Welke parfum lijkt op Jimmy Choo Illicit? Zes vergelijkbare geuren!

welke parfum lijkt op jimmy choo illicit

Jimmy Choo’s Illicit is misschien wel de beste tot nu toe van zijn lijn van parfums. Volgens mij is dat ook echt zo. Desalniettemin is het een geur die veel fans heeft en een genot is om te dragen. Maar soms wilt u een alternatief, hetzij om prijsredenen, hetzij om enigszins af te wisselen. Maar welke parfum lijkt op Jimmy Choo Illicit? Met die vraag in gedachten ben ik een doorlopende lijst van geuren aan het maken die vergelijkbaar zijn met of een stijl hebben die sterk lijkt op Jimmy Choo Illicit. Ik heb tot nu toe geen exacte dupes van Illicit gevonden. Maar dit zijn enkele geweldige opties die dichtbij zijn in het geurspectrum.

Welke parfum lijkt op Jimmy Choo Illicit?

1. Meer honing, goedkoper alternatief:

Kim Kardashian Pure Honey Eau de Parfum

Welke parfum lijkt op Jimmy Choo Illicit

Dit Kardashian-parfum is er een die voorafging aan die uit de KKW-collectie, en heeft dus een betere prijs. Zoete honing en bijenwas zijn hier de sterren, met lichte bloemige noten en musk.

Zoete honing met een licht bloemenboeket dat opdroogt, vrij eenvoudig, maar best lekker. Freesia, orchidee en wat roostonen hier. Niet zoveel diepte als Illicit, een lichtere, honingzoete geur versus ons doelwit en andere vermeldingen op de lijst. Zeer lichte toetsen van vanille en niets van de citrustop van de Choo.

Natuurlijk ruikende zoetheid, geen gebakken goed. Geen dupe, maar een erg leuke verwante geur, die geen arm en een been kost.

2. Zeer populair vergelijkbaar parfum:

Giorgio Armani – Armani Code Eau de Parfum

Welke parfum lijkt op Jimmy Choo Illicit

Code is een van de populaire designergeuren die overeenkomsten vertoont met Illicit. Waar dit dichter bij komt dan vele anderen op de lijst, is de kruidigheid die aanwezig is in de gembernoot.

Ja, deze heeft de opening van citrus en gember. Plus, vanille, honing en jasmijn om dingen af ​​te ronden. Dit is romiger en voor mijn neus is er minder honing zichtbaar. Je krijgt meer van de bloemen- en citrusmix in deze, zonder de omhullende honing.

Zeer soepel en gezellig tijdens het drogen, na die eerste gemberbeet. Waarschijnlijk ongeveer dezelfde hoeveelheid citrus. Een exacte dupe? Nee, maar Armani Code for Women geeft je veel van wat je misschien zoekt.

3. Meer bloemen met bijenwas:

Prada La Femme Eau de Parfum

Welke parfum lijkt op Jimmy Choo Illicit
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

Een schone bloemengeur die wordt geleid door tuberoos en frangipani, samen met een warmte van honing en vanille. Terwijl La Femme opdroogt, heeft het nog steeds de bloemige zoetheid, maar de houtachtige basis komt naar voren.

Dit is veel meer een bloemige geur dan Illicit. In feite zal een zich ontwikkelende iris-noot zich voegen en een mooi scheutje poeder toevoegen aan het Prada-parfum. Het kruid is hier licht, net als de honingnoot, maar beide zijn aanwezig en zelfs een latere romigheid. Zeer verfijnd en schoon.

Eenvoudig, maar toch heel mooi dagelijks gebruik, een soort geur. De prestatie is niet geweldig met deze, maar het kan stevig genoeg zijn, en de geur zelf is geweldig. Het fruit en de zoetheid staan ​​niet centraal, maar dit is een solide relatie met wat we willen.

4. Minder zoete krachtpatser:

Jean Paul Gaultier – Scandal Eau de Parfum

Welke parfum lijkt op Jimmy Choo Illicit
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

Scandal van JPG deelt zeker noten met onze doelgeur, evenals een nauw verwante stijl. Vanaf het begin krijg je tonen van honing en sinaasappel, zoals Illicit. De sinaasappel die gepaard gaat is echter karamel, er is veel patchouli en een duidelijke bijenwasnoot.

Hoewel het zoete elementen heeft, heeft Scandal meer een bloemig profiel dan Illicit voor een groot deel van de slijtage. Deze heeft een sterke gardenia-noot en wat extra jasmijn.

Deze Gaultier-geur is bijna net zo goed als de Jimmy Choo. Ik denk dat het neerkomt op persoonlijke smaak, maar ik hou van Illicit een beetje meer in termen van geur. Maar Scandal is erg sterk aanwezig en blijft voor altijd op mijn huid zitten. Je krijgt dus meer prestaties dan de Choo.

5. Romiger zonder honing:

Roberto Cavalli Eau de Parfum

Welke parfum lijkt op Jimmy Choo Illicit
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

Zoet, zacht en fris. Deze Cavalli-geur krijgt niet altijd de erkenning die het verdient, maar het biedt een mooi alternatief voor Illicit zonder er een kloon van te zijn.

Cavalli EDP wordt aangevoerd door oranjebloesem en vanille. Deze is zacht en fris, maar brengt nog steeds de aangename zoetheid in het aroma. In plaats van gember krijgen we een pittige/zoete roze peper en een dikke amber.

Roze peper zit eronder en geeft het dat warme, zoete kruid en er is een amber die het allemaal omhult. Gedurfde en veelzijdige geur met een verfijnde uitstraling. Het ontwikkelt in de laatste stadia een lotionachtige romigheid.

Zeer warm en gezellig met extra tonkaboon en vanille. Met de ambernoot vervangt dit enigszins de honingnoot, die afwezig is in Cavalli EDP. Maar daarmee is het geen zwaar winterparfum en kan het de warmere maanden van het jaar ingaan.

6. Witte bloemen, honing, framboos:

Paco Rabanne – Lady Million Eau De Parfum Spray

Welke parfum lijkt op Jimmy Choo Illicit
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

Lady Million begint met zijn witte bloemige noten, die veel prominenter zijn dan in Illicit. Gardenia is de sterkste van het geheel, met oranjebloesem en jasmijn die naar achteren komen. Maar dat zal eigenlijk omkeren als het verder gaat.

Voor zover het overlapt met ons Jimmy Choo-doelparfum, beschikt Lady Million over: bittere sinaasappel, jasmijn, amber en honing. De honing is eigenlijk de belangrijkste attractie in deze Paco Rabanne-geur.

Lichte framboos geeft het wat zoetheid, maar het is niet zo zoet als Illict en heeft sterkere bloemige tonen. Lady Million is niet zo goed van een ruikende geur versus Illicit, maar het heeft zeer goede prestaties en een potentieel alternatief.

U leest: Welke parfum lijkt op Jimmy Choo Illicit? Zes vergelijkbare geuren!

Ook populair: Welke parfum lijkt op Dior Sauvage: 7 alternatieven en dupes