Welke parfum lijkt op Flowerbomb? Dit zijn 5 soortgelijke geuren

welke parfum lijkt op flowerbomb

De afgelopen jaren zijn er niet zo veel succesvolle parfums voor vrouwen geweest als Flowerbomb van Viktor & Rolf. Tenzij je onder een steen hebt geleefd, heb je vrijwel zeker een vleugje van deze ongelooflijk krachtige en vrouwelijke bloemige geur geroken. Maar er kunnen gevallen zijn waarin u een minder uitgesproken of vergelijkbaar statement wilt maken met een andere geur. Het goede nieuws is dat er ongelooflijk veel waardige geur-alikes zijn met zeer vergelijkbare akkoorden als Flowerbomb. Maar welke parfum lijkt op flowerbomb? Lees verder welke 5 parfums dat zijn.

Een inleiding tot Flowerbomb

Flowerbomb is een van de meer dan 90 geuren gecreëerd door Viktor & Rolf. Hoewel het misschien een van de vele is, is het zeker een van de meest populaire vrouwelijke geuren van het merk. Gelanceerd in 2005, werd het parfum al snel de kenmerkende geur voor veel mensen. Dit is geen geur voor luchthartigen. Terwijl sommige bloemen discreet en zacht zijn, is deze mix van bedwelmende bloemige noten en musk intens vrouwelijk en krachtig. Voor mensen die houden van een geur die opvalt maar toch hun vrouwelijke kant laat zien, is Flowerbomb een uitstekende keuze. De sterke projectie van deze geur zal niet onopgemerkt blijven en de geur is zeer langdurig, waarbij de opdroging vaak tot de volgende dag aanhoudt.

Flowerbomb is een oriëntaals bloemige geur die begint met frisse tonen van thee, bergamot en osmanthus. Maar terwijl het door het hart beweegt, beginnen rijke bloemige noten van jasmijn, roos, orchidee, fresia en Afrikaanse sinaasappelbloem door te komen, die de drager en degenen om hen heen in een prachtig boeket wikkelen. Na een paar uur dragen reageren je lichaamswarmte en chemie met de geur om intense muskusachtige tonen en warme patchouli naar voren te brengen. Er is ook een sterke hint van vanille in de basis, wat Flowerbomb een zekere zoetheid geeft zonder het plakkerig te maken.

Een van de beste dingen van deze geur is dat hij zo veelzijdig is. Er is geen specifieke leeftijdsgroep waar dit parfum geschikt voor is, het werkt voor dames van alle generaties. Er is de jeugdige zoetheid die perfect past bij het rijpe bloemige karakter van de geur. Overdag gedragen, Flowerbomb levert een sterk, vrouwelijk statement, terwijl avondkleding de kracht van een intenser statement biedt.

5 parfums die naar FlowerBomb ruiken

Welke parfum lijkt op Flowerbomb? Omdat Flowerbomb zo’n geliefde geur is, is het geen verrassing dat veel andere parfums dit voorbeeld hebben gevolgd en vergelijkbare tonen hebben gemengd om opmerkelijke vergelijkbare bloemengeuren te creëren. Hoewel er veel is om uit te kiezen, zijn we van mening dat de volgende geuren de beste alternatieven zijn voor deze megaparfum.

1. Lancôme – La Vie Est Belle

Welke parfum lijkt op flowerbomb

Waar Flowerbomb een nogal intense geur is, is La Vie Est Belle veel delicater, maar heeft ze vergelijkbare bloemen- en basistonen die een zachte knipoog naar Flowerbomb geven. Voor mensen die een veel minder voor de hand liggend statement willen maken, maar wel een die net zo lang meegaat, is La Vie Est Belle een prima alternatief. Als we naar de fles kijken, hebben de kleuren en de algehele stijl een vergelijkbare kwaliteit als Flowerbomb met roze tinten en een geaccentueerde fles. Dit is echter, net als de geur binnenin, veel zachter en minder sexy.

Maar dat wil niet zeggen dat het niet vrouwelijk is. La Vie Est Belle zou kunnen worden gezien als het onschuldige zusje van Flowerbomb dat nog steeds een ongelooflijke levensduur heeft. De opening is heel anders met fruitige tonen van peer en zwarte bes. Het beweegt echter door een bloemig hart dat dezelfde jasmijnakkoorden bevat als oranjebloesem die de Afrikaanse oranjebloem van Flowerbomb vervangt. De basis lijkt sterk op vanille, maar deze zoetheid wordt versterkt door het gebruik van praline en tonkaboon. Dit maakt de geur veel jeugdiger dan Flowerbomb en kan geschikt zijn voor jonge dames die net beginnen te experimenteren met geuren.

2. Thierry Mugler – Alien

Welke parfum lijkt op flowerbomb
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-4.png

Op het eerste gezicht en het eerste snuffelen, zou je misschien niet denken dat Alien helemaal niet erg lijkt op Flowerbomb. Het zijn echter de sterke tonen van jasmijn die ons in staat stellen om deze geuren te vergelijken. Beide parfums gaan erg zwaar op de jasmijn en schamen zich hier niet voor. Jasmijn staat in veel delen van de wereld bekend als een zeer kostbare geur, vooral in India, waar het op een verleidelijke manier wordt gebruikt. Ben je een jasmijnfan en wil je iets minder bloemig maar net zo sterk als Flowerbomb, dan is Alien misschien een goed alternatief.

Het parfum combineert jasmijn met houtachtige noten en amber, waardoor deze witte bloemengeur vergelijkbaar is met oosterse kwaliteiten als Flowerbomb. Beide werden in hetzelfde jaar gelanceerd en zo werden ze concurrenten. Beide schoten omhoog naar succes, met Alien als een van de meest geliefde geuren voor vrouwen van het jaar. De twee hebben een aantal overeenkomsten in de jasmijntonen en intensiteit, maar elk heeft ook unieke eigenschappen waardoor ze ideaal zijn voor momenten waarop je wilt opvallen. Bovendien maakt de diepe vrouwelijke sensualiteit van elke geur ze geweldig om tussen te wisselen.

3. Jade Goody – Shh…

Welke parfum lijkt op flowerbomb
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-4.png

Shh… van Jade Goody, uitgebracht in het jaar na Flowerbomb, is een veel betaalbaarder alternatief. Maar verrassend genoeg heeft het nog steeds hetzelfde intense karakter als Flowerbomb en duurt het de hele dag en daarna. Bij sommige goedkopere geuren bestaat het risico dat de levensduur niet zo goed is, maar dat is hier niet het geval. Shh… is een amberbloemige geur met sterke oosterse tonen die het in dezelfde familie plaatst als Flowerbomb.

Hoewel het veel van dezelfde akkoorden gebruikt, worden deze op enorm verschillende manieren aangevuld. Zo gaat de bergamot op de kop vergezeld van tonen van cassis en citrus die neigen naar een frissere, zomerse geur. In het hart bootsen jasmijn, fresia en roos perfect het gevoel van Flowerbomb na, maar komijn en kaneel voegen een extreem pittige en rijke persoonlijkheid toe. Dit voelt veel verleidelijker en volwassener in vergelijking. De zoete basis van vanille en musk van Flowerbomb is vergelijkbaar met Shh… waarbij de laatste ook amber en sandelhout gebruikt voor een verwarmende afdronk.

4. Jeanne Arthes Love Generation – Leopard

Welke parfum lijkt op flowerbomb
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-4.png

Kijkend naar de felgekleurde verpakking met luipaardprint, zou je kunnen denken dat dit meer een dierlijke geur was dan een bloemige geur. In termen van het hebben van zeer vergelijkbare noten als Flowerbomb, komt Love Generation Leopard dichterbij dan iets anders. Velen zouden zelfs kunnen denken dat dit een directe kopie was. Je zou kunnen denken dat de noten gewoon zijn verplaatst, met roos aan het hoofd in plaats van het hart en osmanthus die van het begin tot het einde beweegt.

Maar het spel op deze noten in Love Generation Leopard geeft dit opmerkelijk gelijkaardige maar toch unieke karakter aan Flowerbomb. Het opent met dezelfde bergamot akkoorden, gevolgd door jasmijn en fresia. Na het drogen onthult de basis die muskachtige zoetheid waar Flowerbomb bekend om staat. De manier waarop deze betaalbare geur is ontwikkeld, leent hem echter voor een jonger publiek. In combinatie met de levendige verpakking zou dit een geweldig cadeau zijn voor jonge meisjes die nog niet helemaal klaar zijn voor designerparfum.

5. Viktor & Rolf Flowerbomb Extreme

Welke parfum lijkt op flowerbomb
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-4.png

We zouden niet echt een overzicht kunnen schrijven van de geur die het meest op Flowerbomb lijkt zonder zijn intense jongere zusje erbij te betrekken. Flowerbomb Extreme, gelanceerd in de jaren die volgden op het succes van het origineel, is een veel gepassioneerdere en mysterieuzere kijk op de geur. Flowerbomb Extreme heeft net zoveel punch als Flowerbomb, en het is niet voor mensen die niet opgemerkt willen worden. Slechts een paar verstuivingen en deze rijke, langdurige geur zal mensen de hele dag verleiden.

Als je een luide uitspraak wilt doen die veel meer is dan Flowerbomb zou kunnen, dan kan Flowerbomb Extreme je daarbij helpen. Veel van dezelfde noten zijn opgenomen in dit parfum, met bergamot en thee in de opening; precies hetzelfde als het origineel. Het hart lijkt ook erg op Flowerbomb, alleen osmanthus maakt het anders. De basis heeft echter een veel complexere melange, waarbij de musk en vanille worden aangevuld met benzoë, patchouli en amber. Dit geeft Flowerbomb Extreme een veel warmere en rijkere afdronk die volgens sommigen een veel verleidelijker karakter heeft.

Een parfum kiezen die lijkt op Flowerbomb

Als je op zoek bent naar een geur die dicht bij de machtige Flowerbomb ligt, is het van vitaal belang om de kracht van dit parfum te overwegen. Flowerbomb deinst niet terug en is niet bang om een ​​statement te maken; het kiezen van een ander bloemig parfum met dit niveau van intensiteit is een goed begin. Het is echter ook mogelijk om iets ingetogener te kiezen voor die momenten waarop minder meer is.

Maar je moet heel voorzichtig zijn om niet op het grondgebied van goedkope dupes te struikelen waarvan de geur snel na het spuiten zal verdwijnen. Bij gerenommeerde en bekende merken blijven is meestal de beste manier. Zelfs als je op zoek bent naar iets betaalbaars, zijn er geurmerken die dit aanbieden zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit.

De bedwelmende bloemige noten in Flowerbomb worden vaak gebruikt in de geurindustrie, dus het is niet moeilijk om soortgelijke geuren tegen te komen. Dingen als jasmijn en roos die veel in deze geur voorkomen, zijn twee van de meest gebruikte bloemen in parfums. Combineer deze met de musk in de basis en je hebt iets dat perfect op Flowerbomb lijkt.

U leest: Welke parfum lijkt op flowerbomb? Dit zijn 5 soortgelijke geuren

Ook populair: Welke parfum lijkt op La Vie Est Belle? 6x vergelijkbare geuren