Welke zwangerschapstest is het meest betrouwbaar?

welke zwangerschapstest is het meest betrouwbaar

Veel vrouwen die graag zwanger willen worden stellen zich de vraag: welke zwangerschapstest is het meest betrouwbaar? Als je denkt dat je zwanger bent, wil je een snel en nauwkeurig antwoord. Het nemen van een zwangerschapstest voor thuis is vaak de eerste stap om de antwoorden te krijgen die u nodig hebt. Er zijn zoveel thuiszwangerschapstests om uit te kiezen, en de meeste beweren meer dan 99% nauwkeurig te zijn. Hoe weet u welke de beste zwangerschapstest voor thuis is om te kopen? We bespreken hoe ze werken, waar u op moet letten bij het kopen van een test en welke zwangerschapstests het meest nauwkeurig worden beoordeeld. Laten we eerst eens kijken hoe ze werken.

Wat u moet weten over thuiszwangerschapstests

Hoe thuiszwangerschapstests detecteren of u zwanger bent

Na de conceptie implanteert de bevruchte eicel zich in het baarmoederslijmvlies. Dit proces wordt implantatie genoemd en geeft uw lichaam het signaal om zwangerschapshormonen te gaan produceren, waaronder humaan choriongonadotrofine (hCG). Het hCG-niveau verdubbelt elke 48-72 uur na implantatie. Zwangerschapstesten voor thuis detecteren of hCG in uw urine aanwezig is om te bepalen of u zwanger bent of niet.

Wat te overwegen bij het kopen van een zwangerschapstest thuis?

Wanneer je naar de winkel gaat, vraag je je waarschijnlijk af wat de beste zwangerschapstest voor thuis is van alle opties. Er zijn verschillende dingen waar u rekening mee moet houden.

De meest gevoelige zwangerschapstests voor het oppikken van lagere hCG-waarden zijn bloedtesten van uw arts of vroege zwangerschapstesten thuis. Ze kunnen een zwangerschap al zes dagen na je eisprong detecteren. Het duurt ongeveer zo lang voordat een bevruchte eicel door de eileider in de baarmoeder reist, implanteert en voldoende hCG begint te produceren voor een test om het in uw urine te identificeren. Afhankelijk van wanneer je zwanger bent geworden, kun je vijf dagen voor je verwachte menstruatie een test doen.

Er zijn voor- en nadelen aan het doen van een zwangerschapstest vóór uw gemiste menstruatie, zoals:

Voordelen van vroege zwangerschapstesten:

 • Je hebt misschien nog een paar dagen om het nieuws te verwerken en je volgende stappen te bepalen.
 • U kunt met toestemming van uw arts beginnen of stoppen met het nemen van medicijnen of supplementen zoals prenatale vitamines.
 • U kunt indien nodig eerder veranderingen in uw levensstijl doorvoeren.

Nadelen van vroege zwangerschapstesten:

 • U kunt een positief resultaat missen. In een laboratoriumomgeving krijgt 76% van de zwangere vrouwen een positief resultaat als ze vijf dagen voor de verwachte menstruatie testen.
 • Het is duurder omdat je vaak meerdere keren moet testen voordat je een positieve uitslag krijgt.
 • U kunt een vals-positief resultaat krijgen als de test een chemische zwangerschap detecteert, wat een vroege miskraam is waarbij de zwangerschap op natuurlijke wijze eindigt na implantatie.

Heb je ooit geprobeerd een handmatige zwangerschapstest te lezen die een vage lijn leek te hebben, en je wist niet zeker of het slechts een verdampingslijn was of dat het een licht positief resultaat was? Het kan erg verwarrend zijn. Wil je dat vermijden, kies dan voor een test met een digitale etalage. Een digitale test kost doorgaans meer dan een handmatige, maar het kan de gemoedsrust waard zijn als het resultaat duidelijk “zwanger” of “niet zwanger” of “ja” of “nee” aangeeft. Houd er rekening mee dat een digitale test misschien gemakkelijker te lezen is, maar dat betekent niet dat deze per se nauwkeuriger is dan een stick- of striptest.

Hoe nauwkeurig is de zwangerschapstest?

Zwangerschapstesten worden geleverd met teststaafjes of teststrips. Wanneer u teststaafjes gebruikt, urineert u direct op het stokje. Als je een zwangerschapstest met teststrips koopt, plas je in een kopje en houd je de strip in de urine volgens de instructies op de verpakking.

Om de meest nauwkeurige resultaten van de zwangerschapstest te krijgen, doe je de test nadat je je menstruatie hebt gemist, zorg je ervoor dat de test niet is verlopen en volg je de aanwijzingen zorgvuldig. Maar u vraagt ​​zich misschien af ​​welke merken als het meest nauwkeurig worden beoordeeld.

Welke zwangerschapstest is het meest betrouwbaar?

1. Sensitest zwangerschapstest dipstick

Welke zwangerschapstest is het meest betrouwbaar

De extra vroege Sensitest zwangerschapstest dipstick zwangerschapstest wordt bij bol.com consequent het hoogst beoordeeld en gekozen als de meest nauwkeurige en beste algemene zwangerschapstest voor thuis. Voordelen zijn onder meer:

 • U kunt maar liefst zes dagen voor uw verwachte menstruatie testen.
 • Deze zwangerschapstest heeft een gevoeligheid van 10 mIU/ml.
 • Speciale verpakking met 3, 6 en 12 zwangerschapstesten voor extra zekerheid.

2. Clearblue Zwangerschapstest Digitaal Met Wekenindicator

Welke zwangerschapstest is het meest betrouwbaar
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-2.png

De Clearblue Zwangerschapstest Digitaal met Wekenindicator is de eerste en enige test die de duur van de zwangerschap even nauwkeurig bepaalt als een echo-onderzoek. Ook deze test is een van de best beoordeelde tests op bol.com als het gaat om welke zwangerschapstest het meest betrouwbaar is.

 • U kunt vier dagen voor uw verwachte menstruatie testen.
 • De meeste zwangerschapstesten gebruiken lijnen of plustekens om aan te geven of u zwanger bent. De Clearblue Digital Zwangerschapstestkit biedt een digitaal display met een + voor positief resultaat en daarnaast het aantal weken dat je zwanger bent.
 • De test beweert meer dan 99% nauwkeurig te zijn zodra de dag waarop je menstruatie zou moeten beginnen. Deze test detecteert hCG in urine met een snelheid van 10 mIE/ml.

Het is belangrijk op te merken dat u niet de duurste thuiszwangerschapstest hoeft te kopen om nauwkeurige resultaten te krijgen. Hoe langer u zwanger bent, hoe meer hCG er in uw urine aantoonbaar is. De Sensitest- en Clearblue-tests detecteren hCG bij zeer lage concentraties.

U leest: Welke zwangerschapstest is het meest betrouwbaar?

Ook populair: De beste huidverzorging tijdens zwangerschap en borstvoeding