Welke parfum past bij mij? Zó vind je jouw kenmerkende geur

welke parfum past bij mij

Vraag jij je af: Welke parfum past bij mij? Net als vingerafdrukken hebben we allemaal een unieke natuurlijke geur. Dit is de reden waarom geen enkele parfum hetzelfde ruikt bij twee verschillende mensen. Wanneer je die ene geur draagt ​​die perfect bij je past, kan het echt een deel van je worden. Maar hoe vind je jouw ideale parfum? Het komt allemaal neer op chemie.

Het vinden van uw perfecte geurmatch kan moeilijk zijn. Maar als je dat doet, zijn de beloningen het proberen, testen en uitzoeken wat het beste voor je werkt zeker waard. De kracht van geur is onmiskenbaar – niets kan herinneringen oproepen, je humeur verbeteren of je persoonlijkheid zo levendig vastleggen. Wanneer je de geur vindt die bij je past, zal het elk moment met betekenis en vreugde bezielen.

Geuren passen zich aan aan de persoon die ze draagt. In wezen draait het vinden van uw ideale parfum om de chemie tussen uw huid en de tonen van uw geur. Als je rekening houdt met zaken als de zuurgraad van je huid en de natuurlijke geur, krijg je een unieke geurervaring die helemaal persoonlijk voor jou is.

GEUR NOTEN

Welke parfum past bij mij en waar moet ik beginnen met zoeken? Een vraag die veel mensen zichzelf stelt. De eerste stap om uw kenmerkende geur te vinden, is uzelf te informeren over geurtonen. Geurnoten zijn de verschillende lagen die samen een geur vormen. Elk parfum is een mix van top-, midden- en basisnoten.

Topnoten zijn de eerste tonen die je ruikt als je een parfum aanbrengt, waardoor je een eerste indruk krijgt van de geur. Deze tonen zijn over het algemeen fris, licht en vluchtig. Middennoten vormen het hart van de geur. Ze worden pas merkbaar als de intensiteit van de topnoten begint te vervagen. Ongeveer 10 tot 15 minuten nadat je je parfum hebt aangebracht, zullen de hartnoten – vaak bloemen – beginnen te bloeien. Nadat de hartnoten zijn verdwenen, blijven de basisnoten op je huid hangen. Deze langdurig aanhoudende noten zijn vaak erg rijk, zoals houtachtige noten, vanille of musk.

Bekijk alle bloemengeuren zoals deze populaire Lancôme La Vie Est Belle op bol.com

Welke parfum past bij mij

GEURFAMILIES

Zodra u de basisprincipes van geurnoten begrijpt, is het tijd om uw zoektocht naar het perfecte parfum te verfijnen door uw geurfamilie te identificeren. Er zijn duizenden geuren die er zijn, dus het helpt om te weten wat je type is voordat je parfums gaat proberen.

Er zijn 6 hoofdgeurfamilies, die elk vergelijkbare tonen delen: fris, bloemig, houtachtig, oriëntaals, aromatisch en fruitig.

  • De bloemenfamilie is een familie van bloemgeuren, met bedauwde, sensuele, poederachtige, bloembladachtige en delicate tonen. Deze geurfamilie is een van de meest gebruikte parfums voor vrouwen.
  • De houtachtige familie is samengesteld uit rijke, aardse, warme en langdurige houttonen. Deze typisch mannelijke tonen worden steeds populairder in damesgeuren.
  • De oosterse familie is een mix van warmte en sensualiteit. Met de wellustige tonen van vanille en balsem wordt deze familie gekenmerkt door een sensuele combinatie van kracht en zachtheid.
  • De aromatische familie is een familie van kruiden en specerijen. De hoofdbestanddelen zijn salie, rozemarijn, tijm, munt en lavendel, die sterk aromatische en stimulerende tonen afgeven.
  • De fruitige familie is fris en speels, met een rijk palet aan fruitingrediënten – van rood fruit zoals framboos en aardbei tot tropisch fruit zoals mango en guave.
  • De frisse familie is overwegend op citrusbasis, met essences zoals bergamot, mandarijn, sinaasappel, citroen en limoen. De tonen zijn heerlijk luchtig en licht.

TIPS OM JE KENMERKENDE GEUR OP TE SNUIVEN

Als je hebt bedacht tot welke familie jouw ideale geur behoort, komt het leuke gedeelte: parfums proberen. Hier zijn een paar dingen om in gedachten te houden als je gaat geuren snuiven.

1. TEST PARFUM OP JE EIGEN HUID

Omdat geur iets heel persoonlijks is, kun je het het beste op jezelf testen, bij voorkeur als je geen ander parfum draagt. Test een geur altijd op een van nature warme huid, zoals je pols, zodat de essentie van de geur zich echt onthult.

2. WACHT TIEN MINUTEN

Het duurt ongeveer tien minuten voordat je de ware essentie van een parfum kunt ervaren, ook wel de hartnoot genoemd. Dit is de geur die de rest van de dag bij je blijft hangen. Voordat je besluit een bepaald parfum te kopen, moet je het zelf in de winkel sprayen. Ga boodschappen doen en beslis dan of je het parfum lekker vindt ruiken of niet.

3. GA ‘S AVONDS WINKELEN

Je reukvermogen verbetert gedurende de dag, dus je kunt parfums het beste vlak voor sluitingstijd testen.

4. PROBEER NIET MEER DAN DRIE PARFUMS TEGELIJK TE TESTEN

Op een gegeven moment vinden onze neuzen het moeilijk om onderscheid te maken tussen geuren, dus beperk je testen tot 3 soorten parfum tegelijk. Wil je echt meer testen, neutraliseer dan je reukvermogen met de geur van een koffieboon of ga naar buiten voor een frisse neus.

Roberto Cavalli is een oriëntaalse en bloemige geur voor dames. Bekijk alle oriëntaalse parfum op bol.com

Welke parfum past bij mij

JE HEBT DE PERFECTE GEUR GEVONDEN: HOE ZORG JE ERVOOR DAT DEZE LANG BLIJFT HANGEN?

Als je eenmaal je kenmerkende geur hebt gevonden, wil je er zeker van zijn dat deze de hele dag blijft zitten. Hier zijn 3 spuittips om de geur van je parfum te verlengen.

1. SPUIT HET OP EEN PULSPUNT

Het is het beste om geuren te sprayen op de plekken waar je je hartslag kunt zien of voelen. Deze pulspunten zijn gebieden die snel opwarmen omdat de slagaders daar dicht bij de huid liggen, waardoor het parfum gemakkelijker kan verspreiden. Denk aan je polsen, de binnenkant van je ellebogen, de achterkant van je knieën, je nek en je borst.

2. SPRAY NA EEN DOUCHE OF BAD

De geurbeleving wordt nog versterkt na een douche of bad omdat je poriën open zijn, waardoor het parfum effectiever wordt verspreid.

3. SPUIT VANAF DE PERFECTE AFSTAND

Nog een goede tip: houd het parfumflesje bij het sprayen zo’n 15 tot 20 centimeter van je huid, zodat je een groter oppervlak bestrijkt. Laat ten slotte de geur in je huid trekken voordat je je kleding aantrekt.

Welke parfum past bij mij? Zó vind je jouw kenmerkende geur!

Ook populair: Chloé Love Story review: een delicate reep milde bloemenzeep