prestaties. Bovendien ruikt het na het eerste uur heel erg dicht bij Sauvage, allemaal voor minder dan €50.

Over het algemeen is Ventana een meer zachte en ingetogen geur dan de EDT-versie van Sauvage. Het biedt je een zeer goede vervanging voor ons doel, op dit prijsniveau, terwijl je nog steeds genoeg persoonlijkheid hebt om een ​​uitgesproken geur te blijven.

5. Goedkope Sauvage EDT/EDP blend:

Armaf – The Pride Of Armaf Eau De Parfum

Welke parfum lijkt op Dior Sauvage
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

The Pride is een andere optie uit de Armaf-lijn, met een wat romiger profiel dan Sauvage EDT en in sommige opzichten een betere dupe van Sauvage EDP…maar niet helemaal.

De citrusopening is vergelijkbaar met, maar niet precies hetzelfde als Sauvage. Meer een pure citroen dan bergamot. Verder zijn de kruiden hier niet zo intens als de Sichuan-pepernoot. Het is frisser en heeft minder warmte.

Niettemin, voor de prijs is The Pride by Armaf verrassend diep en heeft het een beetje zijn eigen persoonlijkheid in plaats van gewoon een andere dupe van de bestseller te zijn.

6. Bodem geprijsd in de buurt van kloon:

La Rive Extreme Story Eau de Toilette

Welke parfum lijkt op Dior Sauvage
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Extreme Story heeft een mooie hoeveelheid voor zo’n lage prijs. Deze verkoopt op elk moment voor ongeveer €15. Gewoon om het uit de weg te ruimen, dit is niet zo goed als Dior.

Het is echter ook niet verschrikkelijk zoals je misschien zou verwachten. Eigenlijk is het niet zo scherp met zijn citrustonen en heeft het niet die powerkick van Sichuan-peper. Het heeft nog steeds veel kruiden, alleen in een andere variëteit. Voornamelijk kardemom.

Deze geur van La Rive is fris en heeft een schoner bloemig/zeepachtiger aroma dan de duurdere designergeur. Geranium-, lavendel- en vetivertonen zullen dat doen. De overlap zit vooral in de lavendel- en citrustonen, voeg kruiden/frisheid toe en je hebt iets dat dichtbij komt.

7. Minder citrus, vers en verrassend goed:

Ajmal Kuro Eau de Parfum Spray

Welke parfum lijkt op Dior Sauvage
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Ik werd me bewust van Ajmal als een merk, nadat ik enkele van hun damesreleases had gevonden die ook close dupes waren van beroemde parfums. Repliceert deze Sauvage? Ehh, veel van het DNA is er, maar niet helemaal tot aan mijn neus.

De citrustonen worden in vergelijking ver naar beneden gebracht. Het is alsof Sauvage ontdaan is van veel van zijn citrus, meer gericht op versheid (geranium is hier behoorlijk sterk), houtachtiger, maar met een mooie lavendel (eigenlijk veel zoals Luna Rossa Carbon).

De prestaties zijn ongeveer 6 uur solide en het kost momenteel slechts ongeveer €35. Kuro is het proberen waard.

U leest: Welke parfum lijkt op Dior Sauvage: 7 alternatieven en dupes

Ook populair: 16x de beste parfum heren 2021 van gloednieuw tot klassiekers