Welke parfum lijkt op Versace Eros? Dit zijn 4 dupes en alternatieven!

welke parfum lijkt op versace eros

Versace Eros is sinds de release in 2012 een absolute bestseller in de geurwereld. Het is tot op de dag van vandaag waanzinnig populair. Als zodanig zijn er genoeg mensen die op zoek zijn naar geuren, die nabootsen of in de buurt komen van hoe het ruikt. Ofwel omdat ze één aspect van de eau de cologne niet lekker vinden of omdat ze op zoek zijn naar een goedkoper alternatief ‘kloon’. Welke parfum lijkt op Versace Eros? In dit bericht ga ik vier opties voor mannen geven, op zoek naar iets dat in de buurt komt van replicatie Eros.

Welke parfum lijkt op Versace Eros


In mijn gedachten is er geen exacte één-op-één ‘kloon’ van Versace Eros. Integendeel, slechts een paar die een hechte sfeer kunnen afgeven aan deze bestverkochte Versace-geur. Ik ga vier mogelijke alternatieven voor Eros opnoemen, maar nogmaals, geen enkele komt exact overeen.

1. De andere eros:

Versace – Eros Flame Eau de Parfum

Welke parfum lijkt op Versace Eros

Laten we beginnen met de lijst, met Eros Flame, een flankergeur van het origineel dat in 2018 werd uitgebracht. Uiteraard deelt deze veel DNA met zijn voorganger, maar neemt de zaken in een andere richting. Vlam opent ook met een heldere citroen-citrusnoot, maar wordt vergezeld door mandarijn, in plaats van de appel in het origineel. Vlam heeft een warmer en houtachtiger profiel, met sterke tonen van rozemarijn. Plus, zwarte peper die het overneemt voor de muntnoot. Ik heb een volledige vergelijking gemaakt tussen deze twee colognes, maar ik geef nog steeds de voorkeur aan Eros boven Flame.

2. Het dichtst bij een dupe:

English Laundry – Oxford Bleu Eau de Parfum

Welke parfum lijkt op Versace Eros
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-2.png

Waarschijnlijk het dichtst bij een ‘kloon’ van Eros, op de markt. Vergelijkbare ingrediënten geven een vergelijkbare geur, maar nog steeds niet exact. Oxford Bleu opent met dezelfde citroen, munt en appel. De citroen is echter lang niet zo sterk als in Eros. Verder wordt de tonkaboon hier opgevoerd en wordt de munt gekalmeerd. Het is meer een stillere neef van Eros dan een tweelingbroer. Desalniettemin is dit een heel mooie eau de cologne, maar verwacht niet hetzelfde prestatieniveau.

3. Romige Citrus en Bloemig

Mandarina Duck – Black Eau De Toilette

Welke parfum lijkt op Versace Eros
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-2.png

Dit is de originele Mandarina Duck Black, ik heb de Extreme-versie, waarvan ik denk dat dit de betere geur is. Het is echter stopgezet en wordt steeds moeilijker om aan te komen. Het goede nieuws is dat beide Duck Black’s erg op elkaar lijken en je een verwante ervaring met Eros geven. Duck Black heeft een citrus openingsact met een warmer profiel dan de Versace. Peper is in plaats van de munt en de andere verse kruiden. Hier krijg je mandarijn en grapefruit. De overeenkomsten komen met de tonen van vanille en tonkaboon, die je een zoete en romige balans van tonen geven. Toch kan deze gebruikt worden in de warmere maanden van het jaar. Je krijgt meer bloemige tonen met deze eau de cologne. Tiare en oranje bloem.

Een geweldig alternatief:

MONTBLANC – Legend Night Eau De Parfum

Welke parfum lijkt op Versace Eros
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-2.png

Legend Night is nog steeds een ondergewaardeerde mannengeur, maar vertoont veel overeenkomsten met het onderwerp van dit bericht. Legend Night lijkt in het begin het meest op Eros, wanneer het het trio van vanille, munt en gekonfijte appel bevat. Verwacht echter niet hetzelfde niveau van citrus, maar er is nog steeds een mooie bergamot-topnoot. Als het opdroogt, wordt het een warme en ‘groene’ geur, met toegevoegde salie en kardemom. Dit is het minst vergelijkbaar van de drie opties, maar beslaat wel dezelfde tak van de geurwereld als Eros. Ze hebben overlappende ingrediënten en stijlen, maar eindigen als vrij verschillende geuren. Een vriend van mij is dol op dit spul en heeft altijd een volle fles.

Er is voorlopig mijn lijst met mogelijke Eros-alternatieven voor mannen. Ik zal terugkomen en deze lijst zo nodig bijwerken als er andere goedkopere klonen op de markt verschijnen. Voor nu zijn deze vier je beste weddenschappen voor een Eros-achtige ervaring, maar als je het echte werk wilt… koop dan gewoon het origineel.

U leest: Welke parfum lijkt op Versace Eros? Dit zijn 4 dupes en alternatieven!

Ook populair: Welke parfum lijkt op Dior Sauvage: 7 alternatieven en dupes